آفتابنیوز : «اقبال عباسی» 22 آذرماه در شورای برنامهریزی و توسعه چهار محال و بختیاری، اظهار کرد: تدوین سند آمایش استان از سال 80 آغاز شده و 4.5 سال است که قرارداد آن منعقد شده است، بنابراین لازم بود طی این سالهای این موضوع منتج به نتیجه میشد.
وی افزود: از مشاور تقاضا میشود بر روی بحثهای سرزمین پاک، تغییر مرزهای محیطزیست، سیمای فضایی استان، حمل و نقل هوایی، درصد بارندگی، اتصال ریل اصفهان- شهرکرد- خوزستان تجدیدنظری انجام دهد.
عباسی گفت: لازم است معاون برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، جلسهای را با مجمع نمایندگان و مدیران دستگاههایی که نظراتی در این طرح دارند با مشاور طرح در سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برگزار کند تا آمار، اطلاعات و نظرات افراد لحاظ شود.
در ادامه نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر امروز قرار است کلیات طرح آمایش استان به تصویب برسد برخی از مسائلی که توسط مدیران مطرح شد قابل گذشت نبوده و نباید از این مسائل غفلت کرد.
«اردشیر نوریان» با اشاره به اینکه آمایش به معنای توزیع جمعیت فعال بر روی سرزمین است، افزود: از مشاور این طرح تقاضا میشود فضای مطالعاتی اتمسفر، بالا نباشد و نحوه توزیع جمعیت و فعالیت روی زمین را مشخص کنند.
وی گفت: این سند دارای اهمیت بسیاری بوده و اگر لازم است، برای برطرف شدن مسائل و موضوعات، فرصت اضافهتری برای چکشکاری آن اختصاص داده شود.
در ادامه نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی افزود: بسیاری از مشکلاتی که در زمینه برنامه پنج ساله، برنامه چشمانداز و بودجه سالانه رخ داده ناشی از نداشتن سند آمایش سرزمین بوده است.
«علی کاظمی» گفت: میتوان برای کلیات طرح تصمیمگیری کرد، اما بر روی مسائل مهم و نیازمند به روزرسانی، اقداماتی لحاظ شود.
وی ادامه داد: لازم است مسائل برش شهرستانی، ابزار و تجهیزات نظامی و بحث ریلی در این سند برای استان لحاظ شود و به آن دقیقتر پرداخته شود، همچنین در این سند به مباحث اشتغال استان نیز پرداخت.
در ادامه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، خاطرنشان کرد: آمایش یک طرح کلینگر، کلان، زمانبر و نیازمند تخصصهای بسیار بوده و نیازمند مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی است.
«طهمورث الیاسی بختیاری» افزود: در دهه 80 تلاشهای بسیار خوبی برای تدوین طرح آمایش استان صورت گرفت، اما فرآیند آن طی نشد، بنابراین در این دولت بر تدوین این طرح در استانها تأکید شد.
وی گفت: با توجه به ضرورت اجرای این طرح و اقدامات و آسیبشناسیهایی که صورت گرفته بود مطالعات این طرح در استان به سرانجام رسید.
در ادامه معاون برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تصریح کرد: تلاش برای تهیه طرح آمایش سرزمینی از اوایل دهه 80 در استان آغاز شد که بهواسطه ادغام سازمان معطل باقی ماند تا اینکه قراردادی برای انجام مطالعات طرح در سال 90 منعقد شد.
«علیرضا شجاعی» ادامه داد: مجدداً از اوایل سال 95 سازمان برای این مهم اقدام کرد و در قالب یک فرآیند قانونی مشاور و ناظر انتخاب شدند.
وی گفت: مطالعات این فرآیند تعاملی، با مشارکت حداکثری دستگاهها، تشکلها، و کنشگران توسعه استان به سرانجام رسید که چهارمحال و بختیاری بیشترین حد از مطالعات و تعامل را مشاهده کرد.
شجاعی خاطرنشان کرد: طی یک ماه گذشته طرح در قالب دو بخش و هشت فصل تکمیل و بارگذاری شد.
به گزارش ایسنا،وی یادآور شد: مطالعات طرح بسته نخواهد شد و تا سالهای آتی با توجه به اینکه امکان دارد سیاستهای کلی کشور تغییر یابد قابلیت بازبینی، اصلاح و به روزرسانی را خواهد داشت.