آفتابنیوز : آفتاب: مهدی دانشیزدی، معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با تاکید بر این که «تهران تسلیم فشارهای مغرضانه نخواهد شد» گفت همانگونه که بارها اعلام شده ایران مانند سایر اعضای NPT پیگیری و توسعه تکنولوژی هستهای برای اهداف صلح آمیز را حق مسلم خود میداند. وی همچنین با اشاره به اینکه تمامی گزارشات آژانس از سال ۲۰۰۳تاکنون حکایت از ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران دارد و آژانس مکررا تائید کرده که هیچ انحرافی در برنامه صلح آمیز هستهای ایران مشاهده نشده گفت، جای تاسف است که باوجود تمامی این اظهارات آشکار مقامات آژانس، برخی با اهدافی مغرضانه سعی در تحریف حقایق در خصوص برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران دارند.
دانشیزدی، در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل که به منظور بررسی قطعنامه ۱۵۴۰این شورا برگزار شده بود گفت: موضوع این قطعنامه یعنی ضرورت تلاش بینالمللی جهت جلوگیری از دستیابی عوامل غیردولتی به سلاحهای کشتار جمعی از اهمیت زیادی برخوردار است و حوادث روز پنجشنبه در عراق که طی آن تروریستها از گاز کلر برای کشتار مردم استفاده کردند اهمیت تلاش بینالمللی برای جلوگیری از دستیابی گروههای تروریستی و عوامل غیر دولتی به سلاحهای کشتار جمعی را بیش از پیش آشکار کرد.
وی افزود: در عین حال از مشکلات قطعنامه ۱۵۴۰این است که به موضوع خلع سلاح و خطرات ناشی از وجود سلاحهای هستهای در زرادخانههای برخی کشورها و نیز رژیم تروریست اسرائیل بیتوجه مانده است.
دانشیزدی در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به برخی اتهامات مطروحه علیه برنامه صلح آمیز هستهای، از جمله اظهارات مشابه نمایندگان آمریکا و انگلیس ، ضمن رد این اتهامات و با تاکید بر ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای ایران گفت: تهران بر مبنای باورهای عقیدتی و تعهدات بینالمللی خود قویا مخالف سلاحهای کشتار جمعی است و خواهان خلع سلاح قدرتهای دارنده این سلاحهای مرگبار میباشد.
معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: ایران به عنوان عضو تمامی معاهدات مربوط به عدم اشاعه سلاحهای کشتار جمعی همواره در اختیار داشتن، توسعه، اشاعه و استفاده از سلاحهای کشتار جمعی را غیر انسانی، غیر اخلاقی و غیر قانونی دانسته و معتقد است موثرترین راه برای جلوگیری از دسترسی عوامل غیر دولتی به اینگونه سلاحها محو کامل آنها میباشد. وی اظهارداشت: ایران به عنوان قربانی سلاحهای کشتار جمعی معتقد است تنها از طریق محو کامل سلاحهای هستهای است که میتوان از تکرار کابوسی مانند آنچه آمریکا برای مردم هیروشیما و ناکازاکی ایجاد کرد جلوگیری نمود.
وی همچنین با اشاره به اینکه ایران ماند سایر اعضای ان. پی. تی. پیگیری و توسعه تکنولوژی هستهای برای اهداف صلح آمیز را حق مسلم خود میداند گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از بیشترین همکاریها را در میان اعضای معاهده منع اشاعه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته و تمامی گزارشات آژانس از سال ۲۰۰۳تاکنون حکایت از ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای ایران دارد و آژانس مکررا تائید کرده که هیچ انحرافی در برنامه صلح آمیز هستهای ایران مشاهده نکرده و این موضوع توسط مدیرکل آژانس نیز به کرات مورد تاکید قرار گرفته است.
دانشیزدی افزود: جای تاسف است که باوجود تمامی این اظهارات آشکار مقامات آژانس، برخی با اهدافی مغرضانه سعی در تحریف حقایق در خصوص برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران دارند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: باوجودی که ماشین تبلیغاتی و دروغ پردازی آمریکا و برخی همراهانش همواره در حال تلاش برای تحریف حقایق در خصوص برنامه هستهای ایران بوده اما هیچکس این موضوع مضحک را نخواهد پذیرفت که عدهای برای خود این حق را قائل باشند که حتی سلاح هستهای در اختیار داشته و دیگران را با انبوه سلاحهای خطرناک و نیز سیاستهای تجاوزگرانه خود تهدید کنند اما همین کشورها سعی کنند دیگران را حتی از استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای نیز محروم نمایند.
دانش یزدی افزود جمهوری اسلامی ایران تسلیم اینگونه فشارها که بر اساس ادعاهایی بیاساس شکل گرفته و هدفش محروم نمودن مردم ایران از حقوق مسلم خود است نخواهد شد. دانشیزدی گفت که ایران تاکنون به تعهدات خود بر مبنای معاهدات بینالمللی مربوطه عمل نموده و به این امر ادامه خواهد داد.
نشست روز جمعه شورای امنیت از مدتها قبل در دستور کار این شورا بود و جهت بررسی روند اجرای قطعنامه ۱۵۴۰شورای امنیت در خصوص راهکارهای بین المللی جهت جلوگیری از دسترسی عوامل غیر دولتی به سلاحهای کشتار جمعی تشکیل شده بود.
در حالی که این جلسه و موضوع آن هیچ ارتباطی با برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران نداشت نمایندگان آمریکا، انگلستان و رژیم صهیونیستی در بخشی از سخنان خود اتهاماتی را نیز علیه تهران مطرح کردند که با پاسخ نماینده جمهوری اسلامی ایران روبرو شدند. نماینده آمریکا در این جلسه گفت ایران تاکنون به دو قطعنامه شورای امنیت بیتوجهی نموده و این امری غیر قابل قبول است لذا شورای امنیت باید برای افزایش فشارها بر ایران آماده شود.