کد خبر: ۵۷۰۶۵۴
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۱
تورم یک میلیون درصدی، افزایش فقر و لبریزشدن کاسه صبر ونزوئلایی‎ها از دست دولت حاکم

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

این بحران سیاسی در حالی در ونزوئلا در جریان است که آن کشور در معرض تندبادی اقتصادی قرار گرفته است. نرخ تورم سالانه بیش از یک میلیون درصد است و قیمت مواد غذایی و دارو به شدت افزایش یافته است. طبق ارزیابی سازمان ملل متحد میلیون‌ها نفر ونزوئلا را در سال 2015 میلادی ترک کرده‌اند. تحریم‌ها نیز وضعیت را برای آن کشور پیچیده‌تر کرده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین الملل- ونزوئلا چه راهی را پیمود که به وضعیت کنونی رسید؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا هر یک چه استدلالی دارند؟ این‌ها چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟مواردی هستند که شبکه خبری "الجزیره" در گزارش خود به آن پرداخته است. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ شبکه خبری "الجزیره"با اشاره به ادامه بحران سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا می نویسد: مجلس ملی ونزوئلا که تحت کنترل اپوزیسیون است و نهاد قانونگذاری است "نیکلاس مادورو" رییس جمهوری ونزوئلا را "غاصب" معرفی کرد و در بیانیه‌ای اعلام داشت که او باعث ایجاد بحران سیاسی و انسانی در ونزوئلا شده است. این موضوع در حدود یک هفته پس از آن اعلام شد که مادورو مراسم تحلیف را برای تداوم زمامداری در دوره شش ساله دوم انجام داد؛ یک دوره بحث‌برانگیز در قدرت ماندن دوباره. 

انتخابات اخیر توسط اپوزیسیون ونزوئلا در سطح گسترده‌ای تحریم شده بود. بسیاری از کشورهای جهان نیز این انتخابات و نتیجه آن را برسمیت نشناختند. مادورو اما بی‌توجه به مخالفت‌ها وعده ساخت "سوسیالیسم قرن بیست و یکمی" را داد و در مراسم تحلیف مخالفان خود را "فاشیست" و "امپریالیست" خواند. 

«خوان گوییدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا گفته بود که حاضر است در صورت حمایت نیروهای مسلح از او رییس جمهور شود و انتخابات منصفانه‌ای را برگزار کند. این بحران سیاسی در حالی در ونزوئلا در جریان است که آن کشور در معرض تندبادی اقتصادی قرار گرفته است. نرخ تورم سالانه بیش از یک میلیون درصد است و قیمت مواد غذایی و دارو به شدت افزایش یافته است. طبق ارزیابی سازمان ملل متحد میلیون‌ها نفر ونزوئلا را در سال 2015 میلادی ترک کرده‌اند. تحریم‌ها نیز وضعیت را برای آن کشور پیچیده‌تر کرده‌اند. وضعیت می‌تواند بدتر شود چرا که امریکا در حال بررسی تشدید تحریم‌ها علیه ونزوئلا است که می‌تواند عواقب انسانی جبران‌ناپذیری را داشته باشد. 

ونزوئلا اکنون در حالی با کمبود شدید مواد غذایی و دارو مواجه است که ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین بوده است. منتقدان دولت و اعضای اپوزیسیون مدعی هستند که مشکلات اقتصادی ونزوئلا ناشی از ناکامی‌های اقتصادی، سوء‌مدیریت و فساد دولتی است اما حامیان دولت می‌گویند کاهش قیمت نفت و تحریم‌های بین‌المللی و توطئه نخبگان جهانی در خارج از کشور مشکلات را برای ونزوئلا ایجاد کرده‌اند. 

زمانی که مادورو پس از مرگ چاوز در سال 2013 میلادی به ریاست جمهوری رسید، اقتصاد وابسته به نفت ونزوئلا مشکلات‌اش پدیدار شد. زمانی که قیمت جهانی نفت در سال 2014 میلادی کاهش یافت، نرخ تورم و قیمت اقلام ضروری افزایش یافت. در سال 2014 میلادی، هزاران نفر در اعتراض به افزایش نرخ تورم و بدتر شدن شرایط زندگی به خیابان‌ها آمدند. دولت این اعتراضات را سرکوب کرد و دستکم 11 تن کشته شدند. 

در سال 2015 میلادی، سیاستمداران اپوزیسیون با کسب آرای قابل توجه اکثریت کرسی‌های مجلس ملی ونزوئلا را برای اولین‌بار در دو دهه گذشته از آن خود کردند. با این حال، در سال 2016 میلادی، دولت ونزوئلا قدرت نظارت بر اقتصاد را از مجلس ملی آن کشور گرفت و در مارس 2017 میلادی، دستگاه قضایی ونزوئلا مجلس ملی را موقتا تعطیل کرد. این دستور اعتراضات را افزایش داد و بیش از 100 نفر کشته و هزار نفر بازداشت شدند. مادورو شخصا در سال 2017 میلادی مجمع قانونگذاری ملی را ایجاد کرد که با حامیان‌اش پر شده بود؛ مجمعی برای تهیه و اصلاح قانون اساسی. از آن زمان بحران ادامه داشته است و میلیون‌ها نفر از مردم ونزوئلا از افزایش تورم و کمبود مواد غذایی و بهداشتی و بیکاری رنج می‌برند یا با تمام سختی‌ها از کشور فرار می‌کنند". 

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

مادورو علیرغم برسمیت شناخته نشدن پیروزی‌اش توسط اکثر کشورها در انتخابات اخیر و علیرغم تداوم اعتراضات داخلی در قدرت باقی مانده است و حمایت ارتش را با خود دارد. مادورو مدعی است که ریشه این بحران انسانی، توطئه‌های مخالفان در داخل با حمایت دولت آمریکا است. او گفته بود: "از خارج مخالفان را در داخل کنترل می‌کنند تا هرج و مرج ایجاد کنند. این همان گروهی است که اعتراضات خیابانی را انجام داده و هر روز نمایش تازه‌ای را خواهند داشت". 

"خوان رومرو" نویسنده و تحلیلگر حامی دولت به "الجزیره" می‌گوید:" مخالفان در تلاش برای تشویق درگیری هستند تا بتوانند مداخله خارجی را توجیه کنند."

"رومرو" می‌افزاید: "چالش اصلی پیش روی رییس جمهوری حفظ نظم بدون خشونت است. شکست نخوردن مادورو در این وضعیت چالش بزرگی است چرا که امریکا درصدد منزوی کردن ونزوئلا است". 

این شبکه خبری در ادامه اشاره می‌کند که تحریم اقتصادی در این منازعه نقش مهمی دارد چرا که پنج پالایشگاه امریکایی یا خرید نفت از ونزوئلا را درسال 2018 کاهش داده‌اند یا آن را متوقف کرده‌اند. ونزوئلا سال گذشته به ایالات متحده صادرات نفت روزانه 500 هزار بشکه‌ای داشت این در حالیست که در سال 2017 میلادی این میزان نزدیک به 600 هزار بشکه در روز بود. تحریم‌ها نه تنها صنعت نفت که بخش طلا را نیز هدف قرار داده‌اند. 

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

این شبکه خبری در ادامه به مواضع اپوزیسیون ونزوئلا پرداخته و می‌نویسد: " مخالفان و حامیان آن معتقدند که آنها تحت "دیکتاتوری" زندگی می‌کنند و دولت مادورو را غیرقانونی می‌دانند. این گروه در سال 2017 خود را در حالت "نافرمانی" اعلام کرد. آنان می‌گویند فساد و خشونت ریشه در سوء‌مدیریت مداوم چاوز و مادورو داشته‌اند. آنان انتخاب مجدد مادورو در ماه مه گذشته را نتیجه تقلب در انتخابات می‌دانند و دولت او را غیرقانونی و نامشروع قلمداد می‌کنند. آنان می‌گویند تا روز برگزاری انتخابات اکثر نامزدها که می‌توانستند علیه مادورو اقدام کنند از شرکت در رقابت‌ها منع شدند. 

"خوزه ویسنته" کارشناس مسائل حقوقی و قانونی در ونزوئلا به "الجزیره" می‌گوید: "احزاب و مردم نتوانستند آزادانه رقابت کنند. بیش از هفت حزب مهم غیرقانونی اعلام شدند، زندانیان سیاسی‌ای وجود داشتند که نمی‌توانستند مخالفت کنند. ما نظام انتخاباتی مستقلی نداریم". او می‌گوید ونزوئلا با مشکلات حقوقی و برسمیت شناخته شدن دولت‌اش مواجه شده است و به استثنای روسیه، چین و ترکیه حامی بین‌المللی ندارد. یک شهروند ونزوئلایی می‌گوید زندگی هر روز سخت‌تر می‌شود. او می‌افزاید:"شما یک ماه کار می‌کنید و با حقوق‌تان حتی نمی‌توانید یک پنیر بخرید. بیماری‌ها در حال افزایش هستند. با مواردی چون سل و مالاریا مواجه هستیم. زیرساخت‌های ما نیاز به تغییر دارند. من فکر می‌کنم خیلی از تغییر دور نیستیم. اکنون شکاف داخلی درون دولت و ارتش ایجاد شده است. تغییر خیلی دور از دسترس نیست". 

این شبکه خبری در ادامه اشاره می‌کند که یکی از بزرگترین چالش‌های امروز ونوزئلا نرخ تورم بالا است. "الجزیره" می‌نویسد: "براساس نتایج پژوهش انجام شده توسط مجلس ملی ونزوئلا تا پایان سال 2018 میلادی قیمت‌ها در آن کشور به طور متوسط هر 19 روز دو برابر افزایش یافته‌اند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که نرخ تورم کشور در سال 2019 به 10 میلیون پوند برسد. دومین چالش بزرگ ونزوئلا فرار و مهاجرت بی‌سابقه مردم آن کشور است. بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از سه میلیون نفر از سال 2014 از کشور فرار کرده‌اند و انتظار می‌رود تا پایان سال 2019 به 5.3 میلیون نفر برسد. اما چه خواهد شد؟ انتظار می‌رود فشارهای بین‌المللی نیز به شدت افزایش یابد، در حالی که برخی از کشورها دیپلمات‌های خود را از ونزوئلا خارج می‌کنند. "گوییدو" خود را نامزد ریاست جمهوری کرده است. اکنون تصمیم با مجلس است که او را رییس‌جمهوری اعلام کند تا زمینه انتخاباتی منصفانه فراهم شود. اما راه‌حل‌ها  باید از درون باشند نه لزوما تغییر از طریق فشار خارجی".

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

چگونه ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین دچار فقر و بحران سیاسی شد؟ اپوزیسیون و دولت ونزوئلا چه می‎گویند؟

راهپیمایی اعتراضی مخالفان دولت حاکم در ونزوئلا


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
0
4
با پیروی کردن ازبرنامه های غیر منطقی خود سران وخود راییان بی منطق وزورگو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
0
2
چند کشور دردینا مثل ونزوئلا وجود دارند
ناشناس
|
France
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
0
3
درسی است که دیگران باید از این اتفاقات بگیرند. گاهی بهار عربی می‌شود الگو و گاهی ونزوئلا مهم آن است که مالزی هم کشوری است که الگوست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
1
5
... گرفتار یک عده مسولان بی لیاقت و خائن شده
ناشناس
|
-
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
0
5
مطمئن باشین امروز صداوسیما...این تظاهرات عظیم را تظاهرات طرفداران مادورو اعلام میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
4
3
چرا اینطور شد؟ جواب خیلی ساده. یک گروهی هر وقت توی انتخابات شکست بخورن میزنن زیر میز! شروع زیر میز زدنشون از بهم ریختن اقتصاد بوسیله پول های رانتی باده آورده شون هست و پایانش هم کودتای رنگی و خیابانی!
اینا کین؟ غربگراها، یاد دقیق ترش آمریکاگراها! شعارشون چیه؟ انتخابات آزاد، اقتصاد آزاد، و ...! عملشون چیه: دیکتاتوری گروهی بوسیله پول و رسانه! ظرفدارانشون کین؟ یه عده آدم ساده انگارِ شیفته فیلم های هالیوودی!
فرمول خیلی ساده اس! نیاز نیست اینقدر آسمون ریسمون کنید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
0
3
چنین رسم و آیین این چرخ و دار
نباشد گریز از سرانجام و کار
هر آنکو بکاری همان بر شود
سری کو بریدی همان سر شود
نخوام چنین جامه ای بر تنم
بکوشید و باشید تا سر نهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
0
4
شیرین باد بر کام ملتشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
0
0
چگونه ثروتمند ترین کشور امریکای لاتین دچارفقر وبحران سیاسی شد ؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین