کد خبر: ۵۷۳۶۹
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۸۵ - ۲۳:۳۶
در اجلاس امنیتی مونیخ رخ داد:

دوئل لاریجانی با سناتورهای آمریکایی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان پس از سخنرانی خود در اجلاس امنیتی مونیخ دقایق دشواری را سپری کرد؛ دقایقی که در آن لاریجانی ناچار شد یک تنه به مصاف پرسشهای جهت‌دار و گزنده سه سناتور آمریکایی، جان مک کین، جوزف لیبرمن و باب گراهام برود و در دوئلی کلامی به ابهام زدایی از مواضع ایران و دفاع از حق تهران برای برخورداری از دانش صلح‌آمیز هسته‌ای بپردازد.

سناتور گراهام  پس از پایان سخنرانی علی لاریجانی خطاب به وی گفت: می‌دانم سختی‌های زیادی برای گفتن مطالبی که بیان کردید متحمل شدید، چرا که برای من بسیار سخت بود این حرف‌ها را بشنوم! گراهام سپس پرسید «چرا ایران به جای پیدا کردن راه حل برای اوضاع ضعیف اقتصادی و مشکل بیکاری جوانان، به دنبال انرژی هسته‌ای است؟»

گراهام در ادامه به موضوع هولوکاست پرداخت و از لاریجانی خواست توضیح دهد که چرا در قرن ۲۱ باید از سوی رییس جمهوری یک کشور سخنانی در رد هولوکاست مطرح شود و چگونه می‌توان به چنین دولتی اعتماد کرد که در پی فعالیت‌های هسته‌ای هم باشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اما در پاسخ، با حفظ خونسردی خود، ضمن تاکید بر این‌که «وقوع هولوکاست را نفی یا تایید نمی‌کند» این بحث را موضوعی تاریخی دانست که به تاریخدانان مربوط می‌شود و این مسئله را به دنیای سیاست بی ارتباط دانست. لاریجانی گفت: بر روی این موضوع حساسیت بیش از حد نشان داده می‌شود، اگر شما به آزادی بیان اعتقاد دارید، اجازه بدهید این صحبت‌ها مطرح شود و به آن پاسخ بدهید.دبیر شورای عالی امنیت ایران در ادامه خواست تا مسایل هسته‌ای به اظهار نظرهای هالوکاست پیوند زده نشود.

از لاریجانی پرسیده شد که چرا پیشنهاد روسیه در غنی سازی مشترک ایران و روسیه در خاک روسیه را نپذیرفته است. وی در پاسخ گفت: ایران طرح روسیه را رد نکرده، اما نیاز دارد که ابعاد آن بررسی شود. 

لاریجانی ادامه داد: کار جمهوری اسلامی ایران در فعالیت هسته‌ای، در حد تحقیق و توسعه است. در شرایط فعلی دنیا، هیچ تضمینی برای تهیه سوخت هسته‌ای وجود ندارد و حتی آژانس بین المللی انرژی اتمی در دهه ۱۹۸۰ کمیته‌ای را مامور کرد که راه‌های تضمین تامین سوخت را بررسی کند که پس از هفت سال کار بی نتیجه ماند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران افزود: مشکل ما این است که اگر شرایطی به وجود آید که تضمین سوخت در آن وجود نداشته باشد، بتوانیم سوخت مورد نیاز خود را تامین کنیم. ما تهدیدکننده نیستیم و به دنبال بمب هم نیستیم و حتی تهدیدی برای اسراییل هم به شمار نمی‌رویم.

علی لاریجانی با نقد سیاست های آمریکا در منطقه گفت: راهبردی که آمریکا درمنطقه دنبال می‌کند نادرست است چرا که مبتنی بر واقعیت های منطقه نیست. وی خاطرنشان کرد: ما در عراق نفوذ داریم. تمام رهبران عراق از شیعه، سنی و کرد با ما رابطه خوبی دارند و حاضریم برای ثبات و امنیت عراق همکاری کنیم. حاضر به گفت و گو هستیم و حاضریم نگرانی ها را هم رفع کنیم. 

وی گفت: ما کشور مسوولیت پذیری در منطقه بوده و آماده اجرای امنیت و مبارزه با تروریسم در منطقه هستیم.

این اما پایان ماجرا نبود؛ سناتور جوزف لیبرمن، که از میهمانان ثابت کنفرانس امنیتی مونیخ بود، پس از سخنان علی لاریجانی، تصویری که وی از ایران ارایه می دهد را غیرواقعی خواند و و ادعا کرد«سخنان   لاریجانی بسیار از تصاویری که ایران از خود نشان می‌دهد دور است».

«جان مک کين»  سناتور جمهوريخواه آمريکايی نیز در واکنش به اظهارات لاريجانی گفت: «کلمات قشنگی مورد استفاده قرار گرفت... اميدوارم همانقدر که شما ادعا می‌کنید آماده همکاری باشید. تا کنون که هيچ گام محکم سازنده‌ای نديديم اما اميدواريم که چنين امری رخ بدهد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین