آفتابنیوز : طبق اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران دستورالعمل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گروه کالایی دخانیات ابلاغ شد.
بر این اساس با توجه به ماده "۱۳ " قانون مبنی بر شناسایی و رهگیری کالاهای خارجی که با انجام تشریفات قانونی وارد کشور میشود، تشخیص آنها از کالای قاچاق یا فاقد مجوزهای لازم از قبیل کالاهای جعلی، تقلبی، غیر بهداشتی و غیر استاندارد و همچنین ترخیص کالای تجاری مربوط به ارائه گواهیهای دریافت شناسه کالا، شناسه رهگیری، ثبت گواهیها و شماره شناسههای مربوطه توسط گمرک است؛ لذا از این پس گمرک در تشریفات خود باید در تطبیق کالاهای کشف شده به ظن قاچاق طبق دستورالعمل برخورد کنند.
بر اساس این گزارش شناسه کالا، شناسه چند رقمی است که مبتنی بر یک نظام جامع طبقه بندی کالاست و مشخصات هر قلم کالای احصاء شده در یک سامانه به منظور ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا به صورت بارکد یا نظایر آن روی کالا نصب میشود و به هر شناسه کالا یک شناسه کالا یکتا اختصاص مییابد.
کالاهای فاقد شناسه، کالاهایی هستند که شناسنامهای برای آن در سامانه شناسه کالا تعریف نشده یا شناسهای روی آن نصب نشده است یا این که شناسه نصب شده روی کالا دارای شناسنامهای کاملاً منطبق با آن کالا در سامانه شناسه نباشد.
بر اساس این گزارش تمامی تولیدکنندگان، وارد کنندگان و توزیع کنندگان سیگارت موظف هستند که طبق جدول زمان بندی نسبت به اتمام موجودی کالای فاقد شناسه خود در بازارها و انبارها اقدام کنند. تولیدکننده و واردکننده پس از سه ماه لازم الاجرا شدن این دستورالعمل و توزیع کننده سراسری پنج ماه پس از لازم الاجرا شدن دستورالعمل توزیع کننده استانی هفت ماه پس از لازم الاجرا شدن دستورالعمل و خرده فروشی ۹ ماه پس از لازم الاجرا شدن دستورالعمل.
بازرسی در سطح بازار و انبارها جهت برخورد با افرادی که پس از مهلتهای تعیین شده همچنان فاقد شناسه نگه داری میکنند یک ماه پس از تاریخهای تعیین شده در این ماده آغاز خواهد شد.
همچنین ملاک تشخیص اخذ و نصب شناسه روی هر قلم کالا مطابق دستورالعمل اجرایی ثبت، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی دخانیات ابلاغی است.
پس از اتمام مهلتهای تعیین شده در صورتی که کالای فاقد شناسه در سطح بازار خرده فروشی و میان خرده فروشی توزیع شود یا به فروش برسد، کالای قاچاق محسوب میشود و پس از آن در زمینه حمل، نگه داری، عرضه و یا فروش آن برخورد خواهد شد که جریمه نقدی در این شرایط برای اقدام کننده در نظر گرفته میشود.
بعد از اتمام مهلتهای تعیین شده تولید، واردات و صادرات، حمل، نگه داری، توزیع، عرضه و خرید و فروش سیگارت مستلزم ثبت در سامانه جامع تجارت است.
ایسنا