آفتابنیوز : پلیس پاکستان تایید کرده مولانا سمیع الحق، رهبر جمعیت علمای پاکستان که به پدر معنوی طالبان افغانستان مشهور است، کشته شده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ پلیس به بیبیسی گفته مهاجمان افراد ناشناس بودهاند و جمعه شب پس از حمله به خانه ملا سمیع الحق در شهر راولپندی پاکستان او را با ضربات چاقو کشتهاند.
آقای سمیع الحق مدرسه حقانیه را اداره میکرد که گفته میشود صدها نفر از اعضای طالبان از جمله ملا عمر، رهبر پیشین طالبان در آن آموزش دیدهاند.
محمد بلال، برادرزاده آقای سمیع الحق به رویترز گفت که مهاجمان با چاقو و خنجر به عمویش حمله کردهاند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده که مشخص نیست که چرا راننده و محافظ آقای سمیع الحق هنگام حمله از او دفاع نکردهاند.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان که برای یک سفر رسمی در چین به سر میبرد این حمله را محکوم کرده است و دستور داده که تحقیقات در اینباره انجام شود.
قتل مولانا سمیعالحق در زمان حساسی اتفاق افتاده است.
سمیعالحق در میان بسیاری از افغانها به دلیل حمایت همیشگیاش از گروه طالبان افغان و مشروع دانستن جنگ آنها علیه دولت افغانستان منفور بود. گفته میشود شماری از نخستین اعضای گروه طالبان افغان پیش از آمدن به افغانستان در مدرسه حقانیه دانشآموز بودند و به همین دلیل او را "پدر معنوی طالبان" میخواندند.
مولانا سمیعالحق باری ملا محمد عمر، رهبر پیشین طالبان را از شاگردان برجستهاش خوانده بود و او را "انسان فرشتهمانند" توصیف کرده بود. در زمان حضور نیروهای شوروی در افغانستان او رابطه نزیدیک با مجاهدین افغانستان داشت و برخی از آنها حتی در مدرسه حقانیه آموزش علوم دینی دیدند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
گروه طالبان افغانستان با صدور بیانیهای کشته شدن مولانا سمیع الحق را "ضایعهای بزرگ و جبرانناپذیر" خواندند و گفتهاند که این کار "دشمنان اسلام" است.
آقای سمیع الحق دو بار نماینده مجلس سنای پاکستان بوده است.
این حادثه در حالی اتفاق افتاده است که شهرهای مختلف پاکستان به دعوت گروههای تندرو صحنه تظاهرات اعتراضی به حکم آزادی آسیه بیبی، زن مسیحی محکوم به اعدام بوده است.
در شامگاه جمعه اعجاز اشرفی، سخنگوی گروه "تحریک لبیک" به رویترز گفت که مسئولان حزب تصمیم گرفتهاند که تظاهرات را متوقف کنند.
دو روز پیش دیوان عالی پاکستان حکم اعدام آسیه بیبی، زن مسیحی که به اتهام کفرگویی به مرگ محکوم شده بود را لغو کرده است.
هنوز کسی یا گروهی مسئولیت حمله به سمیعالحق را به عهده نگرفته است و حتی هنوز مشخص نیست که این قتل انگیزههای سیاسی داشته یا شخصی.