آفتابنیوز : «خالد بن احمد آلخلیفه» وزیر خارجه بحرین در مصاحبهای با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به مهمترین مسائل کنونی کشورهای منطقه از جمله ایران، سوریه، یمن و عراق پرداخت و موضع منامه درباره موضوعات مختلف سیاسی را تشریح کرد.
خالد بن احمد در بخشی از این گفتوگو مدعی شد، «اگر ایران تنگه هرمز را ببندد خودش را خفه کرده است». وی در پاسخ به این سوال روزنامه سعودی که با توجه به تهدیدات نظامی کنونی میان ایران و آمریکا، منطقه در آستانه جنگ جدیدی است، ادعا کرد: «هیچ کسی خواهان جنگ نیست، نه آمریکا، نه کشورهای (حوزه) خلیج (فارس) و نه کشورهای دیگر منطقه. ایران با مداخله در امور منطقه، اعزام شبهنظامیان و فرستادن اسلحه و سلاح، مرتکب اشتباهات زیادی شد. دلیل وضعیت کنونی، توافق هستهای است که آمریکا از آن خارج شد، توافقی که به برنامه هستهای ایران پرداخت اما برنامه (موشکهای) بالستیک ایران که در درجه اول ما را تهدید میکرد بعلاوه سیاست هژمونی ایران را رها کرد، از آنجایی که توافق مذکور به این مسائل نپرداخته بود دست ایران باز و بازتر شد، تهران هر روز تهدید میکند و تهدید امروزش بستن تنگه هرمز است اما میداند بستن این تنگه به معنای خفه کردن خودش خواهد بود. ما این تهدیدات را جدی میگیریم؛ ایران امروز مسئولیت بزرگی دارد، ایران باید در این شرایط حساس میان خودش و آمریکا، یک بازنگری داشته باشد؛ معتقدیم این فرصتی برای تهران است تا در سیاستش بازنگری کند زیرا این سیاست، ایران را به لبه پرتگاه رسانده است».
خالد به احمد در حالی این ادعاها را مطرح میکند که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران اخیرا گفت: «ما از گذشته تنگه هرمز و خلیج فارس را باز نگه داشتهایم و در آینده نیز چنین میکنیم اما گر آمریکا میخواهد وارد تنگه هرمز شود، باید با کسانی که از این تنگه حفاظت میکنند، یعنی سپاه پاسداران صحبت کند».
سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این زمینه گفت: ما قصد بستن تنگه هرمز را نداریم؛ مگر اینکه دشمنی دشمنان به حدی برسد که چارهای جز آن نباشد.
وزیر خارجه بحرین درباره مسأله سوریه هم گفت، تلاشهای پنج کشور عربی «مصر، سعودی، امارات، بحرین و اردن» در راستای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عربی نیست چون این موضوع باید در زمان خودش مطرح شود؛ آنها (پنج کشور مذکور) دنبال «پایان دادن به مسأله سوریه با نقش عربی مشترک» هستند.
وی ادامه داد: «روابط دیپلماتیک میان ما و سوریه قطع نشده و سفارت سوریه در منامه بسته نشده است، سفارت ما نیز در دمشق با حضور کارمندان محلی باز است، مسأله عدم حضور دیپلماتها یعنی سفیر و کاردار است؛ اکنون کاردار فرستادهایم. میخواهم میان مسأله ارتباط و عادیسازی روابط با سوریه تمایز قائل شوم، ارتباط برای حل مسأله ضروری است اما این بدان معنا نیست که ما برای عادیسازی روابط (با سوریه) عجله داریم. ما میخواهیم رابطه با سوریه مانند رابطه میان دو کشور عربی باشد، نمیخواهیم از دروازه ایران یا ترکیه وارد سوریه شویم».
الشرقالاوسط از خالد بن احمد درباره راهکار خروج از جنگ چند ساله یمن پرسید. وی بدون اشاره به نقض گسترده توافق آتشبس حدید توسط ائتلاف متجاوز، مدعی شد دلیل اول طولانی شدن این جنگ «عدم پایبندی» انصارالله به قطعنامهها و توافقنامههاست.
وی ادعا کرد:« ما میگوییم راهحل این مسأله در اخراج هیچ طرفی از جمله حوثیها از راهحل سیاسی نیست اما آنها باید در وهله اول مانند یمنیها رفتار کنند زیرا یمنی هستند و آنها باید از ایران و حمایت این کشور دوری کنند. معتقدیم آنچه در یمن رخ می دهد یک مقابله نیابتی است زیرا حوثیها به نیابت از ایران میجنگند؛ آنها اگر میخواهند به این جنگ پایان دهند باید از ایران دوری کنند».
بخش دیگر گفتوگوی وزیر خارجه بحرین درباره تنش دیپلماتیک اخیر میان این کشور و عراق بود. خالد بن احمد در این باره مدعی شد: «در عراق افرادی هستند که از خارج دستور میگیرند از جمله اینها، مقتدی صدر است. این افراد همانطور که ایرانی ها میخواهند به بحرین توهین میکنند . زمانی که دید عراق به سعودی و بحرین نزدیک شده و سفارتخانهها و کنسولگری در نجف باز شده، چون نمیخواست امور به این منوال ادامه پیدا کند بیانیه توهینآمیزش علیه ما را صادر کرد».
وی ضمن تشریح اتفاقات در این باره افزود، راهحل امروز در دست عراق است و باید از مقتدی الصدر بخواهند از بحرین عذرخواهی کند زیرا قبل از هر چیزی، به این کشور توهین کرده است.
تنش در روابط بحرین و عراق که بتدریج ابعاد منطقهای به خود گرفته، زمانی رخ داد که «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر در عراق شنبه هفته جاری کنارهگیری حاکم بحرین را خواستار شد (جزئیات بیشتر) .
وزارت خارجه بحرین نیز بیانیه مقتدی صدر را «توهین غیر قابل قبول به پادشاهی بحرین و نقض قوانین بینالمللی» دانست. پس از آن «خالد بن احمد» وزیر خارجه بحرین نیز در توییتر واکنش نشان داد و مقتدی را «احمق سلطهجو» توصیف کرد و از او خواست به جای اشاره به بحرین، انگشت اشاره را به سوی ایران بگیرد.
منبع: فارس