آفتابنیوز : ثبت نام برای دریافت کارت سوخت المثنی درحالی از روز شنبه آغاز شده است که همچنان سئوالات متعددی درباره تصمیمات بعدی وزارت نفت، پس از دریافت کارت سوخت به همه خودروها همچنان پابرجاست.
در حالی که پیش از این مدارک هویتی برای ثبت نام و دریافت هر کارت هویتی از قبیل کارت ملی، کارت بانکی، گواهینامه و ... اوراق هویتی افراد شامل شناسنامه و کارت ملی بود، این بار اما در جریان ثبت نام برای دریافت کارت سوخت المثنی دارا بودن سیم کارت تلفن همراه به نام نیز جزو مدارک الزامی برای ثبت نام از طریق تلفن همراه اعلام شده است.
بر این اساس افرادی که قصد ثبت نام از طریق تلفن همراه را داشته باشند لازم است با سیم کارتی اقدام کنند که به نام خودشان باشد و در غیر این صورت موفق به ثبت نام نخواهند شد.
این الزام تازه با فراگیر شدن اپلیکیشن دولت الکترونیک بی تردید زمینه را برای احراز هویتی افراد از طریق شماره تلفن همراهی که به نام خود خریداری کرده اند را فراهم می سازد و در آینده می تواند برای سایر خدماتی که از طریق این اپلیکیشن ارائه می شود، نیز الزام تلقی شود.
۱۰ میلیون نفر کارت سوخت ندارند
بدبینانه ترین برآوردها حکایت از آن دارد که ۱۰ میلیون دارنده خودرو و موتوسیکلت کارت سوخت ندارند و لازم است برای دریافت کارت المثنی اقدام نمایند . در این میان برخی افراد می توانند کارت بانکی خود را به کارت سوخت تبدیل کرده و از آن بهره بگیرند . در این میان طبق پیش بینی ها کارتی که معرفی می شود، اگر مدت اعتبارش منقضی شده و یا گم شود، لازم است بار دیگر کارت جدید در سامانه معرفی شود چرا که تبدیل از طریق معرفی شماره کارت و نه شماره حساب صورت می گیرد.
چگونه کارت بانکی به کارت سوخت متصل می شود؟
در پی تصمیم اتخاذ شده به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت مبنی بر فعال شدن سامانه کارت سوخت، مالکان خودرو و موتوسیکلتهایی که به هر دلیل فاقد کارت سوخت هستند، میتوانند با مراجعه به سایت mob.gov.ir و یا نصب رایگان اپلیکیشن خدمات دولت همراه نسبت به صدور کارت سوخت با اتصال به کارت بانکی خود اقدام کنند.
اضافه شدن خدمات سهمیه سوخت به کارت بانکی با چند کلیک، نمود دیگری از پیادهسازی دولت الکترونیکی است تا در صورت مفقودی کارت سوخت بدون نیاز به صرف هزینه و وقت تنها با اتصالی به آسانی و با چند کلیک، کارت بانکی را به کارت سوخت تبدیل می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصمیم دولت برای اتصال کارت سوخت به کارت بانکی و نحوهی اتصال آنها، از صرفهجویی ۳۳۰ میلیارد تومانی در صدور کارت خبر داد.
محمدجواد آذری جهرمی تاکید کرده است: ۵۵ درصد نازلهای پمپ بنزینها به سیستمهای متمرکز ما متصل شدهاند و ۴۵ درصد نازلها به دستگاههای pos (پرداخت) متصل هستند.وی ادامه داد: تمام دستگاهها که بهصورت متمرکز در جایگاههای سوخت قرار دارند، به نازلها متصل شده و بهروزرسانی شدهاند. بانک مرکزی نیز به اپراتورهای پرداخت الکترونیک (psp) دستورالعملی داده که برمبنای آن دستگاههای پرداخت باید بهروزرسانی شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین توضیح داد: به محض ثبتنام کاربر برای اتصال کارت سوخت به کارت بانکی، بانک مرکزی به بانک دارنده کارت دستور میدهد که کیف پول الکترونیکی داخل کارت ایجاد شود و امکان پرداخت مبلغ سوخت از طریق کارت بانکی دارنده کارت سوخت فراهم شود.
جهرمی با بیان اینکه پیش از این برای سیستم مدیریت سوخت کشور از یک سیستم الکترونیکی استفاده میشد، افزود: با وجود این، مشکلاتی در این سیستم وجود داشت از جمله مفقود شدن کارت سوخت و دیگر مسائل اما امروز دولت تصمیم گرفته با شیوهی نوین این روش را انجام دهد و بدین ترتیب وزارت نفت به عنوان محور موضوع، بخشی از کار را برعهده گرفته و دستگاههایی از جمله بانک مرکزی، ناجا، وزارت ارتباطات و ثبت احوال نیز هر کدام بخشی از کارت را برعهده گرفتند.
استفاده از کارت، دو ساعت پس از اعلام درخواست
وی با بیان اینکه افراد باید درخواست خود برای اتصال کارت سوخت به کارت بانکی را ارائه دهند، گفت: پس از اعلام درخواست، ظرف دو ساعت این کارت قابل استفاده است. تنها ۳۳۰ میلیارد تومان هزینه صدور کارت بوده که این هزینه در این روش صرفهجویی میشود. همچنین در هزینهی توزیع و وقت مردم هم صرفهجویی خواهد شد.
آذری جهرمی با اشاره به ثبتنام و درخواست برای اتصال کارت سوخت و بانکی از امروز خاطرنشان کرد: از امروز ساعت ۸ تا ۱۱، ۱۵۷ هزار مراجعه برای این کار انجام شده است. این درخواست میتواند از طریق اپلیکیشن دولت همراه و سایت دولت الکترونیکی انجام شود.
منبع: خبرآنلاین