آفتابنیوز : علیرضا صادق آبادی درباره جذب سرمایه گذاری خارجی در طرح های پالایشی کشور، افزود: مذاکره با سایر شرکت های خارجی برای نوسازی و بهسازی سایر پالایشگاه ها هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی اضافه کرد: در اجرای طرح های پالایشی و تولید بنزین به خودکفایی رسیده ایم.
مدیرعامل پالایش و پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: ظرفیت پالایش نفت و میعانات گازی کشور اکنون به حدود 2 میلیون و یکصد هزار بشکه رسیده است.
جذب 2 میلیارد یورو از چین برای نوسازی پالایشگاه آبادان به عنوان یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاری های خارجی در دوران پسابرجام به شمار می رود.
نوسازی پالایشگاه آبادان در بهمن سال 1395 در پی گشایش های حاصل از اجرای توافق هسته ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با استفاده از فاینانس (منابع مالی) چین آغاز شد که در ماه های آتی، برخی واحدهای آن راه اندازی می شود.
پالایشگاه آبادان به عنوان قدیمی ترین پالایشگاه کشور به شمار می رود که به علت قدیمی بودن برخی فناوری های به کار رفته در آن، جزو پالایشگاه های زیانده به شمار می رود.
بر اساس برخی گزارش ها، پالایشگاه آبادان با تولید بالای مازوت (نفت کوره) سالیانه 700 میلیون تا 800 میلیون دلار ضرر می کند که با نوسازی، از چرخه زیاندهی خارج می شود.
طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان با همکاری شرکت چینی ساینوپک اینترنشنال پترولیوم* و شرکت طراحی و ساختمان نفت ایران اجرا می شود.
با اجرای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان افزون بر تامین خوراک پتروشیمی بندر امام (ره)، پتروشیمی آبادان، روغن سازی ایرانول و قیر پاسارگاد، محصولاتی شامل بنزین معمولی، بنزین سوپر، نفت سفید، گازوئیل و نفت کوره مطابق با استاندارد یورو5 تولید می شود.
طرح تثبیت ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه آبادان شامل واحد تقطیر 210 هزار بشکه ای در روز است که جایگزین واحدهای تقطیر قدیمی شده و ظرفیت پالایش پس از ساخت این واحد به میزان 360 هزار بشکه در روز تثبیت می شود.
منبع: ایرنا