آفتابنیوز : نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان، ماده ۳ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.
براساس این ماده، یک ماده به شرح ذیل به عنوان ماده ۷ مکرر ۱ به قانون الحاق میشود.
ماده ۷ مکرر ۱ حوزه انتخابیه در انتخابات مجلس شورای اسلامی محدوده جغرافیایی هر استان است. هر یک از استانها به عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزههای انتخابیه موجود در آن استان موضوع قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۶۶.۱.۳۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی حوزه انتخابیه فرعی محسوب میشود و مناطق تابع حوزه انتخابیه موجود به عنوان حوزه انتخابیه تابعه فرعی شناخته میشود.
در تبصره ۱ این ماده آمده است: تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه اصلی (استان) معادل تعداد نمایندگان حوزههای انتخابیه موجود در استان است که مطابق قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی تعیین گردیده است.
در تبصره ۲ این ماده آمده است: در صورتی که محدوده جغرافیایی حوزههای انتخابیه فرعی در دو استان همجوار واقع گردد شهرستان یا شهرستانهایی که در یک استان واقع شده و جمعیت بیشتری دارند به عنوان حوزه انتخابیه فرعی جدید محسوب میشوند و نماینده به استانی که حوزه اخیر در آن قرار دارد تعلق خواهد داشت.
شهرستان یا شهرستانهایی که در استان دیگر واقع هستند به نزدیکترین حوزه انتخابیه فرعی به تشخیص وزارت کشور الحاق میشوند.
در تبصره ۳ این ماده آمده است: حوزه انتخابیه اقلیتهای دینی از حکم این ماده مستثنی میباشد.
رایدهندگان هر استان میتوانند به «عنوان» فهرست رای دهند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان ماده ۶ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تصویب رساندند.
براساس یک ماده به شرح زیر به عنوان ماده ۷ مکرر ۴ به قانون الحاق میشود:
ماده ۷ مکرر ۴ – رایدهندگان در همان سال میتوانند به «عنوان» یک فهرست رای دهند یا داوطلبان مدنظر خویش را اعم از منفرد یا از درون یک یا چند فهرست برای هر یک از حوزههای انتخابیه فرعی واقع در استان از بین نامزدهای مربوط به همان حوزه فرعی به میزان کرسیهای آن حوزه انتخاب کنند.
تبصره ۱: آرایی که صرفا به «عنوان» یک فهرست صادر شده است برای هر یک از داوطلبان آن فهرست یک رای محسوب میشود.
تبصره ۲: وزارت کشور موظف است برگههای رای را به گونهای طراحی و در اختیار رای دهندگان قرار دهد که هر رای دهنده در استان بتواند برای همه کرسیهای نمایندگی حوزههای فرعی موجود در استان به صورت مجزا نماینده انتخاب کنند. همچنین در برگه رای قسمتی جهت رای به عنوان یک فهرست انتخاباتی موضوع این قانوت تعیین میشود.
تبصره ۳: در صورتی که بیش از یک فهرست در برگه رای درج گردد، صرفا عنوان نخست خوانده میشود.
گفتنی است این مصوبه با ۱۴۷ رای موافق، ۵۸ رای مخالف و یک رای ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.
منبع: خبرگزاری فارس