کد خبر: ۵۸۴۶۸۶
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۴

سیل به یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی خسارت زد

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: بر اثر سیل اخیر در کشور محصول یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی بین 10 تا 100 درصد آسیب دیده است.
آفتاب‌‌نیوز :
نورمحمد تربتی نژاد در تشریح نشست امروز- یکشنبه- کمیسیون کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت: موضوع این نشست پیامدهای سیل اخیر و راهکارهای جبران خسارات ناشی از آن بود.

وی با بیان اینکه بر اثر سیل اخیر در کشور محصول یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی بین 10 تا 100درصد آسیب دیده‌ است، افزود: 150 هزار هکتار باغ، 28 هزار راس دام سبک، 500 هزار دام سنگین، 51 هزار کلونی زنبور عسل، یک هزار و 500 دستگاه ایستگاه پمپاژ، یک هزار و 200 حلقه چاه، یک هزار و 400 رشته قنات، 604 واحد مرغداری ، 33 واحد صنایع تبدیلی و 5 مجموعه کشت و صنعت بر اثر سیل‌های اخیر خسارت دیده‌اند.

**نوع بیمه بخش کشاورزی تجاری است

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: راهکارهایی برای جبران خسارات وارد شده به بخش کشاورزی نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

تربتی نژاد اضافه کرد: وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد داد که در بلندمدت باید به بیمه بخش کشاورزی اهمیت داده شود؛ در حال حاضر نوع بیمه بخش کشاورزی تجاری است.

**20 تا 25 درصد از هزینه بیمه محصولات کشاورزی از کشاورزان دریافت شود

وی تاکید کرد: کشاورزان ایرانی باید 100درصد هزینه بیمه محصولات کشاورزی خود را پرداخت کنند در حالی که در بیشتر کشورهای موفق در بخش کشاورزی، بیمه‌ها حمایتی هستند و دولت‌ها کشاورزان را کمک می‌کنند.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: پیشنهاد شده است که در کشور ما نیز حدود 20 تا 25 درصد از هزینه‌های بیمه محصولات کشاورزی از کشاورزان دریافت شود.
تربتی نژاد با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای پیشگیرانه از سیل حمایت از طرح‌های آبخیزداری است، ادامه داد: طرح‌های آبخیزداری از سیل جلوگیری می‌کند و موجب افزایش ذخایر آب‌های زیر زمینی می‌شود.

وی با بیان اینکه لایروبی رودخانه‌ها، آب‌راه‌ها و کانال‌ها که در مسیر سدها قرار دارند نیز در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: جبران خسارات به کشاورزان سیل زده باید به نحوی باشد که بتوانند ادامه فعالیت بدهند زیرا آنها قادر به جبران بخشی از خسارت‌ها نیستند.

**قول مساعد حجتی برای رفع مشکل بذر پنبه در استان گلستان

سخنگوی کمیسیون کشاورزی گفت: در حال حاضر کشاورزان گلستانی با کمبود بذر پنبه مواجه هستند که وزیر جهاد کشاورزی قول مساعدت در این زمینه را داد.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزان باید در کشت بهاره مورد حمایت قرار بگیرند و بذر مورد نیازها تامین شود، عنوان کرد: در حال حاضر کشاورزان گلستانی با کمبود بذر پنبه مواجه هستند که وزیر جهاد کشاورزی قول مساعدت در این زمینه را داد.

به نوشته خانه ملت، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گروه‌های جهادی و امدادی بعد از فروکش کردند سیل‌ها در مناطق سیل زده بمانند و کمک لازم به مردم خسارت دیده را داشته باشند.

سیلاب به مزارع راور کرمان خسارت وارد کرد

فرماندار راور از آبگرفتگی شدید در سطح معابر شهری و مزارع و باغات کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت که سیلاب به باغ و مزارع خسارت وارد کرده است.

مالک اژدری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به وضعیت بارندگی ها در راور افزود: بارندگی در این شهرستان همچنان ادامه دارد و تاکنون بیش از 30 میلیمتر باران در شهر راور، 44 میلیمتر در روستای فیض آباد و 25 میلیمتر در هجدک ثبت شده است.

وی اظهار داشت: رودخانه شریف آباد در ورودی شهر راور و رودخانه آبکوهی به دلیل بارندگی در این شهرستان طغیان کرده که با همکاری همه دستگاه ها رودخانه مهار و آب به مسیر اصلی خود انتقال داده شد.

فرماندار راور از آبگرفتگی شدید در سطح معابر شهری و مزارع و باغ های کشاورزی شهرستان راور خبر داد و تصریح کرد: با همکاری شهرداری آبگرفتگی در معابر در حال برطرف شدن است.

اژدری با اشاره به اینکه در حال حاضر با همکاری دستگاه های اجرایی و با تمهیدات اندیشیده شده از ورود آب به منازل و مزارع در شهرستان راور جلوگیری می شود خاطرنشان کرد: با توجه به شدت بارندگی خسارت ها در این شهرستان هنوز برآورد نشده است. 

وی با بیان اینکه بارندگی به منازل مسکونی این شهرستان تاکنون آسیبی نرسانده است بیان داشت: آب به سه خانه خشت و گلی راور ورود کرده است.

فرماندار راور از مسدود بودن مسیر راور به مشهد خبر داد و گفت: طغیان رودخانه در این مسیر سبب شده تا محور راور به دیهوک مسدود شود که با همکاری راهداری در حال بازگشایی است.

اژدری خاطرنشان کرد: سیلاب تاکنون به روستاهای این شهرستان خسارتی وارد نکرده است.

وی توصیه کرد: مردم از قرار گرفتن در مسیر و کنار رودخانه ها و به ویژه بندهای خاکی در شهرستان راور و از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.

اداره کل هواشناسی استان کرمان نیز با اشاره به فعالیت سامانه بارشی از شب گذشته در کرمان، نسبت به طغیان رودخانه های این استان هشدار داده است.

طبق اعلام کارشناسان اداره کل هواشناسی کرمان، ناپایداری های جوی در این استان با افزایش ابر، رگبار شدید، رعد و برق و ورزش باد شدید همراه است.

احتمال بارش تگرگ در برخی از مناطق استان کرمان دور از انتظار نیست.

همچنین پیش بینی شده در برخی از مناطق جنوب و شرق این استان بارندگی تا صبح روز دوشنبه (26 فرودین) ادامه داشته باشد.

شدت بارش باران برای شهرستان های همجوار با استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیش از سایر نقاط پیش بینی می شود و احتمال طغیان رودخانه ها در این مناطق زیاد است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین