کد خبر: ۵۶۹۱۷
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۳:۴۲

آمریکا: ناو را برای اطمینان دوستان فرستادیم!

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر دفاع آمریکا با اشاره به اینکه واشنگتن در حال پیگیری مسیر دیپلماتیک برای متوقف کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران است به خبرنگاران گفت: هدف از فرستادن دومین ناو هواپیمابر به منطقه تا حدودی بخاطر رقابت‌های بالقوه بوده ولی باید دقیقا در راستای اطمینان دادن به متحدان آمریکا در خلیج فارس که واشنگتن به امنیت آنها متعهد است دیده شود. وی در ادامه افزود: ما تنها می‌خواهیم به دوستانمان اطمینان ببخشیم که آنها می‌توانند روی ما برای حضور در منطقه و محافظت از منافع خودمان و آنها حساب کنند.

وزیر دفاع آمریکا در ادامه اظهارات خود در خصوص اقدامات سربازان آمریکایی در عراق گفت: کاری که ما ‌در تلاش برای انجام آن هستیم مقابله با فعالیت‌های ایران در عراق و مخصوصا نجات سربازان آمریکایی در برابر اجسام انفجاری پرتاب شونده (EFPs) است. بنابر اظهارات گیتس هدف آمریکا ریشه‌کن کردن شبکه‌هایی است که بمب‌های EFP را  برای گروه‌های مسلح عراقی مهیا می‌کنند.

بمب‌های EFP‌ گونه‌ای از مواد انفجاری پرتاب شونده است که از محفظه فلزی محتوی مواد منفجره قوی که با سرپوش مسی پوشانده شده تشکیل شده و هنگام انفجار قدرت انفجاری مرگباری ایجاد می‌کند که حتی می‌تواند به داخل زره تانک‌ها و سایر وسایل نقلیه سنگین موتوری نفوذ کند. آمریکا مدعی است که این بمب‌های انفجاری توسط ایران ساخته شده  و در اختیار گروه‌های مسلح عراقی قرار می‌گیرد. تهران همواره هرگونه ادعای حمایت مادی و تسلیحاتی از گروه‌های مبارزه عراقی را تکذیب کرده ولی آمریکائیها بدون ارائه مدرکی بر درست بودن اعادی بی‌پایه واساس خود تاکید می‌کنند.

اظهارات گیتس در حالی صورت گرفت که او علیرغم اشاره به اینکه مطمئن نیست که شبکه‌های مورد نظر آمریکا رسما از ایران فرمان می‌گیرند بار دیگر از احتمال دخالت ایران در انفجار 20 ژانویه (30دی) در کربلا سخن گفته و تصریح کرد: تحقیقات درباره این انفجار  ادامه دارد اما تاکنون هیچ اثری از دخالت ایران دراین حادثه وجود ندارد. گیتس افزود: اطلاعاتی را که من مشاهده کردم مبهم بود و چیزی معلوم نیست.

اشاره غیر مستقیم گیتس به عدم دخالت ایران در ناامنی‌های عراق در شرایطی صورت می‌گیرد که در گزارشی که توسط سازمان جاسوسی آمریکا (CIA) تهیه شده صریحتا اعتراف شده که ایران و سوریه عامل افزایش خشونت‌ها در عراق نیستند و این مسائل بیشتر به خاطر ماهیت و نوع درگیری‌های قبیله‌ای موجود در عراق روی می‌دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین