آفتابنیوز : از بین استانهای کشور، بیشترین افت بارندگی نسبت به بلندمدت مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده که نسبت به متوسط نیم قرن اخیر معادل ۲۲ درصد کاهش یافته است؛ با این حال، این استان در سال آبی جاری یکی از بهترین سالهای خود را سپری میکند.
میانگین بارندگی در ۲۵ استان کشور از اول مهرماه تاکنون، بالاتر از متوسط ۵۰ سال گذشته طی مدت مشابه بوده و استان ایلام بیشترین افزایش میزان بارندگی نسبت به متوسط درازمدت و معادل ۱۱۴.۷ درصد را دارا بوده است.
علاوه بر این متوسط بارندگی در حوضه آبریز مرزی شرق کمتر از نرمال بوده و کاهشی معادل هشت درصد نسبت به میانگین نیم قرن گذشته را نشان میدهد.
از سوی دیگر با توجه به آمار ثبت شده در ایستگاههای مبنای وزارت نیرو، میزان بارش تجمعی کشور در سال آبی جاری معادل ۲۰۰.۹ میلیمتر تخمین زده شده و متوسط بارش کشور در مدت مشابه سال گذشته معادل ۹۰ میلیمتر و متوسط بلندمدت آن معادل ۱۶۱.۹ میلیمتر بوده است.
همچنین از مجموعه ۱۰۴ ایستگاه مبنای باران سنجی تحت عملکرد وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۰ اسفند، مربوط به ایستگاه چلگرد استان چهارمحال و بختیاری معادل ۱۳۴۶.۸ میلیمتر و کمترین آن مربوط به ایستگاه امور آب سیستان معادل ۲۲ میلیمتر است.
بیشترین تأثیر جبهه بارشی در افزایش مقدار بارندگی طی یک هفته گذشته مربوط به حوضه آبریز تالش مرداب انزلی و معادل ۳۳ میلیمتر بوده که این جبهه بارشی سبب افزایش متوسط میزان بارندگی در حوضه مرزی غرب از ۶۹۵ میلیمتر در تاریخ ۱۳ اسفند به ۷۲۸ میلیمتر در تاریخ ۲۰ اسفند شده است.
همچنین جبهه بارشی ظهور یافته طی یک هفته گذشته سبب افزایش شش میلیمتری متوسط بارندگی کشور شده است.
طبق آمار منتشر شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران میانگین بارندگی استان تهران در همین مدت، معادل ۲۲۴.۵ میلیمتر بوده که نسبت به متوسط ۵۰ سال گذشته، ۳۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس ظهور جبهه بارشی طی یک هفته گذشته، میانگین بارندگی استان تهران معادل ۰.۷ میلیمتر افزایش یافته است.
این در شرایطی است که امسال شاهد افزایش ۲۰ درصدی منابع آبی حاصل از ذخایر برف هستیم و مساحت پوشش برفی کشور تا هفته پایانی بهمنماه با افزایش ۱۹ هزار کیلومتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود ۲۷۵ هزار کیلومتر رسیده است که حجم آب معادل این میزان برف، دو میلیارد و ۷۴۸ میلیون مترمکعب برآورد میشود.
بر این اساس، مساحت سطح پوشش برفی ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشدی هشت درصدی را نشان میدهد، همچنین ارتفاع معادل آب این میزان پوشش برفی معادل ۱۰ میلیمتر تخمین زده میشود که این رقم نیز در مقایسه با وضعیت مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۱ درصدی داشته است.
منبع: ایسنا