کد خبر: ۵۹۱۱۶۸
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۴
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان:

چند گونه از حیوانات استان همدان تقریبا منقرض شده‌اند

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، براساس اعلام نظر سازمان جهانی محیط زیست، ۱۲ گونه از حیوانات موجود در استان را در معرض خطر دانست.
آفتاب‌‌نیوز :
مهدی صفی‌خانی با اشاره به روز جهانی تنوع زیستی، بیان کرد: هر ساله در تاریخ ۲۲ می همزمان با یکم خردادماه، به‌منظور حفظ و توجه بیشتر مردم و مسئولان نسبت به تنوع زیستی، سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست همراه با یک شعار جهانی، اقدام به تعیین یک روز ویژه برای این مهم کرده است.

وی با بیان اینکه شعار جهانی تنوع زیستی در سال جاری «تنوع زیستی‌ما، غذای‌ما، سلامت‌ما است»، گفت: تنوع زیستی تنها شامل حیات وحش نمی‌شود بلکه مفهوم تنوع زیستی در سه سطح ژن، گونه و اکوسیستم تعریف می‌شود این در حالی است که عموم جامعه تنوع زیستی را تنها شامل گونه جانوری می‌پندارند چراکه تنوع زیستی ابعاد پیچیده‌ای دارد که عمدتاً به حیات وحش گره خورده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید بر اینکه در سال جاری هدف از توجه به تنوع زیستی، حفظ ژن‌های با ارزش جانوری است، مطرح کرد: ژن‌های جانوری نقش مهمی در رمز بقای بشر دارند و بدون شک این دسته از ژن‌ها در طولانی مدت به نفع تأمین سلامت و غذای بشر استفاده خواهند شد.

وی در رابطه با وضعیت گونه‌های جانوری در استان، تصریح کرد: در استان همدان بیش‌از ۱۸۲ گونه پرنده، ۴۳ خزنده، ۴ گونه دوزیست و ۴۰ گونه پستاندار شناسایی شده‌اند و متأسفانه ۳ گونه از پستانداران، برخی از از خزندگان همانند افعی زنجانی و نوعی از لاک پشت‌ها و تعدادی از پرندگان همانند میش‌مرغ در معرض خطر قرار گرفته‌اند و یا تقریباً منقرض شده‌اند.

وی با اشاره به مستعد بودن استان همدان در زمینه تنوع گیاهی و جانوری، اظهار کرد: بدون شک همدان قطب گیاهان دارویی بوده و می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و بها دادن به این یک موضوع از فرصت اشتغال‌زایی آن نهایت استفاده را بهره‌مند شد.

صفی‌خانی با تأکید بر اینکه اهمیت داده به اشتغالزایی در بخش تنوع زیستی، باعث بهبود وضعیت اقتصادی استان و کمک کردن به کل کشور خواهد شد، خاطرنشان کرد: تکثیر و پرورش گونه‌های مختلف جانوری از جمله ایجاد قرق‌های اختصاصی یکی از فرصت‌های مهم در جذب سرمایه خواهد بود.

وی در رابطه با عملکرد قرق‌های اختصاصی در محیط زیست، مطرح کرد: بخش خصوصی با نظارت اداره حفاظت از محیط زیست، بخشی از منطقه حیات‌وحش را مورد محافظت قرار داده و مانع از تخریب و تصرف در آن خواهد شد که این عامل نتیجه‌ای جز سوددهی نخواهد داشت.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، ایجاد قرق‌های اختصاصی در سایر استان‌های کشور از جمله یزد را موفقیت آمیز دانست و افزود: در استان مناطق حفاظت شده‌ای است که دارای تنوع و غنای قابل توجهی است و در راستای طرح تدوین شده مدیریت منابع در زمینه گردشگری برنامه‌های بسیار خوب و مناسبی برای استفاده از این ظرفیت‌های زیستی داریم.

صفی‌خانی، ورود سرمایه‌گذار برای انجام طرح‌های محیط زیست را لازم خواند و یادآور شد: اداره حفاظت محیط‌زیست نسبت به جذب گردشگر و سرمایه بخش خصوصی زیرساخت‌های مناسبی را در نظر گرفته است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، تنوع سبد غذایی در حیات وحش همدان را یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌ها برای جذب سرمایه، اشتغال و افزایش صادرات برشمرد و اظهار کرد: پرورش و تکثیر حیواناتی مانند کبک، بلدرچین، کل و بز و قوچ و میش می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت گوسفند در سفره‌های مردم باشد همچنین گوشت برخی از حیوانات همانند گراز مناسب ذائقه ایرانیان نبوده اما می‌تواند فرصتی مغتنم برای صادرات به کشورهای خواهان باشد.

صفی‌خانی با تأکید بر اینکه در اختیار قرار دادن منبع غذایی جدید به واسطه پرورش و تکثیر قانونی بخش خصوصی با حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان فرصتی است که کمتر کسی به آن توجه داشته، عنوان کرد: اهمیت دادن به حیات وحش و به نوعی تنوع زیستی در راستای تأمین مواد غذایی و صادرات به کشورهای مختلف از بزرگترین فرصت‌های اقتصادی است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین