آفتاب: چند ساعت پس از اطلاعیه وزارت ارشاد که در آن سایت بازتاب «غیر قانونی» اعلام شده بود، دستاندرکاران این رسانه اینترنتی پربیننده از شکایت خود به دیوان عدالت اداری به عنوان ملجاء رسیدگی به تظلمات از عملکرد دستگاههای دولتی خبر داده و این اطلاعیه فاقد مهر و نشان وزارت ارشاد را غیر قانونی و فاقد وجاهت حقوقی خواندند.
این رسانه اینترنتی البته دقایقی پس از آن از شادمانی «رسانههای اصلاحطلب» از بیانیه وزارت ارشاد خبر داد و مدعی شد که آفتاب از «غیرقانونی اعلام شدن بازتاب» خشنود شده است! این در حالی بود که پایگاه خبری آفتاب در لید خبر خود، بیانیه وزارت ارشاد را «ابهام آمیز» خوانده و در لینک یکی از اخبار مرتبط خود از «برنامه جدید برای کنترل رسانهها» خبر داده بود.[اینجا] بازتاب البته در این خبر «آفتاب» و «گویانیوز» و «ایلنا» را در کنار هم قرار داده بود!
واقعیت این است که آفتاب نیز همچون همکاران خود در بازتاب، این بیانیه وزارت ارشاد را غیرحقوقی، ابهامبرانگیز، متضاد با قوانین مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی و حتی غیرقانونی میداند و تاکید میکند که فعالیت رسانههای منتقد با گرایشهای متفاوت را البته در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی در جهت منافع کلی نظام (و نه منافع زودگذر) میداند. آفتاب همچنین از وزارت ارشاد میخواهد از اعمال سلایق خاص مدیران جدید این وزارتخانه پرهیز کرده و افقی فراتر از تمایلات و تعلقات شخصی را در مدیریت کلان امور فرهنگی و اطلاعرسانی کشور مدنظر قرار دهند.
با این وصف توصیه دوستانه دیگری نیز به همکاران خود در بازتاب دارد. در این زمینه واقعیت دیگری هم وجود دارد و آن این است که بازتاب در کنار موفقیتهایش، در مواردی آنچنان پرخاشجویانه و دور از حقیقت عمل کرده که باعث شده است حتی در مواجهه با یک بیانیه تاملبرانگیز نیز خود را تنها بیاید. خبرسازی «بازتاب» درباره شادمانی آفتاب از این بیانیه گواه آشکاری است از این که دوستان ما آنچنان در ذهنیتهای یکسونگرانه خود غرق شدهاند که حمایت همکارانشان را (هر چند با گرایش متفاوت) نمیتوانند باور کنند!
آفتاب به دوستان خود یک توصیه برادرانه دارد: با قدرت به رسالت اطلاعرسانی خود ادامه دهید اما از این پس با پرهیز از تخریب یکطرفه منتقدان خود و با دوری از دشنام و تهمت و جنگ روانی. فضای رسانهای کشور نیازمند «بازتاب» است اما بازتابی که مصداق واقعی اصولگرایی باشد. حتماً چنین خواهد بود.
به وزارت ارشاد اسلامی نیز توصیه میکند خواسته یا ناخواسته از تنگ کردن دایره دوستداران جمهوری اسلامی پرهیز کرده و اجازه دهند دوستداران نظام در حد فهم خود از منافع ملی به فعالیت رسانهای و اثرگذاری بر ساختار قدرت بپردازند. بالطبع پس گرفتن چنین بیانیهای که بدون مهر و امضا منتشر شده کار دشورای نخواهد بود و به عنوان حمایت آقای صفارهرندی از رسانهها یعنی خواستگاه اصلی وی تعبیر خواهد شد. انشاءالله چنین خواهد بود.