آفتابنیوز : آفتاب: مجلس نمایندگان ایالات متحده روز گذشته بار دیگر عزم خود برای مخالفت با استراتژیهای رئیس جمهور جرج بوش را به تصویر کشید. نمایندگان دموکرات پارلمان در اقدامی نمادین با رأیگیری مخالفت خود با اعزام سربازان بیشتر به عراق را اعلام کردند. این نخستین بار از زمان حمله به عراق در سال 2003 میلادی است که پارلمان و دولت آمریکا این گونه در برابر این کشور جنگ زده دودسته می شوند.
طرح اعزام نیرو به عراق با 246 رأی مخالف و 181 رأی موافق به تصویب نرسید؛ هر چند که این رأیگیری نمادین بوده و هیچگونه تأثیری بر تصمیم بوش در اعزام نیرو نخواهد داشت.
بوش در راهبرد جدید خود برای عراق اعلام کرده بود که قصد دارد علاوه بر 131 هزار سرباز آمریکایی حاضر در عراق بیش از 20 هزار سرباز دیگر را هم اعزام کند. اما رهبران حزب دموکرات که انتخابات میان دورهای پارلمان در سال 2006 را به نام خود به ثبت رساندند اعلام کردند که با این اقدام سمبلیک بوش از این پس توجیهی برای جنگ عراق نخواهد داشت. پیش از این نمایندگان سنا نیز به این طرح رأی منفی داده بودند. این نخستین بار از پس از جنگ ویتنام است که پارلمان ایالات متحده طرح مورد نظر رئیس جمهور را اینچنین با اکثریت آرا زیر سؤال میبرد.
نانسی پلوسی سخنگوی پارلمان ایالات متحده در این خصوص گفت: اوضاع امنیتی در عراق به حدی اسفبار است که اجرای طرحهایی که امیدی به پیروزی آنها نیست چندان عاقلانه به نظر نمیرسد. تصویب این طرح مخالف در پارلمان بیانگر عزم ما برای اعمال تغییر در سیاستهای کاخ سفید و بازگرداندن سربازان آمریکایی به منزل است.
کاخ سفید پس از تصویب این طرح در پارلمان اعلام کرد که چنین طرحی به ضرر ایالات متحده و دولت عراق است. سخنگوی کاخ سفید تونی اسنو در این باره میگوید: حامیان این طرح به دنبال شکست ما در عراق هستند و این در حالی است که راهبرد جدید بوش در عراق ضامن پیروزی است.
رهبران دموکرات کنگره قصد دارند با تصویب طرحهای بیشتر عرصه را بر بوش و همراهانش تنگتر کنند. یکی از مواضع احتمالی پارلمان کاهش بودجه نظامی آمریکا در عراق خواهد بود. برخی دموکراتها نیز بر این باورند که دولت عراق باید برای دریافت کمکهای بیشتر عزم خود را جزم کند. این در حالی است که ارتش آمریکا در عراق همواره از کمبود امکانات نظامی شکایت کرده است.