آفتابنیوز : 
آفتابـ محمد رادنیا: واردات بیرویه مبلمان چینی همزمان با افزایش قیمت اسفنج و چوب، شرایط تولیدکنندگان این کالا را به وضعیت بحرانی نزدیک و زنگ خطر بازار مبل ایران را بالاخره به صدا درآورد. تولید داخلی این کالا که اکنون دیگر مصرفش بدون درنظر گرفتن کارکرد لوکس و تشریفاتی آن تقریبا همهگیر شده از آنجا اهمیت دارد که معیشت بسیاری از خانوارهای ایرانی با توجه به گستردگی فعالیتهای وابسته به صنعت مبل در داخل به ادامه حیات نه چندان قدیمی آن گره خورده است اما اکنون رونق این صنعت نیز مانند بسیاری از صنایع دیگر از سوی تولیدات انبوه چینی تهدید میشود.
یک فعال بازار مبل با بیان اینکه پنج روز است قیمت اسفنج مورد استفاده در مبل گران شده است اعلام کرد: قیمت اسفنج که پیش از این نیز بسیار گران بود از سانتی 10000 ریال طی پنج روز به حدود 17000 ریال رسیده است.
علی همتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب درباره علل گرانی اسفنج گفت: هر سال با نزدیک شدن به شب عید قیمت اسفنج گران میشود اما امسال با توجه به تحریمهای بانکی و مشکلاتی که برای گشایشLC و واردات مواد اولیه تولید اسفنج به وجود آمده این مواد در بازار با قیمت بیشتری در اختیار تولیدکنندگان اسفنج قرار میگیرد در نتیجه قیمت نهایی آن بیش از انتظار بالا رفته است.
وی افزود: کارخانجات اسفنجسازی نیاز داخلی کشور به ابر و اسفنج را تا حدود زیادی تأمین میکنند و در حال حاضر نیازی به واردات این کالا از خارج در داخل کشور وجود ندارد اما اگر قیمتها همچنان بالا برود شاید در نهایت اسفنج نیز از کشورهایی مثل چین که با قیمت پایینتری آن را تولید میکنند وارد و بازار را تحت تأثیر خود قرار دهد.
همتی درباره مشکلات تولیدکنندگان مبل ایرانی اظهار داشت: بسیاری از تولیدکنندگان مبل در داخل با وجود واردات مبل چینی که قیمت آن یک سوم مبلهای ایرانی است، در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارند و حتی برخی از آنان ورشکسته شدهاند. این مسأله بسیاری از کارگران این صنعت مطرح کشور را بیکار کرده است.
همتی که 18 سال است در بازار مبل و تولید و تعمیر آن سابقه فعالیت دارد درباره وضعیت رونق کار خود نیز گفت: با وجود نابسامانی بازار مبل کارگاه تولید و رویه کوبی مبل من که زندگی چند خانوار به آن بستگی دارد اکنون به حال ورشکستگی افتاده است.
وی افزود: مبلهای چینی که به صورت چوبی و تمام پارچه به بازار عرضه میشود از نظر کیفیت به هیچ وجه توانایی رغابت با مبلهای ایرانی را ندارد اما ضعف قدرت خرید مردم و پایین بودن قیمت مبلمان چینی بخش بزرگی از بازار مبل ایران تحت تأثیر تولیدات این کشور قرار داده است.
همتی تصریح کرد: با اینکه اتحادیه تولیدکنندگان مبل ایران تاکنون تلاشهایی برای رفع این معضل داشتهاند اما روز به روز حلقه محاصره بازار مبل ایران از سوی چینیها تنگتر میشود.
وی گفت: این مشکلات باعث شده تا تولیدکنندگان و کارگاهداران مبل نتوانند به وضعیت بیمه و افزایش حقوق کارگران خود رسیدگی کنند چرا که خود در حال ورشکستگی قرار دارند.
این فعال بازار مبل به کارگاههای کوچکتر تعمیر مبل و رویهکوبی اشاره کرد و افزود: مبلهای چینی حتی بر کارگاههای کوچک رویهکوبی مبل نیز تأثیر گذاشته و آنان را به ورشکستگی نزدیک کرده است چرا که مردم وقتی قیمت ارزان مبلمان چینی را در بازار میبینند تصمیم خود را برای تعویض پارچه مبلهایی که از نظر کیفت چوب و اسکلت قابل مقایسه با مبلهای چینی نیستند را عوض کرده و مبلمان جدید چینی را به خانههای خود میآورند.