کد خبر: ۵۶۲۸۳
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۸۵ - ۱۲:۰۳
گزارش تحلیلی از كمیته شش نفره

فراهانی كنار فیفا و دور از ایران؟

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش فارس، مخالفان سازمان كه چندین رسانه را هم در اختیار داشتند؛ به سرعت علیه مدیریت ورزش تاختند و آن را مورد عتاب قرار دادند كه چنین و چنان؛ اما از یاد بردند كه ایرانی‌ هستند و منافع ملی پیش از هر چیز ارزش دارد. 

در شرایطی كه منتقدان بر طبل پیروزی می‌كوفتند و خود را آماده وارد كردن آخرین ضربات می‌دانستند، مذاكرات نتیجه داد تا نه تنها تیم فوتبال امید ایران در بازی‌های آسیایی دوحه حضور یابد؛ بلكه سایر تیم‌ها و فدراسیون نیز با مشكلی مواجه نشوند تا رویای برخی تعبیر نشود. 

در حالیكه فیفا با اقدام خود كه هنوز هم جای تحلیل و بررسی درباره دلایل و انگیزش‌های آن وجود دارد، فوتبال ایران را در آستانه چالشی قرار داده بود، سازمان ورزش توانست از آن رهایی یافته و آن را به فرصتی تبدیل كند تا این مشكل برای همیشه حل شود و بهانه‌ای كه برای سایر كشورها دیده نشده بود، از بین برود. 

شروط اولیه فیفا هم عمدتا اجرا نشد تا كفه رایزنی‌ها به سود ایران سنگین‌تر شود تا نوبت به حساس‌ترین بخش مذاكرات رسید؛ یعنی اصلاح اساسنامه فدارسیون فوتبال. این موضوعی بود كه فیفا قصد داشت با تشكیل گروه پنج نفره‌ای، آن را به سود خود پایان ببیرد. 

در این گروه 3 نفر از سوی فیفا و 2 نفره از سوی سازمان تربیت بدنی حضور داشتند كه این یعنی اجرای تمام خواسته‌های این نهاد در كمیته؛ چراكه كفه آرا به سود آنها بود. 

سازمان ورزش در مذاكراتی كه داشت، شمار اعضا را به عدد شش و نسبت 3 به 3 رساند. فیفا در این بین تلاش داشت تا عوامل تحت فرمان خود را در این كمیته قرار دهد؛ اما طرف ایرانی به حضور اعضای ایرانی تاكید داشت. این نهاد بین‌المللی هم نزدیك‌ترین افراد به خود (محسن‌ صفایی فراهانی، مهدی خیبری و حسن غفاری) را معرفی كرد كه اگرچه در ظاهر انتصاباتی به سود فوتبال ایران بود؛ اما گذر روزها نشان داد كه برای پیمودن راه‌ دیگری آمده‌اند. 

بی‌شك فیفا گزینه‌های را انتخاب كرده بود كه بیشترین نزدیكی را به خود و بیشترین افتراق را با فوتبال ایران داشته باشند. همین هم باعث شده بود تا به 3 گزینه‌ای برسند كه امروز با ریاست محسن صفایی فراهانی علیه سازمان تربیت بدنی موضع‌ می‌گیرند و قصد دارند هدایت فوتبال ایران را بر عهده گیرند. 

اگرچه صفایی فراهانی خبر حضورش در فدراسیون فوتبال به عنوان رئیس را تكذیب می‌كند؛ اما صحبت‌های اخیرش نشان می‌دهد قصد اجرای گام به گام برنامه‌های فیفا را در ایران دارد. 

او كه عملكردش در فدراسیون فوتبال (در دوران مدیریتش) قابلیت نقد فراوانی دارد كه به دلیل تشكیل كمیته‌های رسانه‌ای و سفیدنمایی آن دوران، در هاله‌ای از تقدس باقی ماند، قصد دارد با دخالت مستقیم در امور فدراسیون كنونی، جریان امور را در اختیار گرفته و تفكرات خود را كه همگام با فیفا و در مقابل منافع فوتبال ایران است، به اجرا بگذارد. 

محسن صفایی فراهانی اكنون هم از استعفا سخن می‌گوید تا فشارها را بر سازمان تربیت بدنی اضافه كند تا راه را برای خود باز كند؛ در حالیكه سایر اعضای كمیته (كیومرث هاشمی، علی رغبتی و محمدحسن انصاری‌فرد) تلاش دارند اختلافات را به رسانه‌ها نكشیده و در جلسات به بحث بپردازند؛ اما رئیس اسبق قواعد بازی رسانه‌ای را خوب می‌داند. 

شاید در روز نخست انتخاب كمیته شش نفره، بسیاری از حضور اعضای ایرانی اظهار مسرت می‌كردند و انتظار تشكیل مجمع عمومی پس از مهلت 100 روزه را داشتند؛ اما اكنون آرزوی حضور 3 عضو خارجی از سوی فیفا را دارند. شاید حركت فیفا را بتوان تاكتیكی موثر برای رسیدن به هدفش دانست كه امروز ابعاد آن آشكار شده است؛ استفاده از نیروهای نزدیك به خود و دور از هدف. 

اكنون، منافع فوتبال ایران هدفی است كه باید از آن دور شد و چه خوب برخی دور می‌شوند؛ چه خوب.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین