کد خبر: ۵۵۴۰۹۳
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۳

گیاهان به فشار محیطی واکنش نشان می‌دهند

پژوهش جدید دانشگاه "پنسیلوانیا" نشان می‌دهد که گیاهان می‌توانند نسبت به فشار محیطی واکنش نشان دهند و خود را برای مقابله با آن آماده کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
به نقل از فیز، پیش‌بینی می‌شود که در آینده، تغییرات اقلیمی، موجب خشکسالی در مناطقی شوند که آب و هوای آنها خشک است. پژوهشگران برای کاهش اثرات مخرب خشکسالی، در جستجوی راهبردهایی هستند تا به مقاومت زمین در برابر مشکلات محیطی از جمله خشکسالی و "فشار نمک" کمک کنند.

فشار نمک، هنگامی رخ می‌دهد که آب هنگام عبور از میان خاک، نمک‌هایی با خود می‌آورد که می‌توانند جذب ریشه گیاه شوند و تولید مثل گیاهان را کاهش ‌دهند.

پژوهشگران "دانشگاه پنسیلوانیا"(UPenn) در این بررسی جدید، چگونگی کنار آمدن گیاهان با فشار ناشی از نمک زیاد را بررسی کردند و مکانیسمی یافتند که شاید بتوان از آن برای ابداع محصولاتی که در برابر نمک زیاد مقاوم هستند، استفاده کرد.

این پژوهش نشان می‌دهد که قرار گرفتن یک نشانگر کوچک روی مولکول‌های "آران‌ای"(RNA) می‌تواند به تثبیت و محافظت از آنها کمک کند. هنگامی که گیاهان در معرض نمک زیاد قرار می‌گیرند، یکی از نشانگرهای آر.ان.ای موسوم به "m6A"، از تجزیه پروتئین‌های کدگذاری شده‌ای که به گیاهان در کنار آمدن با شرایط دشوار کمک می‌کنند، پیشگیری می‌کند.



"برایان گرگوری" (Brian Gregory)، استادیار بخش زیست‌شناسی دانشگاه پنسیلوانیا و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما با این پژوهش می‌توانیم به کشاورزان کمک کنیم. ما باید روش‌هایی را برای پرورش گیاهان مقاوم در برابر نمک و خشکسالی شناسایی کنیم.

هر ارگانیسمی برای تولید پروتئین، باید ابتدا یک رشته از پیام‌رسان آر.ان‌.ای را پردازش کند اما همه پیام‌رسان‌های آر.ان‌.ای، به پروتئین تبدیل نمی‌شوند بلکه برخی از آنها پیش از رسیدن به این مرحله از بین می‌روند. در سال‌های اخیر، توجه زیست‌شناسان به نشانگر m6A معطوف شده و آن را از عوامل دخیل در این فرآیند می‌دانند. گرگوری افزود: m6A، فراوان‌ترین اصلاح درونی در پیام‌رسان آر.ان‌.ای است.

پژوهشگران با بررسی گیاه "رشادی گوش‌موشی"(Arabidopsis) موفق شدند m6A را در آن شناسایی کنند.

آنها در مرحله بعد، گیاهان را به صورت آزمایشی در خاکی با نمک بالا پرورش دادند و آزمایش‌های خود را تکرار کردند. آزمایش‌ها نشان دادند گیاهان با قرار گرفتن در معرض نمک بیشتر، m6A بیشتری روی پیام‌رسان‌های آر.ان‌.ای خود قرار می‌دهند و به این صورت، واکنش خود را نسبت به این شرایط ابراز می‌کنند. به عبارت دیگر، گیاهان خود را برای مشکلات محیطی آماده می‌کنند.

گرگوری ادامه داد: این ویژگی، مکانیسم پویا و قدرتمندی را برای تنظیم واکنش نسبت به فشار ارائه می‌دهد.

این پژوهش، در مجله " Cell Reports" به چاپ رسید.

ایسنا 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین