کد خبر: ۵۸۵۷۹
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۳:۲۹
سخنرانی در همایش دانشگاه امام صادق

هاشمی: تك‌صدایی محكوم است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در تازه‌ترین سخنرانی خود ضمن تاکید بر مقوله وحدت، در عین‌حال تصریح کرد که «تک‌صدایی در همه ‌جا محکوم است و هیچ جامعه‌ای تك‌صدایی را نمی‌پذیرد». رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام این سخنان را روز یکشنبه در همایش «جهاد علمی، وحدت اسلامی، چالش‌ها و راهكارها» كه در دانشگاه امام صادق برگزار شد، مطرح کرد.

وی گفت: تردیدی نیست كه وحدت، اتحاد و همكاری رمز پیروزی هر جریانی است؛ همیشه همین بوده و خواهد بود. كسی نمی‌تواند در این اصل تجربه شده تاریخ تردید كند و شكی نیست كه تفرق مایه ضعف و زبونی و شكست است و امتی كه عاقل باشد حدود این وحدت را به درستی تشخیص خواهند داد. 

وی ادامه داد: بشر طبیعتا اختلاف‌نظر دارد، اما قرآن می‌خواهد این اختلاف‌نظرها به نزاع و درگیری و اختلاف فیزیكی مبدل نشود. اگر صرفا با اختلاف‌نظر مخالفت شود؛ جامعه منجمد، دگم، بی‌خاصیت و ساكت خواهد شد و هیچ گروه عاقلی نباید از اظهارنظر برنجد. 

هاشمی رفسنجانی همچنین با تاكید بر اجتهاد در دین، گفت: اسلام می‌خواهد جهان را اداره كند و نمی‌توان برای چنین كاری صرفا به شكل عملی رفتار پیامبر(ص) در ‌٢٣ سال اكتفا كرد؛ بلكه باید اجتهاد كرد. جامعه اسلامی باید برای پذیرش نتایج اجتهاد آماده باشد. با اصول قرآنی و ترجیح حق و حقیقت بر منافع فردی و گروهی و یا منافع عشیره و قبیله می‌توان به وحدت رسید. تلاش كنیم كه با وحدت جامعه اسلامی، كشورهای مسلمان را نیرومند كنیم و ریشه تفرقه را بسوزانیم. 

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود بر «چند صدایی در جامعه» تاكید كرد و گفت: تك‌صدایی در همه جا محكوم است. هیچ جامعه بشری تك‌صدایی را نمی‌پذیرد. در جامعه ما هم تك‌صدایی وجود ندارد و فضا باز است. هر كسی می‌گوید و اظهارنظر می‌كند و مردم راه را انتخاب می‌كنند. تجربه سیاسی من می‌گوید افكار عمومی كمتر اشتباه می‌كنند. 

وی در ادامه با اشاره به توطئه دشمنان در ایجاد تفرقه در جوامع اسلامی، گفت: آن‌ها موجی برای ایجاد تفرقه در كشورهای اسلامی ایجاد كرده‌اند و سال‌ها با استفاده از آن بر كشورهای اسلامی تسلط داشته‌اند و اگر این بار هم موفق شوند خیلی آسان بر ما حكومت خواهند كرد. 

هاشمی رفسنجانی با اشاره به طرح خاورمیانه بزرگ، آن را «یك طرح ضد اسلامی همراه با تناقضات فراوان» دانست و ادامه داد: آن‌ها می‌خواستند با محوریت دموكراتیك این طرح را پیش ببرند، اما دیدند كه دموكراسی مسلمانان را متحدتر می‌كند و آن‌چه كشورهای اسلامی را دچار اختلاف بیشتر می‌كرد، قدرت‌های خودخواه بودند. به علاوه این‌كه وقتی در این راه چند گام به پیش گذاشتند دوستان خود در منطقه را از دست دادند؛ چراكه دوستان‌شان به هیچ وجه با دموكراسی در كشورهای‌شان موافق نبودند. آن‌ها حتی محتوای درسی كتاب‌های برخی كشورهای اسلامی را برای مقابله با اسلام تغییر داده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین