آفتابنیوز : منابع کارگری در استان مازندران گفتند: کارگرانی که از سال ۹۶ با اجرای طرح تنفس جنگل مسئولیت قرقبانی و حفاظت از جنگلهای شمال را برعهده دارند به این موضوع معترض هستند که بعد از گذشت سه سال سازمان جنگلداری قصد دارد مسئولیت حفاظت از جنگلها را با مزایده به بخش خصوصی واگذار کند و در این بین با بلاتکلیف کردن حدود یک هزار و ۷۲۹ کارگر که پیش از این با ۲۱ شرکت بهرهبردار همکاری داشتهاند، نگرانیهای شغلی برای آنها به وجود آوردهاست.
کارگران میگویند: دولت در سال ۹۶ با اجرای قانون تنفس در جنگلهای شمال، قرارداد با ۲۱ شرکت بهرهبردار جنگل در حوزه منابع طبیعی مازندران (منطقه ساری) و غرب استان (منطقه نوشهر) که یک هزار و ۷۲۹ کارگر داشتند، را خاتمه داد و همه این کارگران را به عنوان قرقبان در حفاظت از جنگلها به کار گرفت.
آنها با بیان اینکه حدودا ۶ تا ۱۰ ماه طلب مزدی کارگران قرقبان پرداخت نشده و در عین حال از سال ۹۶ حق بهربرداری آنها به تاخیر افتاده است، اظهار داشتند: بلاتکلیفی کارگران حفاظت از جنگل درحالیست که مجلس در سال جاری در ردیف بودجه اجرای طرح تنفس هیچ مبلغی را برای پرداخت حقوق کارگران حفاظت از جنگل پیشبینی نکرده و سازمان مراتع نیز با این روند امکان پرداخت حقوق کارگران قرقبان را ندارد.
این کارگران اظهار داشتند: براساس قانون تنفس جنگل باید سازمان منابع طبیعی و مراتع و جنگلها با کارگران این شرکتها در قالب حفاظت و احیای جنگلها قرارداد منعقد کند و مجلس نیز بودجه لازم را مصوب کند.
در تجمع امروز کارگران قرقبان محافظت از جنگل مازندران، رضا شیرازی (مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری مازندران) حضور یافت و قول پیگیری به کارگران داد.
در این زمینه سیدعلی اکبر علوی نژاد (نماینده کارگران شرکتهای تعاونی جنگلهای نقی ده مزده) با تایید اجتماع امروز کارگران قرقبان حفاظت از جنگل در مقابل ساختمان استانداری به ایلنا گفت: از روز گذشته حدود ۲ هزار کارگر قرقبان حفاظت از جنگلهای مازندران که در قالب ۱۲ شرکت تعاونی مشغول کار بودند با اجرای طرح جایگزینی تنفس جنگل بیکار و بلاتکلیف شدهاند.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران با بیان اینکه از سال ۷۰، شرکتهای تعاونی کشاورزی جنگل بر مبنای مشارکت مردی و در امر حفظ و احیای جنگل بنا نهاده شدند که تا هم اکنون در حال فعالیت هستند، افزود: شرکتهای آذر رود، کار سنگرود، انارستان، لابیک، ولوپی، کولا، القدیر، خلیل مله، صنایع چوب فریم، صنایع چوب کاغذ مازندران، نکاچوب و اشبا تراورس شرکتهایی هستند که در ارتباط با طرح تنفس جنگل دچار مشکل شدهاند.
به گفته وی، طرح تنفس جنگل باید از سال ۹۹ اجرایی میشد و سازمان جنگلها و مراتع نیز ملزم به تهیه طرح جامع جایگزی میشد اما متاسفانه سازمان جنگلها در اقدامی پیشبینی نشده از اسفند ماه ۹۶ بدون در نطر گرفتن طرح جایگزین به اجرای طرح تنفس اقدام نموده و شرکتها را با مشارکت عدیدهای مواجه نموده است.
او با بیان اینکه از روز گذشته (سهشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه) کارگران با اتمام قرارداد امکان حضور در محل کار خود را پیدا نکردهاند، افزود: از مسئولان درخواست داریم که به موضوع مشکلات حدود ۲ هزار کارگر قرقبان که در ۳۰ سال گذشته مسئولیت نگهداری از منابع جنگلی را برعهده داشتهاند، رسیدگی کنند.