آفتابنیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد کار تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر به کندی پیش میرود. به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، کاظم جلالی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران پارلمانی افزود: آنچه همواره از جانب مسئولان نظام به طرف روسی یادآوری شده این است که نیروگاه بوشهر به عنوان سمبل و نماد همکاری ایران و روسیه تلقی میشود.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه خللی در راهاندازی نیروگاه و یا ارسال سوخت ایجاد شود عملا فضا برای کسانی که خواهان گسترش روابط ایران و روسیه نیستند فراهم میشود و طبعا این نمیتواند در راستای منافع مشترک دو کشور باشد.
جلالی اضهارات اخیر یکی از مقامات روسی در خصوص تأخیر راهاندازی نیروگاه بوشهر را مغایر با قراردادها و موافقتنامههای مبادله شده بین ایران و روسیه دانست و گفت: متأسفانه روند پایان بخشیدن به ساخت نیروگاه اتمی بوشهر و تحویل آن و آغاز به کار نیروگاه و ارسال سوخت به آن روند کندی دارد.
مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ابراز امیدواری کرد: طرف روسی با پیگیری جدی طبق زمانبندی تعیین شده برای تحویل نیروگاه و تحویل سوخت به تعهدات خود عمل کند.
وی در ادامه سخنانش خاطر نشان ساخت: اخیرا پوتین در کنفرانس مونیخ بر علیه یکجانبهگرایی در عرصه بینالمللی مواضع شفاف و قاطعی اتخاذ کرده و طبیعی است که در منطقه، کشوری که بیشترین هزینه را برای این موضوع پرداخته ایران است اگرچه ایران بر اساس آرمانها و منافع و اهداف خود با یکجانبهگرایی مبارزه جدی میکند اما در کل این مبارزه در راستای منافع روسیه به عنوان یک قطب جهانی نیز است و روسها بدون اینکه هزینهای بپردازند از هزینههای پرداخته شده توسط ایران منتفع میشوند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امیدواریم مقامات روسی با درک دقیق این مسأله فرصتهای پیش رو را مغتنم بشمارند به ویژه با توجه به نگاه جدید ایران به روسیه و اراده کشور برای گسترش روابط همه جانبه با آن به تعهدات خود در مقابل ایران و به وظایف خود به عنوان یک قطب قدرت مؤثر بینالمللی بیش از پیش تلاش کنند.
جلالی درباره سفر بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی به اسپانیا گفت: کمیسیون معمولا از سوی همتایان خود از کشورهای مختلف دعوت میشوند در این گونه موارد رئیس کمیسیون هنگامی که سفر را بپذیرید با چند تن از اعضای کمیسیون اعزام میشوند، سفر اسپانیا نیز همینگونه است. کمیسیون امنیت ملی اسپانیا از آقای بروجردی و چند تن از اعضای کمیسیون دعوت کرد. ما قائل به این هستیم که در مقطع کنونی دیپلماسی پارلمانی میتواند نقش مؤثری داشته باشد چون اعضای پارلمانی در چارچوبهای دیپلماتیک گرفتار نیستند.
وی در خصوصی آخرین وضعیت دیپلماتهای ربوده شده در عراق گفت: بعضا مقامات مسئول شتابزده خبری را اعلام میکنند که این شتابزدگی نمیتواند به نفع باشد. در ابتدای دستگیری دیپلماتها در عراق یکی از مسئولان گفت تا آخر هفته آزاد میشوند اما تاکنون آزاد نشدهاند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن محکوم کردن این اقدام افزود: اینکه تا کنون این عده آزاد نشدهاند جای نگرانی وجود ندارد و ما خواستار آزادی هرچه سریعتر آنان هستیم