آفتابنیوز : مدیرروابط عمومی راه آهن شمال دلیل مسدود شدن سه روزه این محور و لغو شدن تمام بلیت های مسافران در این مسیر را ریزش سنگ و رانش زمین و ورود آن بر سطح راه آهن اعلام کرد.
علی حسن نژاد چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : حجم ریزش سنگ و گل و لای از کوههای حاشیه محور راه آهن شمالی در مسیر زیرآب تا شیرگاه در مازندران در تاریخ فعالیت این محور بی سابقه است.
وی اضافه کرد: به محض وقوع این حادثه حدود 40 کارگر راه آهن شمال به همراه تجهیزات و کارشناسان متخصص برای برداشتن نخاله در سطح راه آهن به طور شبانه روز مشغول کارند.
حسن نژاد پیش بینی کرد که برداشت نخاله و سنگ ریزه در کف راه آهن تا عصر فردا پنجشنبه ادامه یابد.
وی گفت: در صورت اتمام برداشت نخاله احتمال می رود که با تایید کارشناسان راه آهن تردد در این مسیر از سر گرفته شود.
راه آهن شمال از گرمسار تا گرگان در استان گلستان به طول حدود 350 کیلومتر را شامل می شود و روزانه هفت هزار مسافر در این مسیر جا به جا می شوند.
سیلاب تخلیه شده از سیمرغ جویباری ها را درگیر سیل کرد
بخشدار گیل خواران از توابع شهرستان جویبار گفت که تخلیه سیلاب از شهرستان سیمرغ سبب هدایت آن به روستاهای پایین دست این منطقه شد و هم اکنون یکهزار خانوار در این بخش درگیر سیل و آبگرفتگی هستند.
بارندگی شدیدی که از عصر یکشنبه 26 اسفند ماه در مازندران باریدن گرفت و همچنان هم کم و بیش ادامه داردسبب جاری شدن سیلاب در شهرستان سیمرغ در مرکز استان شد و صدها خانواده را از خانه هایشان فراری داد.
امدادرسانی به سیلزدگان سیمرغ از روز دوشنبه آغاز شد که از جمله آن تخلیه سیلاب ناشی از طغیان رودخانه ' تلار ' از منازل ، زمین های کشاورزی ، باغ ها و دیگر مناطق به سمت پایین دست بود.
بخش گیلخواران در شمال شهرستان سیمرغ و نزدیک تر به سواحل دریای خزر واقع است و به همین دلیل هم سیلاب تخلیه شده به خاطر ارتفاع کمتر زمین به این منطقه هدایت و مردم منطقه را که از بارندگی های یکشنبه تا سه شنبه به سلامت عبور کرده بودند دچار سیلاب و آبگرفتگی کرد.
بخشدار گیلخواران چهارشنبه شب به ایرنا گفت که آب مازاد شهرستان سیمرغ که در بالادست واقع است به سمت روستاهای پایین دست این بخش آمد و اکنون روستاهای انارمرز، انبارسر، گلدشت ، میانملک ، لپوصحرا ، نفتچال ، لاریم ، چوباغ و عروسکتی را درگیر کرده است.
محمد حسین فقیه افزود : غرب دهستان چپکرود و غرب بخش گیلخوارن درگیر سیل هستند و حتی بعضی از روستاهای بخش بهنمیر شهرستان بابلسر مانند ازنوا و کرفن هم به همین خاطر درگیر سیل شدند.
وی با اعلام این که در حال حاضر با به کارگیری چندین دستگاه بیل مکانیکی در حال حفر کانال برای هدایت آب به سمت دریا هستند، گفت: هدایت سیلاب به این منطقه سبب آب گرفتگی منازل ، انبار آذوقه و دامداری روستاییان شده است و تنها در یک مرغداری در یکی از روستاها 30 هزار قطعه مرغ تلف شده است.
فقیه افزود: برای جلوگیری از تشدید بحران ، نیروهای امدادی از شهرستان های بهشهر، فریدونکنار و مرکز استان به کمک آمده اند و در حال مهار سیلاب هستند.
وی با اظهار این که تلاش ها تاکنون نتیجه بخش بوده است ، گفت : ولی همچنان 2 روستا درگیر سیلاب و آبگرفتگی هستند.
بخشدار گیلخوارن با بیان اینکه 90 درصد از اهالی روستای لپوصحرا به دلیل شدت آب گرفتگی تخلیه و به روستاهای دیگر منتقل شده اند ، افزود : همچنین در روستای عروسکتی هم اهالی این روستا با مشکل مواجه هستند.
شهرستان جویبار 18 کیلومتر از سواحل دریای خزر را در اختیار دارد و همه این سواحل در بخش گیلخواران واقع است.
بخش گیلخواران شامل 32 روستا و یک شهر به نام ' کوهیخیل ' است که 25 هزار نفر جمعیت دارد .
رانش زمین راه دسترسی 50 روستای شهرستان نکا را بست
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرماندار نکا گفت که رانش زمین در بخش هزار جریب این شهرستان سبب بسته شدن راه دسترسی 50 روستا شده است.
محمد محمدیان چهارشنبه شب در گفت و گو با ایرنا افزود : پس از بارشهای چند روز گذشته ، برخی از جاده های هزارجریب دچار رانش شد و تردد را به کلی در روستاهای محورهای مختلف این بخش قطع کرد.
وی توضیح داد : در حال حاضر جاده استخرپشت ، لایی و زارم رود کاملا بسته است و تمامی روستاهایی که در این محورها قرار دارند راه دسترسی به مرکز شهرستان و یکدیگر را از دست داده اند.
محمدیان با اعلام این که تلاش برای بازگشایی راهها ادامه دارد ، گفت : اگر چه در بخش مرکزی که روستاهای منطقه جلگه ای را تحت پوشش دارد مشکلی برای تردد روستاییان ایجاد نشده است ولی با آبگرفتگی مزارع و باغات مواجه هستیم .
شهرستان 120 هزار نفری نکا با دو بخش مرکزی و هزارجریب در شرق مازندران واقع است.
بخش هزارجریب 63 روستای کوهستانی و ییلاقی را با حدود 16 هزار نفر جمعت تحت پوشش دارد.
بارندگی های شدیدی که از عصر یکشنبه هفته جاری در مازندران باریدن گرفت و همچنان نیز کم و بیش ادامه دارد سبب طغیان رودخانه های مناطق مرکزی و شرقی استان از جمله ' نکارود ' شد و بسیاری از روستاها و مناطق شهری را با سیلاب و آبگرفتگی مواجه کرد.
طغیان نکارود روز دوشنبه گذشته حتی سبب بسته شدن جاده نکا - ساری که محور بین المللی محسوب می شود ، شده بود.