آفتابنیوز : در هفته گذشته انتشار ویدئویی از یک مامور شهرداری کرمان که برخورد نامناسبی با دو کودک کار داشت بازخوردهای فراوانی در فضای مجازی داشت. تا جایی که شهردار شهر کرمان مامور خاطی را اخراج کرد و از دو کودکی که در آن ویدئو با آنها برخورد اشتباه صورت گرفته بود دلجویی کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی درباره اتفاقاتی از این دست که هرازگاهی رخ می دهد و جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و شیوه برخورد با خاطیان در این زمینه گفت: در بلندمدت حتما کار فرهنگی می تواند در اصلاح رفتار مردم با جامعه آسیب دیده کشور نتیجه بخش باشد. معتادان خودشان به دلخواه خودشان نمی خواستند دچار این معیشت بد شوند و در این معیشت بد شاید میزان تقصیرشان محدود باشد و بخشی از تقصیر متوجه خود جامعه است و مجموعه کسانی که در جامعه تاثیر و تاثری بر هم دارند که می توانند یک فرد را رشد و تعالی بدهند یا به انحطاط بکشانند. می تواند بخشی از این تقصیر هم متوجه ما که در مسوولیتی هستیم باشد. لذا نگاه به آسیب دیدگان جامعه باید نگاه مشفقانه و در جهت حل مشکلات آنها باشد. نگاه قهری به کودک کار به هیچ وجه پذیرفته نیست. در بلندمدت و میان مدت حتما کار فرهنگی است که می تواند موثر باشد تا بتوانیم جامعه را با این مفهوم بیش از پیش آشنا کنیم. اما در کوتاه مدت با چهره های خشن برخورد نامناسب و ناشایست با آسیب دیدگان اجتماعی باید حتما مثل خود آنها برخورد قهری باشد تا جامعه متوجه باشد که باید در مسیر حرکت خودش اخلاق و آداب را مراعات کند وگرنه نظم برقرار نمی شود.
وی در ادامه درباره نمونه ای که در کرمان اتفاق افتاد گفت: کودکان کار یک معلول هستند. پدیده ای هستند که برون داد بخشی از فعالیت های اجتماعی و اقتصادی ایران هستند. برخی از آنها هم ایرانی نیستند و از خارج از کشور می آیند. فقر و تکدی گری خیلی متجاهرانه در سطح جامعه برون داد یک علتی است و بخشی از آن مربوط به شرایط اجتماعی و بخشی شرایط اقتصادی کشور است. برخورد قهرآمیز با این افراد هیچ دردی را دوا نمی کند. مخصوصا با کودکان که مرکز محبت و مهربانی هستند.
باید حتما با افرادی که این برخورد خشن را دارند طبق قانون و برخورد قاطعانه به شدیدترین وجه برخورد شود تا جامعه متوجه شود باید با این افراد برخورد مشفقانه داشت و با مقررات مناسب برخورد شود. این جامعه افراد بایستی محترم شمرده شود و با رفتار صحیح با آنها برخورد شود.
وزیر کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره انتصاب یکی از افراد تحت تکفل بهزیستی به عنوان مشاور رئیس سازمان بهزیستی گفت: ما در این دوره اخذ هرگونه تصمیم بدون اخذ نظر آنهایی که در آن تصمیم ذی نفع هستند را ممنوع کردیم. یعنی اگر ما درباره معلولین در روز معلولین سخن می گوییم ابتدا باید یک معلول از مجموعه آنها به عنوان نماینده حضور داشته باشد و حرف های جامعه معلولین و احساس خودش را به درستی به ما منتقل کند. بدون تردید باید تصمیمات ما برپایه نیازهای واقعی باشد که از دل این مباحثات با افراد ذینفع درمیآید. آن انتصاب به عقیده من کار شایسته ای بود که به ابتکار آقای قبادی دانا ریاست محترم سازمان انجام شد و من از کار ایشان تقدیر می کنم.
وزیر کار و رفاه اجتماعی در بازدید از موسسه مهرورزان معین از نگاه عائلهمحور به افراد تحت تکفل بهزیستی گفت.
دکتر شریعتمداری در این دیدار از بخشهای آموزشی مختلف مرکز بهزیستی دکتر شریعتی دیدار کرد و با مددجویان و مربیان این مرکز به گفتوگو پرداخت.
وزیر کار در بازدید از این موسسه که دو مرکز بهزیستی را در تهران و گنبدکاووس تحت سرپرستی دارد درباره برنامههای وزارت متبوعش برای حمایت از خانواده بزرگ بهزیستی گفت: نگاه این دوره از تصدی وزارت رفاه به موضوعاتی مثل دامنه فعالیت بهزیستی که دربرگیرنده برخی از آسیبهای اجتماعی است که به طور طبیعی یا مصنوعی ایجاد میشود در این دوره از خدمت، نگاه عائلهمحور به همه خانواده بهزیستی و همه کسانی است که به هر نوعی نیازمند توانبخشی هستند، توانخواهند و میتوانند توانمند شوند و به جامعه برگردند یا احیانا باید در همان شرایطی که هستند به وسیله نظام جمهوریاسلامی ایران یا توسط شرکای اجتماعی و خیرین به نفع مطلوب و شایستهای نگهداری شوند.
دکتر محمد شریعتمداری در توضیح این نگاه گفت: نگاه عائلهمحور همان نگاه رهبر معظم انقلاب است که گفتند تصور کنیم که اگر یک فرد آسیبدیده اجتماعی یا یک فرد معلولی در یک جامعه زندگی میکند از خانواده ما است. برای اینکه این نگاه حاکم شود نیاز به یک کار متراکم پرتلاش شبانهروزی دارد که امیدواریم از این مدیریت جدیدی که روی کار آمدند این تلاش را مشاهده کنیم.
وی با اشاره به استفاده از افراد و شرکت های داوطلب در مدیریت مراکز مختلف افزود: در این زمینه تکیه بر شرکای اجتماعی یکی از مهمترین برنامههای ما است. بدون تردید ما به تنهایی و با تکیه بر منابع دولتی نمیتوانیم چنین مراکز مهمی در حوزه بهزیستی مثل این مرکز را اداره کنیم و حتما باید با تکیه بر شرکای اجتماعی کار کنیم و در حقیقت خودمان یک سازمان تسهیلگر و تنظیمکننده باشیم تا یک سازمان مجری و باید همه ابزارهای لازم را برای تحقق چنین موضوعی آماده کنیم.
دکتر شریعتمداری در ادامه درباره بازدید از مرکز دکتر شریعتی گفت: امروز بسیار متاسفم که از این مرکز دیدن میکنم که کمتر از ۲۰درصد ظرفیتش فعال است. مرکزی که کاملا استاندارد ساخته شده در صورتی که میشود با قراردادهای کاملا روشنی از کسانی که آماده سرمایهگذاری در این حوزهها هستند بهره ببریم تا هم آنها از این کار خیری که انجام میدهند احساس لذت دنیوی و اخروی کنند و هم کشور از منافعش بهره ببرد.
وی افزود: باید از صددرصد از ظرفیت این مرکز بهره برداری شود. ما در کشور نیازمند این هستیم که از این مراکز استفاده جامع به عمل بیاوریم. بنابراین اگر این مشکل در قواعد و قوانین ما است، باید مدیریت سازمان آن را حل کند. اگر این مشکل در روابط ما است باید با شرکای اجتماعی یک سری تنظیم رابطه کنیم. باید افرادی که بتوانند تنظیم رابطه کنند مسوولیت این کار را برعهده بگیرند تا ما چنین چیزی را نبینیم که یک مرکزی با 20درصد ظرفیت کار کند. کیفیت کار در مراکز باید تحت نظارت و کنترل ما باشد. کسانی را مسوول کنیم که بدانند بچه های مردم که در این مراکز هستند امانتهایی دست ما هستند و ما باید امانتدار خوبی برای نگهداری آنها باشیم. چه آنها که در مراکز شبانهروزی هستند و چه آنهایی که در مراکزی مثل اینجا مشغول به یادگیری هستند. باید نگاهمان اینطور باشد که از این امانتها درست نگهداری کنیم و از یک جایگاهی به یک جایگاه مطلوبتری برسانیم. هدف ما در اداره بهزیستی در این دوره این است.
در مرکز بهزیستی دکتر شریعتی که مدتی است با مدیریت موسسه خیریه مهرورزان معین اداره می شود 110 دختر کم توان ذهنی بالای 14 سال تحت آموزش کارهای هنری و صنایع دستی هستند.
منبع: خبرآنلاین