آفتابنیوز : سید حامد برکاتی، مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت مردان که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: سلامت مردان در تمام دنیا بحث جدیدی است که از دهه 80 میلادی آغاز شده، در حال حاضر کشورهای زیادی در جهان به موضوع سلامت مردان توجه دارند.
وی بیان کرد: طی بررسیهای اخیر عمده درگیریهای سلامت مردان مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است.
برکاتی در ادامه اظهار کرد: در دهه های اخیر سهم حوادث ترافیکی در مرگ و میر کمتر شده، اما 3 برابر حوادث ترافیکی منجر به فوت را در آقایان شاهذ هستیم و حوادث ترافیکی و حوادث خشونت بار در آقایان بیشتر از زنان اعلام شده است.
وی در ادامه گفت: در وزارت بهداشت برنامههایی برای سلامت میانسالان اجرا شده و برنامه ویژهای که خاص آقایان باشد همزمان با هفته سلامت مردان آغاز شده و هم اکنون در حال تدوین برنامهها برای اجرا در ابتدای سال آینده هستیم تا نگاه ویژه ای به سلامت آقایان باشد.
وی در ادامه بیان کرد: ۱۱ علت در آقایان 30 تا 70 ساله مانند حوادث قلبی و عروقی، ترافیکی، سکته، دیابت، سرطان دستگاه گوارش، خشونت، سرطان ریه، خودکشی، بیماریهای تنفسی سبب مرگ آنان می شود اما حوادث قلبی و عروقی و ترافیکی بیشتر از موارد دیگر باعث مرگ مردان میشود. حدود 27 درصد آقایان دچار اختلالات جنسی هستند و 56 درصد آقایان اگر بیماری جنسی داشته باشند، برای مداخله و مراقبت دیر برای معالجه مراجعه میکنند.
وی در خصوص غربالگری آقایان برای بیماریها گفت: برنامهی غربالگری تحت این عنوان که بین مردان ۳۰ تا ۷۰ سال هر ۳ سال یک بار انجام شود در نظر گرفته شده و انتظار است حدود ۳۲ درصد آقایان در سال برای دریافت خدمات مراجعه کنند بر این اساس مراکزی را برای مراجعه آقایان درنظر گرفته ایم وبا شبکه وزارت بهداشت نیز به مذاکره پرداختیم تا در صورت امکان، درصدی از مراکز کشور بعدازظهرها خدمات برای آقایان ارائه کنند.
برکاتی همچنین افزود: در بسیاری از شهرها خدماتی را در محل کار آقایان ایجاد کردیم زیرا مردان بیش از هرچیزی نیازمند آموزش هستند که در این راستا نرم افزارهایی در حال طراحیاند.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه بهداشت، مرکز اورژانس کشور برنامههای خاصی برای حوادث ترافیکی عید نوروز در نظر دارد و مرکز سلامت محیط و کار نیز برنامههای ویژه ای برای نظارت بر سلامت رستورانها دارد.
ایلنا