آفتابنیوز : دفاع پر شور محمد جواد ظریف از ایران و برنامه موشکی کشور در نشست امنیتی مونیخ(
اینجا) با استقبال و بازتاب گستردهای در داخل کشور روبه رو شده است. امروز بسیاری از رسانهها سخنان ظریف را منتشر کردند و از لحن و بیان او تمجید نمودند.(
اینجا)
روز گذشته جواد ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ که هرساله برگزار میشود، در یک نشست خبری به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد. پرسشهای صاف و پوست کنده با پاسخ صریح و قاطع وزیر خارجه روبه رو شد.
سخنان ظریف در این نشست درباره بحث موشکی، موضوع حقوق بشر و انتقادهای اروپا از ایران مورد توجه رسانهها و افکار عمومی در داخل کشور قرار گرفت. به گونهای که حتی روزنامههای اصولگرا که از منتقدان جدی و همیشگی وزیر خارجه بودند این بار بدون انتقاد و گوشه و کنایه سخنان او را منتشر کردند.
روزنامه کیهان که اگر نگوییم از دشمنان ظریف است، قطعا از دوستان وزیر خارجه نیز به حساب نمیآید، تیتر دوم صفحه اول خود را به سخنان ظریف اختصاص داد. این روزنامه که عادت دارد اظهارات دولتمردارن را با کنایه، مستقیم و غیر مستقیم نقد کند این بار هیچ کنایه و انتقادی بار وزیر خارجه نکرده است.
کیهان بخشی از سخنان ظریف در دفاع از برنامه موشکی را مورد توجه قرار داده و به نقل از او تیتر زده است" مگر قرار است با شمشیر از خود دفاع کنیم؟! " این روزنامه منتقد دولت سخنان ظریف را "قاطع" خوانده است.
دومین روزنامهای که حمایتش از سخنان وزیر خارجه مورد توجه است روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران است. این روزنامه نیز با تیتر بزرگ به نقل از ظریف نوشته است "دیگر برای امنیت اروپا هزینه نمیکنیم." روزنامه جوان بخشی از سخنان ظریف را مورد توجه قرار داده که به اروپاییها هشدار داد که ایران نمیتواند هزینه تامین امنیت مخصوصا در بحث مواد مخدر و قاچاق انسان را بپردازد.
روزنامه صبح نو نزدیک به محمد باقر قالیباف نیز با لحنی تمجید آمیز سخنان ظریف را در صفحه اول خود پوشش داد. این روزنامه تیتر "گرد و خاک ظریف" را انتخاب کرد.
روزنامه قدس وابسته به آستان قدس و ابراهیم رئیسی هم به دفاع ظریف درباره توان موشکی ایران اشاره کرده است.
روزنامههای میانه رو و نزدیک به دولت همچون اطلاعات و همشهری نیز سخنان ظریف را مهم دیده اند، اما روزنامههای اصلاح طلب کمتر به این سخنان پرداخته اند.
به این ترتیب میتوان گفت اصولگرایان از سخنان ظریف استقبال کرده اند. این در حالی است که وزیر خارجه از جمله افرادی از دولت است که به شدت مورد نقد این جریان قرار دارد و شاید بتوان گفت: این حمایت از ظریف توسط اصولگرایان بی سابقه است.
مهمترین بخشهای سخنان ظریف در مونیخ
آن زمان که ما با جنگندههای فرانسوی، تسلیحات شیمیایی آلمانی، تانکهای انگلیسی و آواکسهای آمریکایی و تسلیحات روسی تحت حمله بودیم، زمانی که ما را موشکباران میکردند، هیچکس کوچکترین ابزار دفاعی به ما نمیداد، نه پدافند و نه موشکی برای پاسخ. همین امروز آیا کسی به ما سلاح میفروشد؟ آیا کسی به ما جنگندهای برای دفاع از خود میفروشد؟ اگر مورد حمله قرار بگیریم قرار است با شمشیر از خود دفاع کنیم؟
آیا ایران باید مثل مرده دراز بکشد و به همه خواستهها تن بدهد؟ من برای راضیکردن آقای لودریان (وزیر خارجه فرانسه) کشورم را بیدفاع نمیکنم، تا کسانی در منطقه بیایند و مردم ما را بکشند و به آنها آسیب برسانند. هنوز مردم زیادی در کشور ما هستند که بهخاطر سلاحهای شیمیایی که اروپاییها در اختیار صدام قرار دادند اذیت هستند. اگر اروپاییها میخواهند با ما مذاکره کنند نمیتوانند در نقش بازجو عمل کنند و ما را محاکمه کنند.
آنها گفتهاند که تنها هدفشان تغییر رژیم در ایران است. اقداماتشان را در این چارچوب انجام میدهند. هدفشان از خروج از برجام نیز تغییر رژیم ایران بود. ایالات متحده در حال گوش دادن به سخنان افراد اشتباهی است. آنها ۴۰ سال است که تصور میکنند جمهوری اسلامی ایران از بین میرود و بخار میشود، در حالی که هفت دولت تغییر کرده و ما اینجا هستیم.
(در پاسخ به بازداشت فعالان محیط زیست و انتقادات از وضعیت حقوق بشر در ایران) ماجرای جمال خاشقجی مشخص کرد که ماهیت مسئله حقوق بشر برای آنها (آمریکا و اروپا) چگونه است. رفتار امریکاییها و اسرائیلیها کاملاً برخلاف حقوق بینالملل است. آنها از حقوق بشر استفاده ابزاری میکنند. یک جا بولتون گفت: حقوق بشر برای ما ابزاری در جعبه ابزار است که هر وقت بخواهیم از آن استفاده میکنیم.
ایران قوه قضائیه مستقل دارد، دولت قدرتی در قوه قضائیه ندارد. دولت میتواند از قوه قضائیه بخواهد ملاحظات بشردوستانه را رعایت کند و این کار را کرده است. ما اشکالات و نارساییهایی داریم که باید به آنها رسیدگی شود.
شما به ما نگویید که تجار اروپایی برای سرمایهگذاری به ایران نمیآیند، چون نگران حقوق بشر هستند در حالی که میبینیم آنها در عربستان سعودی حضور پیدا میکنند و سرمایهگذاری میکنند. من خودم در دانشگاه در ارتباط با موضوع حقوق بشر درس دادهام در این مورد دغدغه دارم و معتقدم که این موضوع باید رعایت شود و یک نیاز امنیتی است، اما کشورهای غربی از جمله ایالات متحده در موقعیتی قرار ندارند که به ما درس اخلاق بدهند، در حالی که در جنگ هشت ساله از صدام حمایت کردند. شما میبینید که عربستان سعودی از بیانیه شورای حقوق بشر علیه ایران حمایت میکند، در حالی که این کشور خود ناقض حقوق بشر است و آیا آنچه که شما از آن سخن میگویید حقوق بشر است؟
واکنشها در فضای مجازی
کاربری در این باره نوشته است: "سخنان ظریف در مونیخ درباره اینکه «آیا ما (ایرانیها) باید با شمشیر از خودمان دفاع کنیم؟»، یادآور شکست ایران در جنگ چالداران بود. سربازان صفوی عمدتاً با شمشیر میجنگیدند در حالی که ارتش عثمانی توپ داشت."
یا کاربر دیگری معتقد است: «این حرفهایی که ظریف با این لحن انقلابی و طوفانی داره میزنه رو هیچ مقامی در وزارتامورخارجه، در کل این چهلسال با چنین ادبیات موثری نتوانسته بزنه. دفاع از منافع ملی این است. چه کسانی خواهان آن نیستند؟ کسانی که یا با این اصول همراه نیستند، یا رقابتهای جناحی کورشان کرده»
رضا نصری تحلیلگر مسائل سیاست خارجی نیز از زاویه دیگری به مسئله نگاه کرده و نوشته است: «ظریف از هر تریبون بینالمللی مونیخ، بروکسل (پارلمان اروپا) و نیویورک - برای پیش کشیدن بحث حمایت غرب از صدام استفاده میکند. حال باید یک قدم فراتر بگذاریم و جدیتر بپرسیم چرا دولت آمریکا و برخی متحدین اجازه ندادند موضوع جنگ ایران و عراق و جنایات جنگی در دادگاه صدام مطرح شود؟»
منبع: فرارو