کد خبر: ۱۰۰۵۴۵۴
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰

هشدار «قرمز» گرما در خوزستان / تداوم آلودگی هوا

اداره‌کل هواشناسی خوزستان با اشاره به تداوم استقرار توده هوای گرم و وقوع دما‌های ۵۰ درجه و بالاتر در استان، هشدار سطح «قرمز» صادر کرد.
هشدار «قرمز» گرما در خوزستان / تداوم آلودگی هوا
آفتاب‌‌نیوز :

در هشدار سطح قرمز شماره ۰۹ امروز یکشنبه ۱۲ مرداد اداره‌کل هواشناسی خوزستان، در توصیف شرایط جوی، تداوم استقرار توده هوای گرم و وقوع دما‌های ۵۰ درجه و بالاتر در استان پیش‌بینی شده است.

زمان شروع این پدیده سه‌شنبه ۱۴ مرداد و زمان پایان آن چهارشنبه ۱۵ مرداد خواهد بود. افزایش دما و رخداد دما‌های ۵۰ درجه سانتیگراد و بالاتر از مخاطرات این پدیده پیش‌بینی شده است.

منطقه اثر این پدیده بیشتر مناطق استان خوزستان به جز مناطق مرتفع شمالی و شرقی پیش‌بینی شده است. گرمازدگی، افزایش مصرف حامل‌های انرژی، احتمال آتش‌سوزی در مراتع و مزارع و احتمال خسارت ناشی از تنش دمایی در کشاورزی و دامداری از آثار مخاطرات این شرایط هستند.

در این خصوص صرفه‌جویی در مصرف آب و برق به ویژه در ساعات اوج مصرف، اجتناب از تردد‌های غیرضروری در حوالی ظهر تا اوایل غروب برای جلوگیری از گرمازدگی، آبیاری مزارع در اوایل صبح یا اوایل شب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید در ساعت‌های گرم روز و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید استفاده از وسایلی مانند عینک آفتابی، کلاه و ... توصیه شده است.

همچنین خودداری از رها کردن زباله‌های براق در طبیعت و اطمینان از خاموش کردن کامل آتش در صورت روشن کردن آن در مراتع پیش از ترک محل، توصیه می‌شود.

هوای اهواز و سوسنگرد در وضعیت «بسیار ناسالم»

 مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای دو شهر خوزستان در وضعیت «بسیار ناسالم» و «بنفش» خبر داد.

شهریار عسکری اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۹:۰۰ امروز ۱۲ مرداد، شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۲۰۸ و ایستگاه سوسنگرد ۲۱۸ میکروگرم بر مترمکعب بوده، بنابراین هوای این شهرها در وضعیت «بسیار ناسالم» و «بنفش» بوده است.

وی افزود: همچنین هوای رامهرمز، اندیمشک و ماهشهر در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» و هوای شوشتر، ملاثانی، هفتکل، باغملک، آبادان، آغاجاری و بهبهان در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

عسکری بیان کرد: طبق شاخص ۲.۵ میکرون، هوای لالی، گتوند، دزپارت و هندیجان در وضعیت «قابل قبول» و هوای اندیکا در وضعیت «پاک» بوده است.

 شاخص کیفیت هوا(AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین