کد خبر: ۵۵۴۹۰
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۸۵ - ۱۸:۲۲
تاکید ایران بر آمادگی برای مذاکره

لاریجانی: نمی‌خواهیم فضا رادیکال شود

آفتاب‌‌نیوز : لاریجانی افزود: اگر كسی حقوق ایران را به رسمیت نشناسد خودش ضرر می‌بیند.  آن‌ها راه اشتباهی را دنبال می‌كنند، آن‌ها باید با شرایطی عاقلانه و منطقی كار را دنبال كنند؛ چرا كه رفتار رادیكال به حل مسئله كمكی نمی‌كند. 

وی ادامه داد آمریكایی‌ها می‌خواهند با ایجاد یك مشكل جدید مشكلات قبلی‌شان در منطقه را حل كنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان با بیان این كه در منطقه‌ای با امنیت پایدار شرایط به نفع همه است خاطرنشان كرد: سیاست ایران این است كه با توجه به مقررات و قوانین بین‌المللی مسیر كار خود را در پیشبرد فعالیت‌های هسته‌‌ا‌ی‌ خود دنبال كند. 

لاریجانی خاطر نشان کرد: ما با استقبال از مذاكرات با سولانا به مسیر حل و فصل مسئله از طریق مسالمت‌آمیز وارد شدیم و هنوز بر این موضع خود هستیم. در مذاكرات با سولانا به نتایجی رسیدیم و آن نتایج هنوز می‌تواند مورد توجه باشد؛

لاریجانی تصریح كرد: ما نمی‌خواهیم شرایط منطقه را رادیكال كنیم؛ آن‌ها هستند كه دارند این شرایط را تحمیل می‌كنند.

لاریجانی همچنین با اشاره به مصوبه‌ روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت تجدیدنظر در همكاری ایران با آژانس و سرعت بخشیدن به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌‌ای كشورمان به تایید این مصوبه از سوی شورای نگهبان اشاره كرد و افزود: بر این اساس كمیته‌ای در شورای عالی امنیت ملی برای بررسی ابعاد این موضوع امروز تشكیل شد.

وی افزود: در این كمیته درباره‌ اقدامات متناسب با شرایط و واقعیات در مساله‌ی هسته‌‌ای تصمیم گیری می‌شود و در آن از دستگاه‌های ذیربط حضور دارند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان در خصوص قطعنامه‌ی 1737 شورای امنیت علیه ایران با اشاره به اظهارات یكی از مقامات آمریكایی درباره‌ این قطعنامه‌ اظهار داشت:‌ وی اعلام كرده بود كه تحریم برای تحقیر ایران بوده است.

لاریجانی افزود:‌ این سوال مطرح است كه با وجود تحریم 27ساله‌ی ایران چگونه است كه آن‌ها هنوز فكر می‌كنند با تحریم می‌توانند ایران را تحقیر كنند.

وی خاطرنشان كرد: این مقام آمریكایی اعلام كرده بود كه ما می‌دانیم در سال‌های گذشته ایران تحریم بوده است اما به دنبال آن هستیم كه پشت صحنه‌ كار را برای ایران سخت كنیم.

لاریجانی با انتقاد از ادبیات مقامات آمریكایی كه معتقدند قصدشان از تحریم یك كشور تحقیر آن است افزود: آن‌ها در این سال‌ها با تحریم‌هایی كه علیه ایران انجام داده‌اند ما را تضعیف نكردند، بلكه ما را فربه كردند و این مساله را می‌توان در جریان بی‌زاری و نفرت از آمریكایی‌ها دید.

وی در خصوص زمان راه‌اندازی 3000 دستگاه سانتریفیوژ گفت: قبلا گفته بودم كه علاقه داریم در یك مسیر مذاكراتی با هماهنگی و رفع ابهامات فعالیت‌های هسته‌یی‌مان را توسعه دهیم، اما متاسفانه غرب و كشورهای اروپایی مسیر دیگری را دنبال كرده اند؛ لذا ما مجبور شدیم كار را ادامه دهیم.

وی خاطرنشان كرد: زمان شروع نهایی كار دستگاه سانتریفیوژ را اعلام خواهیم كرد، اما در حال حاضر به لحاظ فنی نمی‌توانم اظهارنظر دقیقی را داشته باشم.

لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص اعتبار یك میلیارد دلاری ایران به عراق كه در سفر وزیر دارایی عراق به تهران موافقت شده است گفت: این مبلغ به صورت اعتبار برای فعالیت‌های عمرانی اختصاص داده می‌شود و این مسئله از مدت‌ها قبل مورد توافق بوده است.

لاریجانی با بیان این كه ایران و عراق متحد طبیعی یكدیگر هستند افزود: ما در زمینه‌ی سوخت، برق و ترانزیت مشتركات زیادی داریم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینكه شما در آخرین اظهاراتی كه قبل از تصویب قطعنامه در خصوص واكنش به قطعنامه داشتید اعلام كردید كه كاهش همكاری‌ها با آژانس و تجدیدنظر در همكاری‌های سیاسی، اقتصادی با كشورهای تصویب كننده‌ این قطعنامه را خواهید داشت، اما فردای تصویب قطعنامه در گفت‌وگو با یك روزنامه اعلام كردید كه راه‌اندازی 3000 سانتیفیوژ واكنش ایران به قطعنامه است ، اظهار داشت: هر چیزی یك مراتبی دارد؛ باید اجازه دهید كه متناسب با شرایط نظراتمان را اعلام كنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این كه قائم مقام وزیر امور خارجه در مكه اظهار داشته است در دهه‌ فجر آغاز نخستین مرحله‌ی تولید سوخت هسته‌‌ای را جشن خواهیم گرفت، آیا این همان خبر خوش هسته‌ای‌ است؟ گفت:‌ اجازه دهید، من این موضوع را در زمان مقتضی اعلام می‌كنم؛ من نمی‌خواهم بدون مطالعه بخش فنی نظری بدهم.

وی در پاسخ به این سوال كه مسوولان سازمان انرژی اتمی هم در این خصوص اظهار نظری نمی‌كنند، گفت: باید فرصت دهید تا سر موقع خبر دقیق و درستی را به رسانه‌ها اعلام كنیم. من از شما فرصتی می‌خواهم تا بعد از مطالعه بخش فنی این مساله را اعلام كنم.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه آیا امكان بازنگری در بسته‌ی پیشنهادی 1+5 وجود دارد گفت: ما مخالفتی درباره‌ی این كه بسته‌ پیشنهادی اروپا و پاسخ ایران را مورد بررسی و مذاكره قرار دهیم، نداریم. آن‌ها میز مذاكره را ترك كردند. اگر به میز مذاكره برگردند، ما نیز مشكلی نداریم.

لاریجانی در پاسخ به این سوال كه آیا از سوی ایران برای بازگشت به مذاكرات مانعی وجود دارد، گفت: شروط ما برای مذاكره به قوت خود باقی است، اول آن كه مذاكراتی جدی داشته باشیم، طرف مقابل اختیارات كامل برای تصمیم‌گیری را داشته باشد و همچنین مذاكرات برای رفع نگرانی دو طرف باشد. طرف مقابل ادعای یك سری نگرانی‌ها را دارد و ما هم نگرانی‌هایی داریم. مذاكراتی كه در این چارچوب باشد قابل پیگیری است.

لاریجانی با اشاره به ربوده شدن دو دیپلمات ایرانی در عراق خاطرنشان كرد: روابط ایران و عراق از اهتمام مسئولان عراقی در خصوص آزادی هر چه سریع‌تر دیپملات‌های ایرانی تشكر می‌كند. متاسفانه آمریكایی‌ها در رفتاری ناپسند اقدام به دستگیری خلاف عرف دو دیپلمات ایرانی كردند.

وی با تقبیه این اقدام آمریكایی‌ها گفت: از دولت عراق برای تلاشش در آزادی این رفتار تشكر می‌كنم و امیدوارم این مسئله هر چه سریعتر حل شود.

جبر الزبیدی، وزیر دارایی عراق نیز در این نشست خبری گفت: در سفری كه به تهران داشتم یادداشت تفاهمی را با وزیر دارایی ایران برای دریافت وام یك میلیارد دلاری به امضاء رساندیم.

وی با بیان این كه این وام برای برای تخصیص در پروژه‌های احداث مدارس، راه‌سازی و برق‌رسانی است، گفت: این تفاهم‌نامه دیروز امضا شد.

الزبیدی با اشاره به پیام نوری المالكی، نخست وزیر عراق به مقامات ایران در خصوص دستگیری دو دیپلمات ایرانی گفت: همچنین پیام طالبانی و هوشیار زیباری در خصوص آزادی این دو دیپلمات ایرانی را در روزهای گذشته داشتیم.

وی با بیان این كه دولت عراق با جدیت موضوع دستگیری این دو دیپلمات ایرانی را پیگیری می‌كند، خاطرنشان كرد: این افراد با گذرنامه‌ سیاسی به عراق آمده بودند و ما تلاش می‌كنیم تا آن‌ها هر چه زودتر آزاد شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین