آفتابنیوز : مرتضی سامتی با تاکید بر کاهش تاثیرات نفت در اقتصاد کشور گفت: اگر کشور با تحریمها هم مواجه نبود و شرایط عادی بر اقتصاد کشور حاکم بود باز روند اقتصاد به سمتی است که روزگار خوش زندگی نفتی رو به اتمام بود. تصور بنده این است که ماه عسل نفتی به سرانجام رسیده، البته تحریمها تنها این روند را اندکی سرعت بخشیده است.
وی افزود: دولت و مردم باید از تفکر اقتصاد نفتی خارج شوند تا سره از ناسره جدا شود. در کشور ما نمیتوان در مورد عملکرد اقتصادی دولتها قضاوت کرد بطوری که در زمان وفور درآمدهای نفتی همانند شرایط کمبود تورم داریم. باید توجه داشت که مردم باید زندگی اقتصادی داشته باشند نه نفتی و خوشان باید آن را اداره کنند.
وی ادامه داد: البته کاهش درآمدهای ارزی نیز موجب نوسانات نرخ ارز نیز میشود که دولت با اندک توانایی که دارد میتواند آن را جمع کند. اما این توانایی در حال کاهش است و حتی امکان عدم کنترل آن نیز وجود دارد، سیاست موثری هم از جانب دولت در این زمینه نیز مشاهده نمیشود. البته کاهش توان دولت باعث جان گرفتن بخش خصوصی در امور زیربنایی اقتصاد خواهد شد.
این استاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: البته حضور بخش خصوصی و حاکم شدن بازار آزاد نیازمند زمان است که اگر دیپلماسی کشور تغییر کند شاید این هدف زودتر محقق شود.
منبع: ایلنا