آفتابنیوز : عبدالمهدی بخشنده در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان شیلات، درباره نابسامانی های اخیر بازار گوشت قرمز، قاچاق دام و تدابیر دولت برای کنترل این مساله افزود: ما چندهزار کیلومتر مرز خشکی و آبی داریم. مسئولیت حفظ، تامین و مراقبت از این مرزها نیز مربوط به دستگاه های ذیربط خودش است.
وی گفت: ما نیز از دستگاه های مربوطه خواهش کردیم که متمرکز شوند دام کمتری از کشور قاچاق شود، بویژه دام های مولد.
معاون وزیر جهاد تصریح کرد: اما به دلیل گستردگی مرزهای کشور چه در جنوب و چه مرزهای کوهستانی در شرق کشور، بخشی از دام های کشور در حال قاچاق است.
این مقام مسئول افزود: همکاران ما در نیروی انتظامی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز حداکثر تلاش خود را در این زمینه می کنند و به ما گزارش دادند که طی یک الی دو هفته اخیر این قاچاق با مراقبت های بیشتری که انجام شده، کاهش یافته است.
بخشنده توضیح داد: افراد این دام ها را در داخل کشور با دلار ۱۲ هزارتومانی خریداری می کنند. از طرفی قیمت گوشت در اقلیم کردستان، کشورهای همسایه شرقی و کشورهای عربی بیش از دو برابر داخل است بنابراین کسانی که دام را از کشور خارج می کنند و به این کشور می برند مبلغ بیشتری دریافت می کنند. این مساله باعث شده که از نظر روانی روی قیمت در داخل تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد:در حال حاضر اگر به هر قصابی و فروشگاه مراجعه کنید مملو از گوشت است اما گوشت داخلی قیمتش تند و بالاست با این حال کمبودی را مشاهده نمی کنید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما همه ساله گوشت وارد می کردیم، گفت: هرسال گوشت منجمد گوساله از برزیل وارد می کردیم ضمن اینکه سال گذشته گوشت گرم از آسیای میانه و استرالیا وارد کردیم که امسال همه این ها تشدید شده است.
بخشنده با بیان اینکه ما گوشت منجمد را در سال های گذشته برای مصرف کنندگان بزرگ وارد می کردیم، افزود: سالهای قبل این گوشت برای کمک به دانشگاه ها، پادگان های نظامی، نیروهای مسلح و بیمارستان ها و به طورکلی اماکنی که مصرف کنندگان عمده بودند، وارد می شد تا برای خرید وارد بازار نشوند و قیمت ها را دچار نوسان نکنند. اما طی یکی دو سال اخیر بخشی از گوشت های منجمد در مصرف خانوار نیز وارد شده که قبلا این گونه نبود.
روش جدید توزیع گوشت تنظیم بازاری
وی تصریح کرد: هم اکنون نسبت به سال گذشته بیش از ۱۳۶ درصد واردات گوشت به کشور افزایش داشته است، اما جو روانی که بوجود آمده باعث شده این واردات بر کاهش قیمت موثر نباشد.
بخشنده توضیح داد: مشخص شد، بخشی ازگوشت های وارداتی را که در میادین توزیع می کردیم، به دست مصرف کننده واقعی نمی رسد، برخی در صف می ایستند و آن را برای مصارف دیگری می گیرند یا اتفاقات این چنینی دیگری رخ می دهد. در نتیجه ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت که گوشت های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی، به صورت هدفمند توزیع شود.
معاون وزیر جهاد افزود: قرار بود طی دو روز اخیر این طرح ابلاغ شود که دیروز این اتفاق نیفتاد و امیدواریم امروز ابلاغ شود.
بخشنده با بیان اینکه مثلا چند تعاونی بزرگ در کشور وجود دارد از جمله تعاونی فرهنگیان که حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر عضو دارد، گفت: یا تعاونی های دیگر مانند تعاونی کارگران، کارمندان، اتکا، اسکات، امکان، بازنشستگان، نهادهای حمایتی مانند کمیته حضرت امام (ره) و بهزیستی شامل چند میلیون خانوار هستند. قرار است ستاد تنظیم بازار گوشت وارداتی را در اختیار این نهادهای توزیع کننده قرار دهد و آنها بین اعضای خود توزیع کنند که بدانیم این گوشت به صورت هدفمندتر به دست مصرف کنندگان نهایی می رسد.
منبع: مهر