آفتابنیوز : شفافنبودن بيشتر مراودات ميان مسئولان و به نوعي نامحرم دانستن ملت در رايزنيهايي كه براي پيشبرد امور غير محرمانه صورت ميگيرد، گاهي كشور را با بحرانهايي روبهرو ميكند كه هزينه آن را افكارعمومي و اقشار مختلف جامعه بايد پرداخت كنند؛ افكارعمومي به دليل آنكه آشفته شده و درگير مجادلات ميشود، اقشار مختلف جامعه نيز به آن دليل كه براي رسيدن به خواستههاي خود دچار سردرگمي ميشوند كه آيا مسئولان مربوط به دنبال حل مشكلات آنها هستند يا فقط براي مانورهاي سياسي شعار سر ميدهند.
محرمانه افشاشده
در همين راستا مدتي است كه مطلبي با محتواي پرداخت خسارت هزارميلياردي دولت به سهامداران پديده در رسانههاي كشور شايبات فراواني را به وجود آورده و سبب شده است تا اقشار مختلف مردم نسبت به اين حاتمبخشي اعتراضاتي داشته باشند. منتشر كننده اين خبر نصرا...پژمانفر، نماينده مشهد بود كه ادعاي آن را محمودواعظي، رييس دفتر روحاني تكذيب كرد. بعد از رد اين ادعا توسط واعظي، نصرا...پژمانفر شروع به تهديد كرد كه اگر اين رويه ادامه پيدا كند و واعظي عذرخواهي نكند، افشاگري كرده و نامه محرمانه را منتشر ميكند. اين ماجرا ادامه داشت تا اينكه عليمطهري نيز در اينباره گفت كه نامه را ديده است.
ورود مجلس به پرونده جديد پديده
پژمانفر اين موضوع را به صحن علني مجلس كشيد و در نشست پنجشنبه، دوم اسفند مجلس شورای اسلامی كه براي بررسي لايحه بودجه در نظر گرفته شده بود به اين موضوع پرداخت و گفت: یکی از مشکلاتی که به آن وارد شدیم، بحث پدیده بود که چندین هزار را درگیر خود کرده بود که نزدیک به چهار سال است که از این موضوع میگذرد و این موضوع تاحدودي بي راهحل مانده است. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: در آستانه دهه فجر نامه ای به سران قوا نوشته و از آنها تقاضا شد که به این موضوع بپردازند، پینوشتی در نامه ارسالی توسط ريیس جمهور نوشته شده بود که عبارت این پی نوشت به دلیل محرمانه بودن این مضمون بود که تعیین یک هزار میلیارد تومان برای پرداخت سهامداران معسر شرکت پدیده شاندیز بود و درخواست را به بنده داده بودند و مکاتبه نیز با آقای نهاوندیان در خصوص حل این موضوع صورت گرفته بود. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: متاسفانه آقای واعظی موضعی در رسانه ها در خصوص این نامه اتخاذ کرد که باعث بهت بنده شد؛ چرا که این نامه را تکذیب کرده بودند، در حالی که این نامه از طریق دفتر ريیس جمهور به بنده ارسال شده بود و حتی بنده را مورد تهمت و دروغ قرار داده بودند که باید این موضوع پیگیری شود. مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر و با تايید وجود این نامه گفت: از آقای امیری(معاونت پارلماني دولت) تقاضا می شود که این نامه را پیگیری کند.
تشريح يك ادعاي بياساس
بعد از اين حواشي ناگهان نامهاي منتشر شد كه ادعاي پژمانفر را تا حدودي رد ميكرد زيرا در نامه خبري از دستور پرداخت نبود و در همين حال محمود واعظی در حساب اینستاگرامی خود نوشت:«درخصوص اظهارات اینستاگرامی نماینده مردم محترم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی عرض می کنم که او قیاس به نفس کرده و صفتی که مربوط به خودش است به بنده نسبت داده است. بنده نیز بار دیگر بدون نیاز به عذرخواهی ادعای او مبنی بر دستور ريیس جمهور براي تخصیص 1000 میلیارد تومان به سهامداران و مالباختگان پدیده شاندیز را تکذیب می کنم. همانگونه که در جوابیه روابط عمومی دفتر ريیس جمهور نیز به تفصیل شرح داده شده، تکرار میکنم که ريیس جمهور در هامش نامه سرپرست استانداری خراسان رضوی فقط خطاب به محمد نهاوندیان مرقوم کرده که بررسی و اعلام نظر شود. اینکه او به عنوان نماینده مجلس این توصیه را تفسیر به دستور ريیس جمهور مبنی بر تخصیص ارزیابی کرده، جای تاسف دارد. موضوع نامه نگاری وی در این خصوص نيز محل بحث بنده نبوده است و فقط بر این تاکید شده بود که ريیس جمهور چنین دستوری نداده است. اگر پژمانفر غیر از این، سندی در اختیار دارد، بيشك آن را منتشر کند و ما هم از آن استقبال می کنیم».
وعدههاي منفور و پوچ
انتخابات سال 98 در پيش است و ميتوان برخي نمايندگان را درك كرد كه براي موفقيت در ادامه مسير اقدامات فراواني را در دستور كار قرار بدهند ولي اينكه ادعاهاي بياساسي را براي دلخوش كردن مردمي كه سالهاست با بيتدبيري مسئولان دارايي خود را از دست دادهاند و گرفتار پاسكاريهاي مسئولان هستند،مطرح كنند، اقدامي ناشايست و مردود است. اگر مسئولان سعي دارند در مسير حل مشكلات و معضلات زندگي مردم قدمي بردارند، وعده هاي بياساس راهكار آن نيست و امثال آقاي پژمانفر كه با توجه به بدنه حامي او قدرت و نفوذ فراواني دارد ميتواند از طريقي ديگر به دنبال احقاق حقوق مردم و مالباختگان پديده مشهد باشد؛ آنها كه اين روزها در كشور زيست دارند و با شنيدن اين اخبار تنها تبسمي ميزنند و قند در دلشان آب ميشود كه دولت از جيب بيتالمال خسارت ناكارآمدي و بيكفايتي آنها را پرداخت ميكند و برخي نيز براي آنها كف و سوت ميزنند!
لزوم معرفي مقصران اصلي
نكته ديگري نيز كه بايد به آن پاسخ دادهشود، چرايي بيتوجهي دستگاههاي نظارتي به نقش تبليغات افسارگريخته صداوسيما درباره پديده است. رسانه حاكميتي كه مجلس و دولت هیچ نظارتی بر آن ندارند بايد امروز به عنوان ياري دهند عاملان گرفتاري مردم پاسخگو باشد و مسئولان وقت آن بايد به ميدان بيايند و پاي ميز محاكمه پاسخگوي خسارتهاي هزاران ميلياردي مردم بيگناه باشند. اين رسانه و مديران آن اگر صداي مردم را ميشنوند بايد براي رساندن صداي آنها به نهادهايي كه ميتواند حقوق مردم را زنده كنند از نمايندگان اين سهامداران دعوت به عمل بياورند تا اعتراض و خواسته خود را از طريق رسانه به اصطلاح ملي بيان كنند؛ همانگونه كه ساعتها براي نمايشهاي پوچ وقت هزينه مي شد، امروز نيز بايد اين فرصت در اختيار مردم قرار بگيرد تا درد خود را از آن طريق بيان كنند.سهامداران پديده نيز به جاي آنكه چشم به دستان دولت داشته باشند تا از طريق برداشت از جيب 80ميليون ايراني خسارت آنها را جبران كنند، بايد با اطلاعرساني مناسب به رسانهها، مقصران اصلي را معرفي و كمك كنند كه عاملان اصلي اين خسارت، ضرر و زياني را كه به آنها وارد شده است، پرداخت كنند.
منبع: روزنامه قانون