آفتابنیوز : وی گفت: فکر می کنم که احتمالا در نهایت ارزهای ذخیره ای به غیر از دلار آمریکا خواهیم داشت. رییس بانک انگلیس افزود: نظام مالی جهان در حال حاضر از رشد اقتصاد جهانی عقب مانده است و با یک تمرکز نامتقارن از دارایی های مالی در اقتصادهای پیشرفته که مرتبط با فعالیت اقتصادی است، روبرو شده است.
کارنی در ادامه گفت: زمانیکه جهان دوباره منظم می شود، این عدم اتصال بین واقعیت و سیستم پولی احتمالا کاهش پیدا می کند و در این فرآیند دیگر ارزهای ذخیره پدیدار می شوند. در نگاه اول، انتظار می رود که این ارزها، ارزهای ملی از قبیل یوآن باشند.
بر همین اساس در سال ۲۰۱۶ میلادی یوآن در کنار دلار آمریکا، ین، پوند و یورو در سبد ارزهای اصلی جهان قرار گرفت. این اقدام به یوآن جایگاه ارزه ذخیره داد. البته یوآن تا فوریه سال گذشته میلادی کمتر از دو درصد از جریان سرمایه بین المللی را در سیستم سوئیفت به خود اختصاص داده بود و این رقم برای دلار ۴۰ درصد است و بعداز آن یورو، ین و پوند انگلیس پشت سر دلار به ویژه در پرداخت های بین المللی قرار گرفتند.
رییس بانک انگلیس گفت: انتقال از دلار به یک ارز دیگر می تواند رایج شود؛ اما سریع اتفاق نمی افتد. دلار آمریکا طی ۱۰۰ سال گذشته از پوند پیشی گرفته و به ارز کلیدی تبدیل شده است.
وی افزود: تاریخ نشان می دهد که این انتقالات یک شبه اتفاق نمی افتند. اقتصاد آمریکا در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی از بریتانیا سبقت گرفت؛ اما تا دهه ۱۹۲۰ میلادی زمان برد تا دلار آمریکا به ارز غالب در تجارت بین الملل تبدیل شود.
اقتصاد آنلاین