آفتابنیوز : حسن روحانی، این روزها که مجمع تشخیص مصلحت درگیر لوایح FATF است و رد یا قبول آن برای دولت مهم است باز هم در جلسات آن حضور پیدا نمیکند و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور در محل این مجمع در ساختمان قدیم مجلس حاضر شدند تا به دفاع از این لوایح بپردازند. هفته پیش نیز ظریف به تنهایی در جلسه مجمع شرکت کرده بود.
آخرینبار که رئیسجمهور با اعضای مجمع تشخیص مصلحت دیده شد به 22 شهریور سال گذشته برمیگردد که با مقام معظم رهبری دیدار داشتند. در این میان همیشه مشغلههای رئیسجمهوری بهعنوان دلیل غیبتهای او مطرح بوده است.
خرداد امسال بود که رئیس دفتر رئیسجمهور درباره حضورنیافتن حسن روحانی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام به ایلنا گفته بود: «این روزها آقای رئیسجمهور بسیار سرشان شلوغ است، بههرحال در مجمع افراد مختلفی هستند و اگر زمانی هم لازم باشد، آقای روحانی در این جلسات شرکت میکند. درحالحاضر برنامه آقای رئیسجمهور با گذشته تفاوتی نکرده است، اما مسائل مختلفی وجود دارد که ایشان باید رسیدگی کنند». البته رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه نیز بهعنوان اعضای حقوقی مجمع در یکی، دو سال اخیر در برخی جلسات شرکت نمیکردند و در اکثر مواقع صندلی آنها خالی بود. آخرین حضور حسن روحانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به حدود پنج ماه قبل از فوت مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی برمیگردد.
هاشمی و روحانی از لحاظ سیاسی همفکر محسوب میشدند و شاید همین این تلقی را ایجاد میکرد که رئیسجمهوری در مجمع یک مدافع بزرگ دارد و نیازی نیست که در همه جلسات آن شرکت کند. با فوت آیتالله هاشمیرفسنجانی در دی 95، جلسات مجمع تا مدتی برگزار نشد تا اینکه در 16 بهمن همان سال اولین جلسه به ریاست آیتالله محمدعلی موحدیکرمانی تشکیل شد، اما رئیسجمهوری در این جلسه نیز غایب بود. جلسات بدون حضور روحانی ادامه یافت تا اینکه در اول مهر سال گذشته، مقام معظم رهبری، آیتالله هاشمیشاهرودی را که زمانی ریاست قوه قضائیه را برعهده داشت به ریاست مجمع تشخیص مصلحت برگزید. در اولین جلسه مجمع به ریاست او، علی لاریجانی، رئیس مجلس و آیتالله آملیلاریجانی، رئیس قوه قضائیه، حضور داشتند، اما صندلی رئیس دولت همچنان خالی بود.
پای احمدینژاد در میان است؟
با آغاز سال 97 بیماری آیتالله هاشمیشاهرودی شدت گرفت و در برخی جلسات شرکت نمیکردند. رؤسای دو قوه قضائیه و مقننه نیز کمتر در این جلسات حضور داشتند که همین باعث شد شایعاتی در این خصوص شکل بگیرد.
محمود احمدینژاد، رئیس دولتهای نهم و دهم یکی از اعضای مجمع است و ژستهای او در جلسات آن سوژه عکاسان است. احمدینژاد اتفاقا با رؤسای سه قوه نیز اختلاف دارد و همین باعث شد تا عدم حضور مقامات سه قوه اینگونه تعبیر شود که آنها بهخاطر او به مجمع نمیروند. هرچند احمدینژاد هم در برخی جلسات حضور پیدا نمیکند و اینگونه اعتراض خود را به برخی اتفاقات نشان میدهد. با فوت مرحوم آیتالله هاشمیشاهرودی در سوم دیماه، آیتالله آملیلاریجانی بهعنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شدند و اولین جلسه مجمع به ریاست او در پانزدهم همان ماه برگزار شد.
هرچند علی لاریجانی در این جلسه شرکت کرد، اما حسن روحانی باز هم در مجمع حضور نیافت. روز گذشته سومین جلسه مجمع به ریاست آیتالله آملیلاریجانی برگزار شد و اتفاقا در دو جلسه اخیر موضوع جلسات درمورد FATF بود، اما باز هم صندلی رئیسجمهور خالی بود. هرچند حضور ظریف و جنیدی از دولت میتواند کمک بزرگی برای رفع ابهام درخصوص لوایح چهارگانه باشد، اما قطعا حضور حسن روحانی میتوانست کمک بزرگی باشد. معمول بر این بوده است که رؤسای دولت بعد از پایان کار خود از طرف مقام معظم رهبری بهعنوان شخصیت حقیقی به عضویت مجمع درمیآیند. به نظر میرسد باید منتظر ماند و دید که آیا حسن روحانی بعد از پایان کار دولتش باز هم غیبت خود را ادامه خواهد داد؟
منبع: شرق