کد خبر: ۵۸۲۱۷
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۷:۰۷
مخبر كمیسیون تلفیق مجلس خبر داد:

تصمیم جدید نمایندگان درباره بنزین

آفتاب‌‌نیوز : به گفته مفتح همچنین در مصوبه جدید کمیسیون تلفیق دولت مكلف شده است نرخ دوم بنزین را به نحوی تنظیم كند كه كل نیاز داخلی بنزین تامین شود و یارانه‌ای بیش از دو ونیم میلیارد دلار نیاز نداشته باشد.

مفتح با با اشاره به مصوبه قبلی خاطر نشان کرد: كمیسیون تلفیق در یك تصمیم مقرر كرده بود بنزین بدون سهمیه بندی و هر لیتر ‌١٥٠ تومان عرضه شود. تعدادی از اعضای كمیسیون اظهار می‌داشتند كه روش‌های دیگری برای توزیع و قیمت مناسب‌تر وجود دارد.

وی افزود: یكی دو بار از مكانیزم برای تجدید رای استفاده شد اما تجدید رای، رای نیاورد. در آخرین جلسه‌ كمیسیون تلفیق باز تعدادی از اعضا درخواست تجدید رای كردند كه این تجدید رای به تصویب رسید و اكثریت اعضا به تغییر تصمیم كمیسیون رای دادند.

وی با بیان این كه یكی دو گزینه به رای گذاشته شد و رای نیاورد خاطر نشان كرد: یك گزینه رای آورد كه بر اساس آن و بر اساس مصوبه‌ كمیسیون تلفیق كه به صحن خواهد آمد، ساز و كاری درنظر گرفته شده كه دولت موظف است حداكثر از ابتدای خرداد ‌٨٦ آن را اجرا كند.

مخبر كمیسیون تلفیق افزود: بر این اساس یك سهمیه بندی پیش بینی شده كه میزان حجم و مقدار بنزین سهمیه بندی، بنزین تولید داخل به اضافه بنزینی است كه از واردات ‌٥/٢ میلیارد دلار درخواست دولت در لایحه‌ بودجه تشكیل می‌شود كه این مجموعه‌ سهمیه بندی به قیمت هر لیتر ‌١٠٠ تومان و بین مصرف كنندگان خصوصا خودروهای عمومی، تاكسی‌ها، آژانس‌ها، مسافركش‌های شخصی (خودرو و موتور) و خودروهای شخصی توزیع می‌شود.

به گفته‌ مفتح، خودروهای دولتی اعم از خودروهای دستگاه‌ها و شركت‌های دولتی مشمول ماده‌ ‌١٦٠ قانون برنامه‌ چهارم، مجاز نیستند از بنزین سهمیه بندی استفاده كنند و باید از نرخ بالاتر استفاده نمایند.

وی افزود: دولت مكلف شد نرخ دوم بنزین را به نحوی تنظیم كند كه كل نیاز داخلی بنزین تامین شود و یارانه‌ای بیش از دو ونیم میلیارد دلار نیاز نداشته باشد.

وی یاد آور شد: در نحوه و میزان سهمیه بندی و تعیین قیمت بنزین سقف دوم باید توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت نفت پیشنهاد و حداكثرتا پایان فروردین به تصویب دولت برسد.

مفتح خاطر نشان كرد: بر اساس مصوبه كمیسیون تلفیق، در سال ‌٨٦ گازوئیل به نرخ هر لیتر ‌٤٥٠ ریال عرضه خواهد شد.

مخبر كمیسیون تلفیق در پاسخ به سوالی درخصوص نحوه‌ سهمیه بندی و این كه آیا بنزین سهمیه بندی شده باید در یك زمان خاص مصرف شود و یا امكان ذخیره این سهمیه بندی وجود دارد گفت: جزییات این كار برعهده‌ دستگاه‌های اجرایی است اما توصیه‌ شخصی ما این است كه سهمیه بندی یك ماهه نباشد تا كسی بخواهد صرفه جویی كند و به عنوان مثال برای مسافرت تابستانی خود ذخیره نماید.

مخبر كمیسیون تلفیق همچنین خاطر نشان كرد: در كمیسیون تلفیق مبالغی به میزان بودجه‌ برخی دستگاه‌ها اضافه شد یعنی این دستگاه‌ها مبالغی اضافه‌تر از میزانی خواهند داشت كه در لایحه بودجه به آنها اختصاص یافته بود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین