کد خبر: ۵۶۳۵۳۶
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۶
رییس دانشگاه فردوسی مشهد:

بیکاری فارغ‌التحصیلان باعث عذاب وجدان ماست

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی، بیکار تحویل جامعه داده شوند، ما عذاب وجدان خواهیم داشت، لذا از اساتید دانشگاه خواستارم که موضوع رساله‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی را متناسب با رفع نیازهای جامعه، صنعت و خدمات تعیین کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
محمد کافی امروز(چهارشنبه) در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه فردوسی مشهد، با تاکید بر ارتباط پژوهشگران با جامعه، عنوان کرد: اگر پژوهشگر با عرصه جامعه، صنعت و کسب وکار در ارتباط نباشد، نمی‌تواند آنطور که باید مسائل روز را حل کند. لذا از اساتید خواستارم که استراتژی اثرگذاری اجتماعی را مدنظر خود قرار دهند. 

وی اظهار کرد: مهمترین هدف ما در دانشگاه این است که تعداد بیشتری از اساتید در حوزه پژوهش‌های ناب فعال شوند و بتوانیم روز به روز جمعیت پژوهشگران را افزایش دهیم. امیدواریم بتوانیم دانشگاه را براساس پژوهش و یافته‌های پژوهشی اداره کنیم.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ما باید در دانشگاه که مرکز علم و فناوری است، نگاهمان به مسائل جاری و پیش و پا افتاده جامعه باشد، افزود: مشکلی که وجود دارد این است که ما فکر می‌کنیم حتما باید در مرزهای دانش حرکت کنیم و در سطوح بالای پژوهش‌های بین‌المللی کار کنیم که البته آن هم لازم است، اما آنچه که در شرایط فعلی بسیار مهم است پرداختن به ‌پژوهش با موضوعات جاری، کابردی و جامعه محور است.

کافی بیان کرد: دانشگاه ما به نسبت ظرفیتی که در آن وجود دارد، کمتر در همایش‌های ملی حضور و نقش آفرینی دارد. در حوزه بین‌المللی نیز ما به شدت نیازمند همکاری‌های مشترک هستیم؛ شاید در شرایط فعلی که کمبود منابع داریم این قبیل فعالیت کمک کننده باشد.

وی با تاکید براینکه ما ظرفیت‌های خوبی برای انجام پژوهش‌های مشترک داریم، اضافه کرد: کشورهای منطقه در حوزه پژوهشی ضعیف هستند و این ظرفیت وجود دارد که ما با باتوجه با توانمندی‌هایی که داریم وارد همکاری‌های مشترک در این زمینه با آنها شویم.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اهمیت شاگردپروری و توجه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی روز به روز بیشتر می‌شود؛ اگر این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی، بیکار تحویل جامعه داده شوند، ما عذاب وجدان خواهیم داشت. لذا از اساتید دانشگاه خواستارم که موضوع رساله‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی را متناسب با رفع نیازهای جامعه، صنعت و خدمات تعیین کنند. 

کافی گفت: این دانشگاه در چند سال اخیر به همت پژوهشگران رشد و شتاب علمی کم نظیری داشته است به گونه‌ای که امروز رقبای شهرستانی ما اقرار می‌کنند که رشد علمی ما از آن‌ها بیشتر بوده است؛ در سطح استانی و منطقه‌ای نیز جایگاه بسیار خوبی داریم و پرچم‌دار پژوهش و فناوری هستیم اما همچنان با آرمان‌های خود فاصله داریم.

وی خاطرنشان کرد: کمیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی از مرز 12 هزار نفر گذشته که بسیار ارزشمند است و از لحاظ کیفی نیز با وجود اینکه اساتید ما افتخارات بسیاری کسب کرده‌اند، ولی دانشجویان پرافتخارتر بوده‌اند. 

رییس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: ما هفته پژوهش را در سه سطح مختلف گرامی می‌داریم؛ ابتدا در نمایشگاه پژوهش استان که براساس ارزشیابی صورت گرفته در کشور ، خراسان رضوی اول شد. پس از آن در سطح دانشگاه گرامی داشته می‌شود و در نهایت در سطح ملی که هفته آینده نیز در نمایشگاه پژوهش تهران حضور خواهیم داشت.

در ادامه محمد صال مصلحیان، مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد:طبق آمارهای موجود اکنون دانشگاه فردوسی در حوزه پژوهشی در کشور رتبه سوم را داراست و دانشگاه‌های شیراز و تبریز را پشت سرگذاشته است و امیدواریم بتوانیم رتبه دانشگاه‌های تربیت مدرس و تهران را که نیز دست یابیم.

وی افزود: ما در دانشگاه فردوسی به دنبال ارتقای مرجعیت علمی، اثربخشی اجتماعی و فناوری و دیپلماسی علمی، ملی و بین‌المللی هستیم.

امیر ملک زاده، مدیر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: وضعیت دانشگاه فردوسی به صورت نسبی در ارزیابی‌ها مطلوب است. ما قصد داریم میان آموزش و پژوهش ارتباطی نظامند برقرار کنیم و کلید این ارتباط را در سطوح آمادگی فناوری پیدا کردیم.

وی با اشاره به اینکه همکاری اساتید دانشگاه فردوسی در طرح‌های برون دانشگاهی 30 درصد است، عنوان کرد: ما در دانشگاه موفق شدیم به باشگاه مگا پروژه و بازار فروش و دانش فنی ورود یابیم.

به گزارش ایسنا، ملک زاده بیان کرد: 280 شرکت همکار در دانشگاه فردوسی فعالیت دارند که از ظرفیت علمی ما و دانشگاه نیز از ظرفیت اجرایی آن‌ها بهره می‌برد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین