آفتابنیوز : مجمع جهانی اقتصاد تخمین زده است که تولید ناخالص داخلی سال گذشته در جهان حدود ۸۰ هزار میلیارد دلار بوده است. ایالات متحده آمریکا، چین و ژاپن سه اقتصاد برتر دنیا در این سال بودند که در مجموع حدود ۴۶ درصد اقتصاد جهان را در اختیار داشتند.
به گزارش آفتابنیوز؛ تولید ناخالص داخلی یکی از معیارهای اندازهگیری در اقتصاد است. تولید ناخالص داخلی در بر گیرنده مجموع ارزش کالاها و خدمات نهایی است که در طی یک دوره معین، معمولاً یک سال، در یک کشور تولید میشود و میتواند به عنوان شاخصی برای محاسبه ثروت در نظر گرفته شود.
ایالات متحده با بالاترین تولید ناخالص داخلی یعنی ۱۹.۴ هزار میلیارد دلار حدود یک چهارم ثروت جهان را در اختیار دارد. چین و ژاپن با فاصله قابل توجهی به ترتیب با ۱۲.۲۴ هزار میلیارد دلار و ۴.۸۷ هزار میلیارد دلار پس از آمریکا ایستادند.
آلمان، بریتانیا، هند، فرانسه، برزیل، ایتالیا و کانادا در جایگاه چهارم تا دهم این فهرست قرار گرفتند. تولید ناخالص داخلی این کشورها نیز در مجمع حدود ۲۲ درصد از اقتصاد جهان را شامل شد. به این ترتیب سایر کشورهای جهان در مجموع تنها ۲۲ درصد باقیمانده یعنی کمتر از ۱۸ میلیارد دلار را در اختیار دارند.
بررسی ۴۲ کشور که بالاترین تولید ناخالص داخلی را دارند نشان میدهد که ترتیب توزیع ثروت در نقاط مختلف جهان به طور تقریبی به این ترتیب است: آسیای مرکزی و جنوب شرقی (۳۴٪)، آمریکای شمالی (۲۶.۵٪)، اروپا (۲۱.۱٪)، آمریکای جنوبی (۵.۶٪)، خاورمیانه (۲.۳٪)، استرالیا (۱.۷٪)، آفریقا (۱.۲٪) است. و بدین ترتیب سهم دیگر کشورهای جهان در مجموع به کمتر از ۸ درصد میرسد.
وضعیت کشورهای خاورمیانه
از نکات قابل توجه این گزارش میزان تولید ناخاص ملی در کشورهای خاورمیانه است. عربستان با ۰.۸۶. درصد، ایران با ۰.۵۵ درصد، امارات عربی متحده با ۰.۴۸ درصد و اسرائیل با ۰.۴۴ درصد قریب به ۲.۳٪ از ثروت ۸۰ هزارمیلیاردی دنیا را در اختیار دارند.
منبع: یورونیوز