آفتابنیوز : سرویس بین الملل- کلیسای نوتردام فرانسه روز دوشنبه دچار حریق شدیدی شد. تصاویر آتشسوزی نشان میدهند که چگونه دود از فراز شعلههای آتش زبانه میکشد. "آندره فینو" سخنگوی کلیسای نوتردام به خبرگزاری "آسوشیتدپرس" میگوید: "همه چیز در حال سوختن است هیچ جیزی باقی نخواهد ماند". پلیس پاریس اعلام کرده که در جریان این حادثه هیچ کسی فوت نکرده است. وزیر کشور نیز اعلام کرده که هیچکس در جریان این موضوع مجروح نشده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ شبکه خبری "سی ان ان" نیز گزارش داده که دادستان پاریس تحقیق در مورد حادثه آتشسوزی را آغاز کرده است. آتش سوزی ساعت 6:50 دقیقه بعدازظهر آغاز شد. به گفته آتش نشانی پاریس، آتش سوزی تنها چند دقیقه پس از آنکه کلیسای نوتردام به روی عموم مردم بسته شد آغاز شده بود و حدود 400 آتش نشان در تلاش برای مهار و کنترل آتش سوزی هستند.
خبرگزاری "فرانسه" اعلام کرده که آتشنشانی فرانسه خبر داده که مطمئن نیست بتواند گسترش شعلهها را متوقف کند. آتش نشانی پاریس اعلام کرده که خطر اصلی درباره سقوط احتمالی زنگهای بزرگ کلیسا است اگر زنگها سقوط کنند کل کلیسا و پیکره آن فرو میریزد. گفته می شود برای بازسازی این کلیسا هزینهای 6.8 میلیون دلاری مورد نیاز است.
"دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا از اولین رهبران خارجی بود که در اینباره اظهارنظر کرد و به فرانسویها توصیه کرد که از تانکرهای آب برای مهار حریق به صورت هوایی استفاده کنند. مکرون رییس جمهوری فرانسه نیز اعلام کرد که امروز روزی غمانگیز برای کل فرانسویها و نه تنها کاتولیکها است. شهردار لندن نیز در توئیتر نوشت که صحنههای مهار حریق در پاریس قهرمانانه بوده است. او نوشت امیدواریم پاریس امروز لندن را در غم و اندوه خود شریک بداند. موزه هنر متروپولیتن نیویورک نیز با فرانسویها ابراز همدردی کرد.
شبکه خبری "راشا تودی" اما در گزارشی به تاریخچه کلیسای نتردام پرداخته و مینویسد:"این کلیسای جامع در پاریس بیش از 850 سال بود که سرپا باقی ماند. جنگهای متعدد، منازعات مذهبی، جنبش ضد مذهب در جریان انقلاب فرانسه را به خود دید. کلیسای نوتردام پاریس، کلیسای جامع کاتولیک رم است که به سبک گوتیک ساخته شده و در منطقه چهار پاریس قرار دارد. این کلیسا از معروفترین کلیساهای جهان و محل اقامت اسقف اعظم فرانسه است. نوتردام در زبان فرانسه به معنی بانوی ما است. در سال ۱۱۶۰، به دلیل اینکه کلیسای پاریس تبدیل به کلیسای پادشاهان اروپایی شده بود، اسقف موریس دو سولی آن را تخریب کرد و در دوران سلطنت لویی هفتم، در سال ۱۱۶۳، ساخت کلیسای جدید آغاز شد. در زمان ساخت کلیسا، معماران زیادی بر روی آن کار کردند و سرانجام ساخت آن در سال ۱۳۴۵ به پایان رسید. در دهه ۱۷۹۰ و در زمان انقلاب فرانسه، بسیاری از تندیسهای مذهبی آن آسیب دیده و ویران شدند. بعد از مدتی معماری فرانسوی به نام اوژن ویولت لو دوک، این کلیسا را به طور کلی بازسازی کرد. کلیسای نوتردام از بهترین نمونههای معماری گوتیک در فرانسه و اروپاست و مجسمههای به سبک ناتورالیسم و شیشهکاری رنگی آن با معماری رومی متفاوت است. کلیسای نوتردام چندین پنجره خورشیدی دارد و پنجرهای که در ضلع شمالی ساختمان قرار گرفته، یادگاری از قرن سیزدهم بوده و از همه باابهتتر است".
این شبکه خبری مینویسد:"در جریان منازعات مذهبی در فرانسه برخی از مجسمه های قرن شانزدهمی آسیب دیدند. این درگیری بین کاتولیک ها و پروتستان ها در فاصله سال های 1652 تا 1598 میلادی رخ داد. در آن زمان حدود سه میلیون نفر در پاریس زندگی می کردند. پس از سال ها درگیری این "ناپلئون بناپارت" بود که نتردام را نجات داد و دستور بازسازی آن در سال 1802 میلادی صادر شد. دو سال بعد او در آن جا خود را به عنوان امپراتور فرانسه معرفی کرد".
"راشا تودی" در ادامه مینویسد:"پس از پایان کار ناپلئون، فرانسه و نوتردام دچار آشفتگی شدند. کلیسای نیمه ویران شده مورد بیتوجهی قرار گرفت تا آن که ویکتور هوگو در سال 1831 میلادی رمان گوژپشت نتردام را نوشت و این کتاب منتشر شد. در سال 1848 میلادی پادشاه لوئی فیلیپ دستور بازسازی کلیسا را صادر کرد. این پروژه 15 ساله منجر به بازگشایی دوباره کلیسا با پنجره های شیشهای رنگی شد. در جریان کمون پاریس در سال 1871 میلادی انقلابیون تصمیم داشتند کلیسا را که نماد مذهب و سنتهای گذشته بود نابود کنند اما چند هنرمند مانع از این کار شدند. در طول جنگ در فرانسه در سال 1944 میلادی برخی از شیشههای رنگی قرون وسطایی کلیسا آسیب دیدند و با طرحهای انتزاعیتر و مدرنتر جایگزین شدند. در سال 1963 میلادی، هشت قرن پس از شروع ساخت کلیسا دولت فرانسه دستور داد کلیسای جامع بازسازی و رنگ شود. پروژه دیگر مرمت و تمیز کردن کلیسا با تمرکز بر برجهای آن و نمای غربی در سال 1991 میلادی آغاز شد. دولت فرانسه از سال 1905 میلادی به عنوان مالک آن کلیسا شناخته میشود و سالانه حدود 2 میلیون یورو برای مرمت و نگهداری آن هزینه میکند".
این شبکه خبری در پایان مینویسد:"تا سال 2018 میلادی حدود 12 میلیون گردشگر از آن کلیسا بازدید میکردند که بیش از میزان بازدید از موزه لوور و برج ایفل بوده است. در حالی که ورود به نتردام آزاد و رایگان بود اما گردشگرانی که مایل به دیدن برج و ناقوس آن بودند باید هزینه چند یورویی را پرداخت میکردند".
مطبوعات اروپایی و امریکایی نیز با مردم فرانسه ابراز همدردی و همبستگی کردند. روزنامه "گاردین" در سرمقاله خود نوشت: "در این غم با مردم فرانسه شریک و سهیم هستند. حادثه وحشتناکی برای نتردام روی داد. یکی از نمادهای بزرگ فرانسه متحمل آسیب وحشتناکی شد. کل اروپا از این حادثه دچار جراحت و غم شده است. به نظر میرسد که قلب فرانسه و روح اروپا به طور همزمان و توامان آسیب دیدهاند. آتش گرفتن کلیسای نتردام همه را دچار رنج عاطفی ساخت. این لحظهای وحشتناک بود. کلیسایی که از خشونت انقلاب فرانسه و جنگهای جهانی قرن بیستم جان سالم به در برده بود در آتش سوخت. دامنه آتشسوزی به سرعت گسترش یافت و غیر قابل کنترل بود. عملیات آتشنشانها نیز دشوار بود. این درد برای شهر پاریس و ملت فرانسه غیر قابل وصف است. کلیسای نابود شد که از قرن دوازدهم میلادی سرپا مانده بود و محل ازدواج بزرگترین پادشاهان فرانسه از جمله هنری چهارم و محل حضور ناپلئون بناپارت امپراتور فرانسه بود. این کلیسای محل شکرگزاری نیروهای آزادیبخش فرانسوی در سال 1944 میلادی بود".
"گاردین" در ادامه می نویسد: "نتردام اهمیتی نمادین داشت. ویکتور هوگو رمان گوژپشت نتردام را درباره این محل نوشته بود. با این حال، این کلیسا متعلق به همه ماست و در پیوند با تاریخ بریتانیا و اسکاتلند بوده است. میان پادشاهان فرانسوی با بریتانیاییها پیوند زناشویی برقرار شده بود و مراسم آن در کلیسای نتردام برگزار میشد. این کلیسا نه تنها در تاریخ که در دل ما جای دارد و متعلق به تمدن اروپایی و نمادی از معماری قرون وسطایی بود. ما همه اروپایی هستیم و هرگز فرانسه را تنها نخواهیم گذشت. پاریس در این سالها رنج زیادی را متحمل شده است از جمله حملات تروریستی. نتردام اما دوباره سر بر خواهد آورد".
روزنامه "نیویورک تایمز" نیز در مطلبی با اشاره به آتشسوزی اخیر در کلیسای نتردام مینویسد: "سوختن نتردام یعنی سوختن قلب پاریس. این حس وجود دارد که ما به عنوان یک تمدن در حفظ و نگهداری از میراثی که آن قدر با ارزش است که قادر به قیمت گذاری بر روی آن نیستیم ناکام ماندهایم. فرانسویها زمان زیادی را در کلیسا صرف نمیکنند. اگرچه ظاهرا اکثریت آنان کاتولیک هستند و در میان کشورهای اروپایی کمترین علاقه را به مذهب دارند و مردمانی مذهبی نیستند. پاریسیها اغلب مذهب و هر آن چه ماورایی و غیر قابل تصور است را رد میکنند. بسیاری از آنان حتی به خدا نیز باور ندارند به خصوص نویسندگان و روشنفکران فرانسوی. با این حال، سوختن نتردام در آتش همه را اندوهگین کرده است. این کلیسا بخش مهمی از تاریخ فرانسه بود و 856 سال پیشینه داشت. این کلیسا تاجگذاری هنری ششم و اعلام امپراتوری ناپلئون را به خود دیده بود. این کلیسا صحنه مراسم یادبود "فرانسوا میتران" رییس جمهوری اسبق فرانسه را به خود دیده بود. شبکههای خبری فرانسه صحنههایی از فیلم گوژپشت نتردام را نشان میدادند که با اقتباس از رمانی به همین نام نوشته ویکتور هوگو ساخته شده بود".
این روزنامه در ادامه مینویسد: "هر چند که بسیاری از مردم پاریس به کلیسا برای انجام مناسک مذهبی نمیروند اما نتردام جاذبه تاریخی و گردشگری داشت. درست در مرکز شهر واقع شده بود. آتشسوزی اخیر پس از حوادث تروریستی سال 2015 میلادی بزرگترین شوک برای پاریس بود. مکرون وعده بازسازی کلیسا را داده است. با این حال، نخست باید آتش مهار شود تا بتوان دید چه چیزی باقی مانده است".
روزنامه بریتانیایی "ایندیپندنت" نیز در گزارشی حادثه اخیر آتش سوزی در نتردام را "فاجعه"ای برای صنعت گردشگری پاریس قلمداد کرده و مینویسد: "سالانه بیش از هر محل دیگری کلیسای نتردام محل جذب گردشگران خارجی به سوی خود بود. تنها در سال 2018 میلادی حدود 13 میلیون نفر از این کلیسا بازدید کرده بودند. به طور متوسط روزانه 36 هزار نفر از این مکان بازدید کرده بودند. اکنون بازدید کنندگان احتمالا بیشتر از دیگر مکانهای تاریخی پاریس از جمله لوور و ایفل بازدید خواهند کرد. جاذبههای رایگان دیگر در پاریس آرامگاههای روشنفکران و هنرمندان فرانسوی از جمله ژان پل سارتر، سیمون دوبووار و ادیف پیاف هستند که بیشتر در شرق پاریس واقع شدهاند. شاید هم این آتشسوزی به طور غیر مستقیم به نفع رم و امستردام و بارسلونا تمام شود و میزان سفر به آن شهرهای اروپایی افزایش یابد".
سایت تحلیلی "ووکس" اما از جنبه ادبی و فرهنگی به کلیسای نتردام پرداخته و این پرسش را مطرح می کند که چرا "ویکتور هوگو" نویسنده معروف فرانسوی کلیسای نتردام را به عنوان محل اصلی در رمان "گوژپشت نتردام" انتخاب کرد. این سایت مینویسد: "ویکتور هوگو زمانی این رمان را نوشت که نتردام در آستانه تخریب بود. شاید بیاغراق نباشد که مردی به "نیویورک تایمز" پس از اتش سوزی اخیر کلیسای نتردام گفت: "پاریس سر بریده شد". نوتردام نماد موفقیت انسانها و موفقیت جامعه بود. این میراث نسلهای متمادی بود. کار ساخت نوتردام از سال 1180 میلادی آغاز شد و 200 سال به طول انجامید تا به پایان رسد. در سال 1260 میلادی تکمیل شد و پس از جنگها و حوادث مختلف جان سالم به در برد. این کلیسا از انقلاب فرانسه، ناپلئون و جنگ جهانی دوم جان سالم به در برد. ویکتور هوگو بر این باور بود که نوتردام نمادی از هنر خلق شده توسط بشریت است که به تمام انسانها تعلق دارد و مختص یک فرد یا هنرمند خاص نیست. از دید او این بهترین کاری بود که انسان توانسته انجام دهد. هنگامی که او رمان خود را مینوشت نوتردام در وضعیتی ناامیدکننده قرار داشت و بخشی از آن خراب شده بود و در وضعیت کلی این کلیسا رها شده بود. ویکتور هوگو پیشگویی سیاه خود را در آن کتاب انجام داد: "شاید این کلیسا به زودی خود از چهره زمین محو شود". در عوض اما کلیسا نجات یافت. زمانی که این رمان در سال 1831 میلادی منتشر شد توجه عمومی به کلیسا بازگشت. در سال 1844 میلاید پادشاه وقت دستور مرمت آن را صادر کرد. شاید بار دیگر نتردام مرمت شود و تاریخ تکرار شود".
در همین حال، "فرانسوا پینو" میلیاردر مشهور فرانسوی وعده کمک 100 میلیون یورویی را برای مرمت و احیای کلیسای نوتردام داده است. او بازرگان و کارآفرین فرانسوی است که در سال 1963 میلادی شرکت کرینگ را تاسیس کرد. او همچنین، مالک بخش عمده سهام برندهای لوکسی چون گوچی، ایو سنت لورن و پوما است. با ثروتی 6.7 میلیارد دلاری او شصتمین میلیاردر جهان است.
ضمنا یه تسلیت هم عرض کنم به سلبریتی ها. شمع و کبریتتون رو وردارید برید سفارت فرانسه. اگر هم می تونید برید اونجا کمکشون کنید!!!!!!
ضمنا یه تسلیت هم عرض کنم به سلبریتی ها. شمع و کبریتتون رو وردارید برید سفارت فرانسه. اگر هم می تونید برید اونجا کمکشون کنید!!!!!!