آفتابنیوز : 
وي اكنون يكي از پايه گذاران قديمي جمهوري اسلامي است كه به عنوان فردي اصلاحگر به همراه جوانان خستگي ناپذير ايراني قصد دارد تا به سمتي كه در سال 1997 آنرا ترك كرد بازگردد.
هنگامي كه برروي صندلي مي نشيند مي گويد كه شايد براي تبليغات انتخاباتي خود از كارگردان فيلم مارمولك استفاده كند، فيلمي كه در آن روحانيت نقش بارزي داشت. رفسنجاني مي گويد كه اين تنها در حد یک نظر است و هنوز عملي صورت نگرفته است. او با خنده مي گويد كه پسرش مهدي نام مارمولك 2 را پيشنهاد كرده است.
در حالي كه مردم ايران در روزهاي آينده به پاي صندوق هاي راي خواهند رفت، نظر سنجي ها نشان مي دهند كه رفسنجاني با كسب36 درصد از آراء ، براي سومين با بر كرسي رياست جمهوري خواهد نشست. وي زيرك ترين سياستمرد ايران است و در ميان هشت كانديداي اين دوره خود را مصالحه گرترين نشان مي دهد.
هاشمي در واقع فردي ميانه روست كه مي تواند مانند پلي ميان محافظه كاران و اصلاح طلبان عمل كند و در عين حال راه مصالحه را در رابطه با امريكا و متحدان اروپايي آن در پيش گيرد. اين در حالي است كه اكنون حكومت ايران در مرحله سختي از مناسبات ديپلماتيك خود بر سر اهداف هسته اي اش قرار دارد.
با توجه به روابط ايران و امريكا و مذاكرات ژنو، دولت بوش معتقد است كه او نيز از هدف نهايي حكومت يعني سلاح هاي هسته اي دست برنخواهد داشت هر چند انگيزه هاي اقتصادي بسياري در برابر آن داشته باشد.
رفسنجاني نشان داده است كه مي خواهد رابطه با امريكا را بهبود بخشد ولي نبايد فراموش كرد كه او خود بنيانگذار برنامه هسته اي ايران است. با اين حال انعطاف پذيري وي سبب شده تا او از سرنگوني حفظ شود.
بسياري از مردم ايران او را به علت طولاني كردن جنگ هشت ساله ايران با عراق مقصر مي دانند و بر اين باورند كه او آيت الله خميني را براي ادامه جنگ پس از آزادي خرمشهر در سال 1982 تشويق كرده است. در مقام رياست جمهوري نيز او مورد انتقادات فعالان حقوق بشر قرار گرفته بود.
منتقدان هاشمي او را فرصت طلب، مسبب فساد در معاملات اقتصادي و فاقد اصول مي دانند ولي از زمان اعلام نامزدي خود براي انتخابات اين دوره، او همواره سعي داشته به است تا از وجهه محافظه كاري دوري كند. او در مورد حقوق جوانان بر آموزش و فرصت هاي شغلي تاكيد دارد و در عين حال مي داند كه نسل جديد از فقدان آزادي نارضايتي دارند.
هاشمي مي داند كه جناح هاي سياسي چگونه عمل مي كنند ولي در مبارزات اين دوره هركس حتي محافظه كاران به نحوي خود را اصلاح طلب نشان مي دهد و در پوستر هاي انتخاباتي خود ظاهري خندان و آرام به خود مي گيرند. اين موضوع نتيجه استقبال راي دهندگان از شيوه حكومتي خاتمي در هشت سال گذشته است.
اكنون ايرانيان با اين سوال مواجهند كه آيا رفسنجاني مي تواند به عنوان رييس جمهور عمل كند. هواداران وي مي گويند كه تجربه و اعتبارات انقلابي وي مي تواند او را در اصلاحات ياري كند، از جمله اين كارها آزادي مطبوعات، كاهش محدوديت ها و قوانين و روابط بهتر با غرب است.
با اين حال وي موقعيت خود را براي اصلاحات راديكالي به خطر نمي اندازد و اين موضوع سبب شده تا ديدگاههاي محافظه كارانه وي از سوي مقامات امريكايي به گونه ای برداشت شوند كه آنها سعي در ترغيب مردم براي مخالفت با حكومت داشته باشند.
از اين رو رفسنجاني مي كوشد تا نگاه جوانان را به سمت عراق جلب كند و نشان دهد كه تغيير حكومت آنچنان كه مي گويند آسان نيست. موضع هاشمي ممكن است آرامانگرايان تهران و واشنگتن را راضي نكند ولي واقع گرايي او موجب مي شود كه مردم به بيشترين حد انتظارات خود دست يابند.