آفتابنیوز : در این میان مجلس هفتم که تجربه تلخ ثابت ماندن قیمت بنزین را در دورههای قبلی خود چشیده بود اینبار چارهای جز افزایش قیمت نداشت. به زعم برخی نمایندگان در غیر این صورت، دولت که سابقه خوبی در پایبندی به قانون بودجه ندارد با متممهای خود برای استفاده از صندوق ذخیره ارزی به منظور واردات بنزین مجلس را در سال آینده تحت فشار قرار میداد.
تصمیم جدید کمیسیون تلفیق با این محدودیتها بالاخره پس از رد مصوبه قبلی رأی آورد و در انتظار تصمیم نمایندگان قرار گرفت. با این حال از مسائلی که در جریان رد و تصویب مصوبه قبلی و مصوبه جدید در این کمیسیون گذشت میتوان به سادگی پی برد که تصمیم آخر کمیسیون در نهایت چندگانگی و ابهام تبدیل به مصوبهای شده است که وضعیت بنزین را همچنان نامشخص باقی میگذارد.
در همین رابطه،
دکتر محمد خوشچهره که از سرشناسترین نمایندگان اصولگرا و مشهورترین منتقدین رویکردهای محمود احمدینژاد محسوب میشود به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: «مجلس نباید به گونهای عمل کند که دولت مدعی شود علیرغم مخالفتش، نمایندگان قیمت بنزین را افزایش دادند».
وی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: دولت در لایحه تنظیمی خود توپ تصمیم درباره سه موضوع حساس را به میدان مجلس انداخته و از خود سلب مسئولیت کرده است.
وی گفت: سهمیهبندی، واردات و تعیین قیمت مناسب سه مورد مهمی است که دولت تنها با طرح موضوع به مجلس ارجاع داده است از این رو مجلس به هیچ وجه نباید بدون تعامل با دولت تصمیم و تکلیفی برای بنزین تعیین کند.
وی در مورد تأثیر قیمت بر تورم گفت: در صورتی که افزایش قیمت بنزین به میزان زیادی صورت گیرد تأثیر جدی بر تورم میگذارد اما مسأله دیگر تأثیرات روانی افزایش قیمت بنزین بر تورم است از این رو نباید مباحث غیرعملی و حتی مصوبههای ناپخته را در مورد بنزین در جامعه مطرح کرد چرا که تصمیم قطعی در صحن علنی مشخص خواهد شد.
به اعتقاد خوش چهره باید بسته سیاسی برای یک مقطع 2 و 3 ساله و متعاقبا مجموعهای 5 و 6 ساله برای بنزین مشخص شود که ضمانتهای اجرایی قوی داشته باشد. این سیاستها نباید با تغییر دولتها عوض شود.
وی تأکید کرد: تصمیمات اخیر نوعی محدودنگری است و مجلس باید با بحث، بررسی و توجه به نظرات کارشناسان و استادان اقتصاد داخل و خارج مجلس به تصمیم پختهتری رأی دهد.
خوشچهره اعلام کرد که به پیشنهاد وی جلسهای با حضور برخی نمایندگان و همچنین صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی خارج از مجلس درباره وضعیت قیمت و مصرف بنزین برگزار میشود.
وی درباره انگیزه برگزاری این جلسه گفت: هر کدام از پیشنهادات و مصوبات اخیر در مورد بنزین یک جنبه از موضوع را در نظر میگیرد به طور مثال مصوبه بنزین 150 تومانی با هدف افزایش درآمدهای دولت تصویب شده بود در حالی که در این صورت هزینههای دولت که خود بزرگترین مصرفکننده است نیز به شدت افزایش مییافت تا جایی که نمیتوانست با 5/1 میلیارد درآمد این مصوبه بالانس شود.