کد خبر: ۵۷۳۹۳۸
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۷

چه سنی برای باروری مناسب است؟

یک کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی گفت: قدرت باروری با افزایش سن کـاهش می‌یابد و احتمال درمان موفقیت آمیز را کمتر می‌کند.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدهادی انصاری کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی ظهار کرد: به زوجی نابارور گفته می‌شود کـه پــس از یکسال مقاربت جنسی بدون استفاده از هـرگونـه وسـیله جلوگیری از بارداری نتوانند صاحب فرزند شوند.

این کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی  با اشاره به اینکه زوجین باید بدانند که وقوع حاملگی نیاز به زمان دارد، بیان کرد: در هر دوره تخمک گذاری ۳۰ درصد شانس حاملگی وجود دارد و احتمال ناباروری با افزایش طـول مـدت تمـاس جنـسی افـزایش می‌یابد، به طوری‌کـه شـانس بـاروری حتـی در یـک زوج سـالم، در انتهای سال اول به ۸۵ درصد و درپایان سـال دوم بـه ۹۳ درصـد می‌رسد.

سن مناسب‌ برای باروری
وی با بیان اینکه بهترین زمان بارداری پیش از ۳۰ سالگی اسـت، ادامه داد: قدرت باروری با افزایش سـن تـدریجا کـاهش‌ می‌یابد؛ بالا بـودن سـن بیمـار و طـول مـدت نازائی، احتمال درمان موفقیـت آمیـز را کمتـر‌ می‌کند، در خانم‌های زیر ۳۵ سال در صورتی‌که بارداری یک سال پـس از مقاربت حفاظت نشده اتفاق نیفتد، توصیه می‌شود که زوجین بـه پزشک مراجعه کنند.

انصاری افزود: چنانچه خـانمی در سـنین ۳۵ تـا ۳۹ سـال باشد بهتر است در صورت عدم بارداری پس از ۶ ماه و در خـانم‌های متاهل بالای ۴۰ سال لازم است زوجـین بلافاصـله پـس از ازدواج برای ارزیابی توان باروری به پزشک مراجعه کنند.

این کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی با اشاره به روش‌های درمان ناباروری، تشریح کرد: با توجه به سهم مـساوی علـل مردانـه و علـل زنانـه در ایجـاد ناباروری، مراجعه زوجین برای تشخیص و پیگیری علـت ناباروری ضرورت دارد؛ حضور مرد و انجام تست آنالیز مایع منی در زمان تعیین شـده مهم است زیرا می‌تواند در همان ابتدای بررسـی روش درمـانی را تغییر دهد.

وی گفت: خوشبختانه با وجود مراکز موفق درمـان نابـاروری در کـشور و نیز پیشرفت‌های نوین در عرصه پزشکی و درمان‌های ناباروری اکثـر زوج‌های نابارور با پیگیری روند تشخیص و درمان، صاحب فرزنـد می‌شوند لذا توصیه می‌شود زوج‌ها تا رسیدن به نتیجه مـورد نظـر درمان را رها نکنند زیرا هر چه مـدت نابـاروری کوتـاه تـر باشـد احتمال موفقیت درمان بیشتر است.


سن، مهمترین دلیـل کاهش قدرت باروری
انصاری با بیان اینکه افزایش سن مهمترین دلیـل کاهش قدرت باروری است، گفت: حمایت خانواده‌هـا خـصوصا حمـایـت عـاطفی بـرای کـاهش استرس زوج حائز اهمیت است، مشاوره و ارتباط با زوجـین دارای مشکلات مشابه به سردرگمی و نومیدی کمک می‌کند همچنین پیاده روی، شنا و یوگا سبب کاهش استرس شده و با کاهش وزن اثرات مثبت مضاعفی بر باروری دارد.

وی یادآوری کرد: با توجه به دلایل مختلفی که می‌تواند به عنوان علـت نابـاروری زن یا مرد وجود داشته باشد، نوع برخورد با این مـساله و درمـان آن متفاوت است؛ ایجاد تغییرات در شـیوه زنـدگی ماننـد تغییـر رژیم غذائی و عدم استفاده از سیگار، الکل و مواد مخدر بی شـک اولین گام‌های حل مشکل بحساب مـی آینـد پـس از آن ارزیـابی دقیق علت ناباروری ضروری است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین