آفتابنیوز : امیرهمایون دولتشاهی با اشاره به افزایش شدت بارش ها در سطح شهر از شب گذشته گفت: این امر موجب آبگرفتگی 106 واحد مسکونی، تجاری و صنفی درسطح شهر شد که خوشبختانه با اقدام به موقع آتشنشانی تمامی این واحدها رفع آبگرفتگی شدند.
وی افزود: همچنین طی شبانه روز گذشته و با توجه به آبگرفتگی برخی معابر 27 دستگاه خودرو از درون آب بیرون کشیده شد.
دولتشاهی از بازگشایی 45 معبر عمومی طی این مدت خبر داد و افزود: نیروهای خدمات شهری جهت بازگشایی معابر شبانه روز پای کار هستند و هم اکنون هیچ معبر مسدودی بر اثر آبگرفتگی یا سیلاب در سطح شهر نداریم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز هشت دستگاه خودروی سبک و نیمه سنگین در سطح شهر در حال گشت زنی هستند تا درصورت مشاهده آبگرفتگی و مسدود شدن معبری برای رفع و بازگشایی آن اقدام کنند.
دولتشاهی به بازدید امروز شهردار کرمانشاه از سطح شهر و بویژه رودخانه های قره سو، آبشوران و چم بشیر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با جداره سازی و لایروبی های به موقع در این رودخانه ها، علی رغم حجم شدید بارش ها مشکل خاصی از جانب این سه رودخانه برای شهر ایجاد نشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون بازار شهر تعطیل است، از مردم خواست تا از ترددهای غیرضروری در سطح شهر جدا خودداری کنند.
مدیر روابط عمومی شهرداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: علی رغم همه هشدارها بارها شاهد هستیم مردم اقدام به تردد در سطح شهر کرده و بویژه از معابری که سطح آبگرفتگی آن بالاست عبور می کنند و همین امر موجب شده تا بخشی از توان نیروهای خدماتی صرف بیرون آوردن خودروهای شخصی گرفتار در آب شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از تخریب ۱۸۹ واحد مسکونی در سطح استان به دلیل سیل و بارش های شدید خبر داد.
جلیل بالایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به بارندگی های شدید که طی ۲۴ ساعت اخیر استان کرمانشاه را تحت تاثیر قرار داد، خاطرنشان کرد: بیشترین آسیب به شهرستان روانسر وارد شده، اما در سایر نقاط استان نیز آبگرفتگی و افزایش آب رودخانه ها را داشتیم.
وی ادامه داد: هم اکنون در منطقه روانسر آب ۸۰ روستا قطع است و پنج روستای این شهرستان نیز تخلیه شده است. همچنین به دلیل مشکلات ناشی از بارندگی شدید و ریزش ها که در برخی از نقاط داشتیم راه ۸۲ روستا در سطح استان مسدود شده است.
به گفته این مسئول، مسیر حمیل به ایلام نیز به دلیل ریزش مسدود است و نیروهای راهداری برای بازگشایی آن پای کار هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از تخریب ۱۸۹ واحد مسکونی در سطح استان نیز به دلیل شدت بارندگی و سیل خبر داد. از هیچ نقطه استان گزارش قطع برق، ارتباط مخابراتی و گاز به دست ما نرسیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه در هر یک از شهرستان های استان یک نفر از مدیران کل مسئول رسیدگی و پیگیری آسیب ها و خسارت های وارده شده اند، خاطرنشان کرد: برآورد خسارت ها انجام خواهد شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه از اسکان ۴۵۰ خانوار سیل زده در سطح استان خبر داد و گفت: بیش از ۳۲۰۰ تخته چادر نیز بین خانوارهای سیل زده توزیع شده است.
آرش لهونی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، با اشاره به بارش های شدید اخیری که در سطح استان داشتیم، اظهار کرد: در جریان این بارش ها به ۴۵۰ خانوار سیل زده در سطح استان امدادرسانی شد.
وی با اشاره به وقوع ۴۸۵ مورد آبگرفتگی در نقاط مختلف استان، خاطرنشان کرد: نیروهای هلال احمر با همه امکانات و تجهیزاتی که داشتند به کمک خانوارهای گرفتار در سیل رفتند.
به گفته مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه، عمده امدادرسانی در شهرستان های کرمانشاه، اسلام آبادغرب، گیلانغرب، کنگاور، هرسین، سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه از توزیع بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ تخته پتو، ۴۶۰۰ تخته موکت و بیش از ۳۲۰۰ تخته چادر بین خانوارهای سیل زده کرمانشاه خبر داد و عنوان کرد: توزیع نایلون، وسایل گرمایشی و بسته غذایی نیز انجام شده است.
لهونی با بیان اینکه در برخی از نقاط استان بارش برف هم داشتیم، تاکید کرد: به ۳۴ مسافر گرفتار در برف نیز امدادرسانی و کارهای رهاسازی برای آنها انجام شد.
وی با اشاره به پای کار بودن ۱۳۰ تیم هلال احمر با ۶۱۰ نفر نیرو در جریان این امداد رسانی ها، عنوان کرد: از ۹۵ دستگاه خودرو و ۳۲ دستگاه خودرو کف کش نیز در این عملیات ها استفاده شد.
مدیرکل امور روستایی استانداری کرمانشاه با اشاره به شدت بارش ها در شب گذشته، گفت: خوشبختانه تا این لحظه گزارشی از آسیب روستاهای استان نداشتهایم.
آماده باش 90 سالن ورزشی استان/یگان امداد و نجات ورزشکاران کرمانشاه تشکیل شد
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه گفت: 90 سالن ورزشی سرپوشیده استان با پنج هزار تخته چادر که هلال احمر در آنها مستقر کرده، آماده هستند تا در صورت وقوع بحران سیل اسکان مردم را در آنها داشته باشیم.
صابر رحیمی منطقه کرمانشاه، از آمادگی 480 هیات ورزشی و 210 سمن حوزه جوانان سطح استان برای امدادرسانی به مردم در مواجهه با بحران سیل خبرداد و گفت: از چند روز پیش که پیش بینی وقوع احتمالی سیل را در استان داشتیم، برنامهریزیها و جلسات متعددی را با حوزههای زیرمجموعه خود داشتیم تا بتوانیم نقش موثری در امداد رسانی داشته باشیم.
وی افزود: طی فراخوانی که دیروز داشتیم، 300 تا 400 نفر از جامعه ورزش استان از جمله قهرمانان بزرگ ورزشی همچون کوروش باقری، نازنین رحمانی، حسین شیروانی و... برای امدادرسانی اعلام آمادگی کردند و گروه یگان امداد و نجات را تشکیل دادند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اضافه کرد: از شب گذشته تاکنون 70 نفر از آفرود سواران استان را در اختیار ستاد بحران قرار دادیم که مشغول گشت زنی در محلات مختلف شهر کرمانشاه هستند.
وی از آمادگی 90 سالن سرپوشیده ورزشی با پنج هزار تخته چادر نیز برای اسکان مردم در صورت وقوع سیل و ورود آب به منازل برخی محلات خبرداد و گفت: 40 نفر از کوهنوردان استان، تعدادی از اعضای هیات های شنا، نجات غریق و... نیز با ستاد بحران استان همکاری دارند.
رحیمی گفت: همچنین در حوزه سمن ها نیز در هر شهرستان گروه های 30 نفره از اعضای سمن تشکیل شده تا در کار امدادرسانی و پیشگیری از وقوع بحران کمک کنند.
امیر خسروانی با اشاره به بارندگی شدید در شبانه روز گذشته گفت: با ورود سامانه بارشی قوی به جو استان اوج بارش ها را شب گذشته شاهد بودیم.
وی افزود: خوشبختانه توپوگرافی منطقه به شکلی است که آب بیش از چند ساعت در آن تجمع نمی یابد و بارش ها هم با توجه به وقفه چندساعته ای که داشت موجب شد شاهد سیلات و آبگرفتی شدید در سطح روستاهای استان نباشیم.
وی با بیان اینکه حدود 600 روستای در معرض خطر سیل در سطح استان شناسایی شدند، گفت: از چند روز پیش تمام اخطارهای لازم به ساکنان این روستاها داده شده و تمام اقدامات محافظتی از جمله احداث سیل بند، حفر جوی و کانال و قرار دادن کیسه های شنی در مسیر روان آب ها انجام شده است.
خسروانی تصریح کرد: با این اقدامات و با همکاری مردم خوشخبتانه گزارشی از خسارت سیل در روستاهای استان گزارش نشده است و تنها برخی منازل دچار آسیب جزیی شده و دو واحد مسکونی روستایی در شهرستان کنگاور به علت فرسودگی تخریب شدند که خوشخبتانه آسیب جانی نداشته است.
وی با بیان اینکه راه روستایی مسدود در سطح استان گزارش نشده گفت: تنها 14 روستا در ثلاث باباجانی که در سیل قبل پل ارتباطی آنها دچار آسیب شده بود همچنان با مشکل تردد مواجه هستند.
خسروانی خاطرنشان کرد: وضعیت رودخانه ای که در مسیر این 14 روستا قرار دارد به گونه ای است که فعلا امکان ساخت پل جدید وجود دارد و در همین راستا نیرو های نظامی به روش های مختلف آب و موادغذایی را به این 14 روستا منتقل می کنند.
مدیرکل امور روستایی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه اوج بارش های سامانه را پشت سرگذاشته ایم گفت: خوشخبتانه از این بحران تا این لحظه به سلامت عبور کرده ایم و مشکلی خاصی درروستاهای استان گزارش نشده است.
هیچکدام از بناهای تاریخی استان کرمانشاه در معرض خطر جدی سیل قرار ندارد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: هیچکدام از بناهای تاریخی استان، به غیر از تکیه معاون الملک که برای آن هم اقدامات حفاظتی انجام داده ایم، در معرض خطر جدی سیل قرار ندارند.
اکبر رضایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به احتمال وقوع سیل در کرمانشاه و تعدادی از شهرستان های استان، اظهار کرد: از چند روز پیش برنامهریزیهای لازم برای حفاظت از بناها و آثار تاریخی استان انجام دادیم. طی بررسیهایی که داشتیم هیچ کدام از بناهای تاریخی استان در معرض خطر جدی تخریب ناشی از سیل قرار ندارند.
معاون میراث فرهنگی استان اضافه کرد: تنها بنای تکیه معاون الملک در صورت طغیان رودخانه آبشوران در معرض خطر سیل قرار دارد که برای آن هم اقدامات حفاظتی همچون مسدود کردن مسیر روان آبها و استقرار پمپ های اضافی جهت جلوگیری از آسیب به بنا را انجام دادهایم.
به گفته معاون میراث فرهنگی استان در بارش های شدید هفته گذشته در استان 32 اثر و بنا دچار آسیب شدند.
25 هزار نفر از جمعیت لرستان در خطر سیلاب هستند
استاندار کرمانشاه گفت: بیش از ۲۵ هزار نفر از جمعیت استان در معرض خطر سیلاب قرار دارند.
هوشنگ بازوند در جلسه ستاد بحران استان کرمانشاه که امروز (یازدهم فروردین) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و جمعی از وزرا برگزار شد، با بیان اینکه موج اول بارندگی های امسال استان کرمانشاه از چهارم فروردین آغاز شد و تا هشتم ادامه داشت، افزود: در موج اول تقریبا در تمام استان آبگرفتگی داشتیم، اما شدت آبگرفتگی در مناطقی از جمله سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین بیشتر بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه با تدابیری که از قبل اندیشیده شده بود کانکس های زلزله زدگان تخلیه شد و مشکلی از نظر تلفات جانی در این مناطق رخ نداد.
وی با بیان اینکه موج جدید بارشهای شدید امسال استان کرمانشاه از ۹ فروردین آغاز شده و تا صبح امروز ادامه داشته، عنوان کرد: در پیک این بارش ها ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیمتر بارندگی در مدت ۲۴ ساعت خواهیم داشت که این امر خطر سیلاب را به همراه دارد.
بازوند با اشاره به اینکه جلسات ستاد بحران نیز به همین منظور از قبل در استان برگزار شده و بیش از ۶۴۰ مصوبه داشته، گفت: دستگاههای مختلف موظف به اجرای این مصوبات هستند.
وی با بیان اینکه ۶۶۸ روستا در استان احتمال وقوع سیل دارند، افزود: در مناطق روستایی بیش از ۱۴ هزار خانوار و در منطقه شهری نیز بیش از پنج هزار خانوار و در مجموع ۲۵ هزار نفر در استان در معرض سیلاب هستند.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: در نقاطی که احتمال سیل بیشتر است، ادوات و ماشین آلات از جمله بیل مکانیکی، لودر، جرثقیل و .... در نظر گرفته شده است.
بازوند درباره اماکن در معرض خطر سیلاب نیز افزود: ۸۵۶ مدرسه، ۹۰۰ سالن ورزشی و ۲۹۷ مسجد در معرض خطر قرار دارند.
وی اشاره ای هم به ۱۰ سد استان کرمانشاه با ظرفیت یک میلیارد و ۳۵۲ میلیون مترمکعب داشت و افزود: از این میزان هم اکنون یک میلیارد و ۲۰۶ میلیون متر مکعب آب از حجم مخازن سدهای استان پر شده و ۱۴۵ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی داریم.
به گفته این مسئول، هم اکنون کمیته تخصصی تنظیم آب سدهای استان تشکیل شده و ۵۳۰ متر مکعب آب در ثانیه رهاسازی می شود.
وی با بیان اینکه بارندگیهای گذشته نیز خساراتی برای استان به دنبال داشت، یادآور شد: بیشترین خسارات را در بخش زیرساخت های وزارت نیرو و حوزه کشاورزی داشتیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به آسیبی که به برخی از روستاها وارد شده، عنوان کرد: هم اکنون آب ۱۵ روستای ثلاث باباجانی همچنان قطع است و آبرسانی سیار برای آنها انجام میشود.
وی با اشاره به تخریب حدود ۳۰۰ پل و آبراه در استان کرمانشاه در جریان بارندگی گذشته، افزود: اکثر این پل ها در جادهها و راههای روستایی استان قرار دارد.
وی با بیان اینکه مردم کمک های دولت را در جریان زلزله، بازسازی، ابلاغ اعتبارات و تسهیلات فراموش نمی کنند، افزود: امیدواریم در جریان سیلاب اخیر نیز شاهد حمایتهای دولت از مردم کرمانشاه باشیم.
منبع: ایسنا