آفتابنیوز : شركت كنندگان در این تجمع اگرچه بهبود شرایط معیشتی را به عنوان سرفصل خواستههای خود مطرح كردند اما درحاشیه نیز به امنیتی شدن فضای آموزش و پرورش توسط دولت جدید اعتراض داشته و استعفای فرشیدی، وزیرآموزش و پرورش را نیز خواستار شدند.
بیش از بیست تن از نمایندگان با حضور در مقابل درب ورودی مجلس، تنها به شنیدن اعتراض معلمان بسنده كردند. معلمان معترض در تجمع روز شنبه اگرچه پس از برگزاری كلاس های درس در این اجتماع حاضر شده بودند، اما با سردادن شعارهایی همچون «مشكل ما حل نشه، مدرسه تعطیل می شه» و «توپ و تفنگ نداریم، دانش آموز می آریم» از برگزاری تجمع های بزرگتری در صورت محقق نشدن خواسته های خود خبر دادند.
شركت كنندگان در این تجمع از برگزاری تجمع دیگری در روز سه شنبه (فردا) درصورت عدم تحقق خواسته های خود خبر دادند. تجمعی كه به نظر می رسد در صورت برگزاری تعداد بیشتری از معلمان را به مقابل مجلس شورای اسلامی خواهد كشاند.
مذاکره در مجلس
اما یک روز بعد از حضور معلمان در برابر مجلس به دعوت هیات رئیسه مجلس، نشست مشترکی با حضور نمایندگان مجلس، اعضای کانون های صنفی فرهنگیان، نمایندگان وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مجلس تشکیل شد.
در این جلسه محمود بهشتی لنگرودی، علی اکبر باغبانی و چهار نفر از نمایندگان کانون های صنفی معلمان شهرستان ها به نمایندگی از طرف تشکل های صنفی دعوت شده بودند.
نمایندگان حاضر در جلسه حمیدرضا حاجی بابایی (عضو هیات رئیسه مجلس و رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس)، علی عباسپورتهرانی فرد (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس)، محبی نیا، ناطق نوری و نجابت بودند. از سازمان مدیریت، حسینی معاون پارلمانی این سازمان و یکی دیگر از مدیران این سازمان حضور داشتند. از وزارت آموزش و پرورش نیز محدث خراسانی معاون برنامه ریزی وزارتخانه، میرزاپور معاون حقوقی و حبیبی به این جلسه دعوت شده بودند.
معلمان، نماینده وزیر را نپذیرفتند
در ابتدای جلسه نمایندگان تشکلهای صنفی به حضور محدث خراسانی معاون وزیر آموزش و پرورش در این جلسه اعتراض کردند و خواستار عذرخواهی وی از جامعه معلمان کشور شدند.
به دنبال برگزاری اولین حضور معلمان در مقابل مجلس، محدث خراسانی در یک مصاحبه مطبوعاتی گفته بود که تجمع معلمان در برابر مجلس «غیرمنطقی، غیرقانونی و بازی سیاسی» است. محدث در همان مصاحبه در اظهارنظری که خشم معلمان را برانگیخت همچنین گفته بود که حاضران در تجمع معلم نبودهاند.
در جلسه مجلس، محدث حاضر به عذرخواهی از معلمان نشد و به دنبال آن معلمان با اعتراض جلسه را ترک کردند و گفتند حال که معاون وزیر حاضر به پس گرفتن سخنان توهین آمیز خود و عذرخواهی از معلمان نیست، نمایندگان معلمان در جلسهای که محدث حضور داشته باشد شرکت نمی کنند. با پادرمیانی نمایندگان مجلس، معاون برنامه ریزی وزیر از جلسه خارج شد و نمایندگان معلمان به جلسه بازگشتند.
شرایط معلمان
قبل از ورود به بحث لایحه مدیریت خدمات کشوری، نمایندگان گفتند که براساس محاسبات ما میانگین حقوق معلمان مبلغی بین 600 تا 700 هزار تومان است. بنابراین این اعتراض معلمان که حقوق های ما بین 200 تا 300 هزار تومان است با واقعیت های بودجه جاری وزارتخانه مطابقت ندارد.
به گفته علی عباسپورتهرانی فرد، رییس کمیسیون آموزش مجلس، بودجه آموزش و پرورش در سال جاری 7500 میلیارد تومان بوده و با توجه به اینکه بیش از 95 درصد بودجه جاری وزارتخانه صرف پرداخت حقوق و مزایای کارکنان می شود باید میانگین حقوق و مزایای معلمان رقمی در حدود 700 هزار تومان باشد.