آفتابنیوز : معصومه ابتکار در گردهمایی سراسری مشاوران امور زنان سراسر کشور ضمن تشکر و قدردانی به دلیل نگاه حرفهای، تخصصی و همهجانبه وزیر آموزش و پرورش گفت: دکتر بطحایی نگاه ویژهای در ارتباط با حوزه زنان و خانواده در وزارت آموزش و پرورش دارد که این نگاه بسیار مهم و محوری است و از این نگاه همکاری بین بخشی چندین تفاهم نامه را با یکدیگر اجرایی کردیم و شاهد تحولات و نتایج خوبی در این زمینه هستیم.
وی در ادامه با اشاره به چهل سالگی انقلاب عظیم اسلامی گفت که همه ما از پیروزی انقلاب اسلامی شادمانیم، اما مردم در عین حال نسبت به شرایط موجود و انتظاراتی که از آینده و چشم انداز دارند که متوجه میشویم دغدغههای زیادی داریم. این انقلاب مبتنی بر ارزشهای متعالی شکل گرفته است لذا هر چقدر نتوانیم ارزشهای متعالی و آرمانهای خود را به تحقق نزدیک کنیم طبیعتا نگرانیهای زیادی ایجاد میشود و این مسئله از دغدغههای ماست تا بازنگری و تجدید قوا کنیم و ضعف و نقصان خود را ببینیم.
ابتکار در ادامه با بیان اینکه در چند زمینه مشخص با وزارت آموزش و پرورش همکاریهایی داریم گفت: یکی از همکاریهای ما با وزارت اموزش و پرورش در قالب سیاستهای کلان است. سیاستهای خانواده و سیاستهایی که ریاست جمهوری به صورت تخصصی اولویتهایی را در حوزه زنان و خانواده ابلاغ کردهاند.
ابتکار ادامه داد: به طور مشخص در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل در راستای عدالت جنسیتی با وزارت آموزش و پرورش فعالیتهایی داشتیم که مشخصاً از ناحیه شیرآباد و روستاهای ایرانشهر بازدید کردهایم و فعالیتهایی انجام شده است. حل کردن مشکلات به صورت موردی هرچند دشوار، اما اصولی است. لازم است در دسترسی به همه خدمات و امکانات شرایط مساوی و برابری برای دختران فراهم کنیم. باید در مورد نواحیای که شکافهایی در آنجا وجود دارد توجه شود.
به گفته وی، شاخصهای عدالت جنسیتی با کمک آموزش و پرورش در بخش آموزشی تدوین شده که بر اساس مصوبه ستاد ابلاغ شده است. در موضوع عدالت جنسیتی در حوزه آموزشی چند مسئله مهم وجود دارد که به بخشهایی از آن پرداخته شده است.
وی در ادامه با اشاره به گفتوگوی ملی خانواده که طرحی ملی است گفت: این طرح در همه استانها کلید خورده است. مشکلات مختلفی حوزه خانواده را تهدید میکند و لازم است که به سراغ آن مشکلات برویم. بخشهای متولی دنبال موضوعات هستند. اختلال ارتباط یکی از مسائل عمده و اصلی خانوادههای ایرانی است.
خانوادههای ایرانی دچار لکنت زبان و ناتوانی در مهارتهای شنیداری هستند که این مسئله میتواند به بخشهای کلان نیز تسری یابد.
ابتکار ادامه داد: برای طرح گفتوگوی بین نسلی همکاری خوبی در سال گذشته با وزارت آموزش و پرورش انجام شده است. همچنین موافقتنامهای با انجمن اولیا و مربیان نهایی شده که بحث گفتوگو را نیز با این انجمن پیگیری میکنیم و امیدوارم بتوانیم برنامهها را برای سال آینده استمرار دهیم. همچنین در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث سلامت و آموزش را پیگیری میکنیم.
منبع: ایسنا