کد خبر: ۵۶۸۹۱۲
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶

قالیباف در سالگرد پلاسکو: از شایعات بگذریم/ متاسفانه به جوانان اعتماد نمی‌شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم برای خواسته مسئولان هیچ‌وقت کم نگذاشتند، پس باید ما هم دغدغه‌مان دغدغه مردم باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم دومین سالگرد شهدای آتش‌نشان حادثه پلاسکو که با حضور جمعی از خانواده‌های این شهدا در مسجد امام حسن مجتبی(ع) دولت‌آباد شهرری برگزار شد، گفت: خاطرم هست وقتی حادثه پلاسکو اتفاق افتاد به دوستان عرض کردم به سهم خودم تا روزی که در قید حیاتم خودم را مدیون این شهدای آتش‌نشان دانسته و مکلف می دانم در خدمت خانواده های آنان باشم. به این دلیل که هر جامعه ای را که نگاه کنیم وقتی پایدار است و به پیش می رود که آرامش و امنیت داشته باشد. چه در بعد مادی و چه در بعد معنوی، چه تک تک افراد، چه خانواده، چه مردم یک شهر و چه مردم یک کشور زمانی به حیات جمعی و معنوی خود می توانند ادامه دهند و بندگی خدا را بکنند که آن جامعه آن خانواده آن شهر در آرامش، اسایش و امنیت باشد. اگر این حس خدایی نکرده وجود نداشته باشد حتی در مسیر معنوی و بندگی خدا هم دچار مشکل می شوند. به برکت مجاهدت شهدا از دوران دفاع مقدس گرفته تا شهدای اتش نشان امروز ارامش و امنیت داریم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از این جهت شهدا را تکریم می‌کنیم و آنها را مظهر و نماد فداکاری و ایثار و از خود گذشتگی می دانیم زیرا آنان جانشان را تقدیم کردند تا من و شما بتوانیم زندگی کنیم، اظهارکرد: حال این شهدا چه شهدایی باشند که در میدان دفاع مقدس و دفاع از امنیت کشور جان خود را ازدست داده اند، چه شهدایی که امنیت داخلی و نگهبانی از مرزها را برعهده دارند و چه شهدای مدافع حرم که امنیت امروزمان را مدیون آنها هستیم، این ناامنی را آنهایی که هزاران کیلومتر از این منطقه دورند و فتنه‌انگیزی کرده اند ایجاد کرده اما وقتی آمار را می بینید متوجه می‌شوید که در حالی که آنها خودشان را مهد آرامش و امنیت می دانند، عملیات تروریستی که منجر به تلفات جانی در انجاها شده بیش از هفت برابر کشور ماست که این به دلیل فداکاری و مجاهدت و گذشت شهداست که این امنیت را داریم- و چه شهدای اتش نشان.

شهردار اسبق تهران افزود: اگر امروز شاهدیم احکام اسلام و دین خدا و فرهنگ قرانی و اهل بیت در جوامع ما هست و ما در سایه نظام اسلامی زندگی می‌کنیم به برکت همین مجاهدت ها و فداکاری هاست.

شهدای اتش نشان از مصادیق جهاد فی سبیل الله هستند

وی ادامه داد: شهدای اتش نشانی هم شهدایی هستند که با اخلاص و چشم باز فداکاری کرده و جان شان را برای امنیت شهروندان این شهر دادند و این از مصادیق جهاد فی سبیل الله است. ما با فرهنگ رزمندگان و دفاع مقدس مانوس هستیم و تربیت شده آن فرهنگیم. با توجه به این موضوع به جهت روحی و روانی و امادگی برای ایثارگری ، کاری که شهدای اتش نشان انجام دادند، بالاتر از روحیه رزمندگانی بود که در پشت خاکریز جنگیدند.

فرمانده لشگر پنج نصر در دوران دفاع مقدس در تشریح دلیل این مقایسه گفت: حتما در جمع ما دوستان رزمنده جانباز و اهل جبهه هستند. در دوران دفاع مقدس فضای حاکم بر کشور و بر خانواده ای که رزمنده به جبهه می فرستادند و بر روحیه خود رزمندگان همه فضای جنگ بود و امادگی برای هر خطری فراهم بود اما واقعیت این است که امروز فرهنگی که حاکم است فضای پشت خاکریز و جبهه نیست بلکه فضای زندگی روزمره مردمی است که دارند زندگی عادی می کنند. حال در این فضا امادگی برای جانفشانی و جان دادن بسیار سخت تر از فضای پشت خاکریز است. این عمق ایثارگری آتش نشانان عزیز در حادثه پلاسکو انجا مشخص است که تعدادی از انها در شیفت نبودند و وقت استراحتشان یود اما تا متوجه این حادثه می شوند بدون اینکه فراخوانی دریافت کنند می ایند برای کمک. بعضی از این ها حتی به پایگاه هم نرفته و امدند محل حادثه و لباس از همکارانشان گرفتند و عملیات انجام دادند و به شهادت رسیدند.

ما مدیون شهدای آتش‌نشان و خانواده آنان هستیم

قالیباف با تاکید بر رشادت شهدای حادثه پلاسکو که حضور در عملیات اطفای حریق را به طور داوطلبانه بر بودن در جمع گرم خانواده ترجیح دادند، گفت: ما امشب در جمع مان میزبان خانواده این عزیزان هستیم که فرزندانی این چنین تربیت کردند که جان شان را فدای نجات مردم این شهر کردند. از این جهت است که ما مدیون این شهدا و خانوده های شان هستیم.

شهردار اسبق تهران با بیان اینکه اتش نشانی یکی از مشاغل شرافتمندی است که در خدمت مستقیم به مردم است، بیان کرد: روز گذشته نیز یک اتش نشان دیگر با فداکاری جانفشانی کرد. شهید جامعی در یک ماموریت جان خود را تقدیم کرد.

وی افزود : خاطرم هست که زمانی که وارد شهرداری شدم مدت زمان کوتاهی
نگذشته بود که هفتم مهر بود و روز اتش نشانی و من اولین سازمانی که در سال 84 توفیق یافتم وارد شوم و اولین ملاقات با پرسنل شهرداری از مجموعه شهرداری همان سازمان اتش نشانی بود. وقتی وارد جمع شان شدم و با آنها صحبت کردم به آنها گفتم کاملا احساس کردم همان فضای دوران دفاع مقدس از نظم از انضباط، از اخلاق و از گذشت آنجا حاکم است و با همان روحیه هم امنیت را در حوادث شهر برقرار کرده اند. سال بعد هم که رفتم آنجا گفتم در یک سالی که گذشت من همه زیرمجموعه های شهرداری را دیدم اما مجموعه ای با نشاط تر، با گذشت تر و با محبت تر از مجموعه شما ندیدم.

شهردار اسبق تهران ادامه داد: اگر امشب همه دور هم جمع شده ایم هدف مان این است که به شما بگوییم قدردان زحمات فرزندان شما که امنیت را برقرار کردند، هستیم. وظیفه همه ماست که تجهیزات بهتر آموزش بهتر و امکانات بهتر را برای اتش نشانان فراهم کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در ساختمان پلاسکو چهار پنج هزار نفر اعم از مراجعه کنندگان و کسانی که انجا کار می کنند روزانه تردد داشتند، گفت: البته از شایعه سازی هایی که در ان مقطع انجام دادند بگذریم اما این ساختمان با ان عظمت و بزرگی و تردد و شلوغی، افرادی که در ان شرایط می خواستند هر طور شده وارد شوند و اموال شان را نجات دهند، کمترین خسارت جانی را برای شهروندان داشت، زیرا همه بچه های آتش نشان تلاش کردند جان مردم آنجا را نجات دهند. این ثمره تلاش آن شهداست که یکی یکی وارد مغازه ها شدند و حتی درهایی که قفل بود را شکستند تا مطمئن شوند کسی آنجا نمانده و البته با بذل جان خود این امنیت را فراهم کردند.

وی با پرداختن به حادثه مشابهی که چند ماه بعد در ساختمان بلند مرتبه ای در لندن رخ داد، گفت: ان حادثه در لندن 70 کشته داد با وجود تجهیزاتی که انها بهتر از ما دارند. این ارامش و امنیت ما مدیون رشادت و ایثار اتش نشانان مان است. همه اتش نشان ها جانفشانی می کنند و طبیعتا وظیفه همه ماست که تجهیزات بهتر اموزش بهتر و امکانات بهتر را برای این عزیزان فراهم کنیم.
در دورانی که در شهرداری بودیم تعداد ایستگاه ها را تقریبا دوبرابر کردیم

قالیباف افزود: ما به سهم خود در دورانی که در مدیریت شهری تهران بودیم تلاش کردیم. آمار و ارقام هم نشان می دهد تعداد ایستگاه های را از حدود هفتاد ایستگاه به بیش از 125 ایستگاه افزایش دادیم یعنی نزدیک به 2 برابر. تا با این ترافیک سنگین و گسترش شهر حداقل ایستگاه ها به گونه ای اضافه شوند که در زمان استاندارد به محل حادثه برسند. در این سالهایی که توفیق خدمت در شهرداری داشتم همه سعی خود را کردم که تجهیزات و امکانات مناسب برای انها فراهم کنم و خود دوستان اتش نشانی هم می دانند.
وظیفه همه ما به عنوان یک شهروند است که به موضوع پیشگیری توجه داشته باشیم
شهردار اسبق پایتخت با بیان اینکه در کنار تجهیزات به روز اما مهم است که ما به بتوانیم در پیشگیری هم اقدام کنیم، گفت: این وظیفه همه ما به عنوان یک شهروند است که به موضوع پیشگیری توجه داشته باشیم. من امروز به عنوان یک شهروند خدمت شما عرض می کنم که خود ما هم باید در ایمنی مواردی را رعایت کنیم. وظایفی هم دستگاه ها دارند در حوزه‌های ساختمان‌سازی، بهره‌برداری از ساختمان ها، قانونگذاری، اجرای قوانین مرتبط و آموزش همگانی، نحوه فعالیتی که در ساختمان ها و کیفیت ساختمان ها که می تواند کمک کند تا چنین اسیب هایی را در حقیقت نبینیم. مردم برای خواسته مسوولان هیچ وقت کم نگذاشتند پس باید ما هم دغدغه مان دغدغه مردم باشد.

قالیباف با بیان اینکه هدف و فلسفه این جلسه این بود که شهدای عزیز اتش نشان را تکریم کنیم، خاطرنشان کرد: به هرحال وظیفه همه ماست همه ماهایی که در هر کجا مسوولیت داریم این است که بدانیم این مردم عزیز در همه صحنه هایی که کشور و اداره کنندگان و مدیران این کشور و مسوولان ان در هر سطحی و در هر مقامی هر موقعیتی به این مردم نیاز داشتند و از آنها خواسته ای داشتند، آنها در صحنه حاضر بودند. ما این را باور داریم که مردم در برآوردن خواسته مسوولان هیچ وقت کم نگذاشتند. هر سختی که باید تحمل می کردند تحمل کردند شرایط سخت دوران دفاع و فشارهای سخت اقتصادی را. هر جا لازم بود حضور بیابند به مناسبت های مختلف که دشمنان چشم طمع به این سرزمین داشتند و می خواستند صف منسجم انها را از بین ببرند مردم با همه سختی ها ایستادگی کردند و حضور یافتند . نشان دادند در مقابل دشمنان شان ایستاده اند و امروز این مردم توقعی از ما مسوولان دارند که مخصوصا در حوزه اقتصادی که شرایط سختی حاکم است. بخشی از خانواده های این شرایط سخت برای شان غیرقابل تحمل است و خیلی از مردان امروز در مقابل زن و بچه شان شرمنده هستند و هیچ چیز هم برای یک مرد سخت تر از این نیست که احساس کند حداقل را که خانواده از او توقع دارد را نمی تواند فراهم کند. اینجاست که ما مسوولان باید دست این مردان مرد روزهای سخت را بفشاریم و افتخار حل مشکلات آنها را داشته باشیم.

ظرفیت های کشور زیاد است مشکل مدیریت است

وی افزود: با وجود همه این موارد اما همان طور که مقام معظم رهبری بارها اعلام کردند ظرفیت های کشور ما کم نیست. بنظر می رسد اشکالات ما در حوزه مدریتی است. در بعضی از بخش ها ناکارامدیم و مدیریت درست نداریم و یا گاهی دغدغه مردم را نداریم نه اینکه به فکر مردم نیستیم نه، بلکه ممکن است در ذهن من مسوول چیزی دغدغه مردم تصور شود که ان دغدغه واقعی مردم نیست. ما مسوولان حق نداریم دغدغه ای غیر از دغدغه مردم داشته باشیم. این ناکارامدی ها و ضعف مدیریت مواردی است که باید بدان توجه کنیم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

دغدغه مندی، کارامدی و مدیریت صحیح راه حل مشکلات کنونی است

قالیباف با تاکید بر اینکه بر این باورم که اگر رانتی هست و فسادی هم هست اینها هم در حقیقت معلول هستند؛ تصریح کرد: علت واقعی ضعف مدیریت و ناکارامدی است. ضعف در اجرای دقیق قانون است . اینها را باید حل و فصل کنیم و در این شرایط سخت پیش بریم و من با اطمینان به شما عرض می کنم با همه شرایط تحریم و سختی ها اگر این دغدغه مندی و کارامدی و مدیریت صحیح در همه سطوح در بخش های مختلف اجرایی و قضایی که همه مکمل هم هستند داشته باشیم، به خیلی از این نابسامانی ها سامان می دهیم و مردم را از این فشار و سختی در حوزه اقتصاد می‌توان نجات داد.

مردم و جوانان را در تصمیم گیری ها دخالت دهیم

وی با بیان اینکه مردم را باید در تصمیم گیری ها دخالت داد، خاطرنشان کرد: اشکال ما این است که باور نداریم که هر مشکلی در این کشور هست راه حلش مردم است و اصلا نظام ما بر پایه مردم است. بارها گفته ام چطور در حوزه دفاع مقدس که بسیار هم پیچیده است مردم توانستند جنگ را اداره کنند اما این مردم اقتصاد را نمی توانند اداره کنند؟ حتما می توانند . ولی وقتی اقتصاد دولتی انچنان چمبره می زند که هیچ فرصتی را به مردم نمی دهد این مشکلات ایجاد می شود. راه حلش حضور مردم و مخصوصا جوانان است. شما ببینید موضوع پلاسکو یک نمونه ان است که نیروی جوان است که به میدان می رود وانجا می ایستد. دوران دفاع مقدس هم جوانان هستند که می ایستند و حل و فصل می کنند مسائل را. امروز هم پروژه های موفق در کشور را وقتی نگاه می کنیم می بینیم ان تیمی که طراحی کرده و کار را پیش برده جوان هستند .

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر خاطره‌ای گفت: همین امروز که برای نماز قبل از اینجا رفته بودم مسجد دیگری، یک پیرمرد را دیدم که گفت هرموقع از این اتوبان امام علی(ع) رد می شویم شما را دعا می کنیم گفتم شما به ان کسانی دعا کنید که ایستادند و اینجا را ساختند. متوسط عمر آن بچه هایی که این اتوبان را ساختند 33،34 سال بود. باید به این جوانان اعتماد کنیم. متاسفانه اکنون به جوانان با همه پتانسیل ها و انگیزه های شان اعتماد نمی شود و این جای تاسف دارد.

منبع: فارس
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین