کد خبر: ۵۷۱۲۱۸
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۱

بحران کانادا-چین: جاستین ترودو سفیر خود در چین را برکنار کرد

آقای ترودو در بیانیه‌‎ای که در همین رابطه منتشر کرده نوشته از آقای مک‌کالم خواسته استعفایش را تسلیم کند؛ هرچند نخست وزیر کانادا در این بیانیه علت تصمیم خود را اعلام نکرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا سفیر کشورش در چین را در پی اظهارنظر پیرامون احتمال استرداد منگ وانژو، مدیرارشد شرکت هوآوی از کانادا به آمریکا، اخراج کرده است. جان مک‌کالم، سفیر کانادا در چین موضوع بازداشت خانم منگ و درخواست استرداد آن از سوی آمریکا را از نظر وجاهت قانونی "مساله‌دار" خوانده و گفته بود به ابراز امیدواری کرده بود که آمریکا پیگیر استرداد خانم منگ نشود.

آقای ترودو در بیانیه‌‎ای که در همین رابطه منتشر کرده نوشته از آقای مک‌کالم خواسته استعفایش را تسلیم کند؛ هرچند نخست وزیر کانادا در این بیانیه علت تصمیم خود را اعلام نکرده است.

بحران کانادا-چین: جاستین ترودو سفیر خود در چین را برکنار کرد

"شب گذشته من از جان مک کالم، سفیر کشور در چین خواستم که استعفا دهد و سپس استعفای او را پذیرفتم."

بازداشت منگ وانژو، مدیرمالی ابرگروه مخابراتی و فناوری هوآوی چین که ماه گذشته در شهر ونکوور صورت گرفت، روابط دیپلماتیک کانادا و چین را وارد بحرانی کم سابقه کرده است.

کانادا می‌گوید خانم منگ را به درخواست واشنگتن بازداشت کرده اما چین خواستار آزادی فوری اوست و می‌گوید کانادا و آمریکا از قوانین بین‌المللی بازداشت و استرداد مظنونان به نفع مقاصد خود سود جسته‌اند.

آقای مک‌کالم روز سه‌شنبه گذشته در یک اظهارنظر عمومی گفته بود که بازداشت و موضوع استرداد خانم منگ از سوی آمریکا از نظر وجاهت قانونی بسیار متزلزل است.

او یک روز پس از آن در بیانیه‌ای اظهارات خود را "نسنجیده" خوانده بود و ابراز تاسف کرده بود که باعث "گمراهی" شده است. اما دیروز (جمعه) یک بار دیگر گفته بود "برای کانادا خیلی خوب خواهد شد اگر آمریکا درخواست استرداد (خانم منگ) را پیگیری نکند".

آمریکا خانم منگ و شرکت هوآوی را متهم به دورزدن تحریم‌های ایران در حد فاصل سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ کرده است اما این غول تولید محصولات مخابراتی این اتهام را که به یکی از شرکت‌های اقماری آن یعنی اسکای‌کام مربوط می‌شود را رد کرده است.

همزمان چند کشور غربی دیگر هم نسبت به اعتماد و اطمینان به محصولات هوآوی ابراز تردید کرده‌اند؛ به طوری که آلمان، آمریکا، کانادا، استرالیا و بریتانیا نسبت به نصب تجهیزات جاسوسی در محصولات این شرکت ابراز نگرانی کرده‌اند.

در برابر این موضع‌گیری غرب، لیانگ هوآ، مدیرعامل شرکت هوآوی که اکنون در کنفرانس اقتصادی داووس در سوئیس به سر می‌برد گفته اگر آمریکا و بریتانیا به ستیزه‌جویی در برابر هووآی ادامه دهند این کشور ممکن است تصمیم به ترک آمریکا و بریتانیا بگیرد.

بحران کانادا-چین: جاستین ترودو سفیر خود در چین را برکنار کرد

تصمیمی که می‌تواند تبعات اقتصادی قابل توجهی برای بازاهای مخابراتی این دو کشور در پی داشته باشد.

آمریکا هوآوی را از شرکت در مناقصه‌های دولتی در ایالات متحده منع کرده و شرکت مخابراتی بی‌تی بریتانیا هم تایید کرده که همه تجهیزات ساخت هوآوی را از سیستم سرویس اضطراری شبکه مخابراتی خود برچیده است.

شرکت هوآوی همواره تاکید کرده است که یک گروه اقتصادی خصوصی است و هیچ ارتباطی با دولت چین ندارد.

منبع: بی بی سی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین