رئیسجمهور آمریکا با هواپیمای پیشرفتهٔ ایرفورسوان یا هواپیمای شمارهٔ یک نیروی هواپیمایی آمریکا که به طور ویژه برای او طراحی شده است به بریتانیا سفر کرد.
ایرفورس وان یا هواپیمای ویژهٔ رئیسجمهور امریکا یکی از دو هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ سری ۲۰۰B نیروی هوایی است که به طور ویژه انتخاب شده است و کد ۲۸۰۰۰ و ۲۹۰۰۰ روی دنبالهٔ آن قرار دارد. هر کدام از این دو هواپیما که رئیسجمهوری آمریکا سوار آن شود را ایرفورسوان میخوانند.
ترامپ همهٔ فرزندان بزرگسال خود را همراه با همسرانشان در این سفر به همراه داشت، از این رو به هواپیمای دوم نیاز بود.
با تمام سیستمهای هوایی و دفاعی، ایرفورسوان در ردهٔ هواپیماهای نظامی قرار میگیرد که طوری طراحی شده است که میتواند در برابر هر نوع حملهای مقاومت کند. این هواپیما قادر است سیستم رادار دشمن را از کار بیندازد و منوّرهایی رها کند تا موشکهای حرارتی را نیز منحرف کند.
این هواپیمای ویژه همچنین قادر است در هوا سوختگیری کند و در نتیجه در شرایط اضطراری برای مدت زمان نامحدودی در هوا باقی بماند.
ایرفورسوان همچنین مجهز به تجهیزات ارتباطی امنی است که باعث میشود هواپیما به عنوان مرکز کنترل از راهدور عمل کند.
در این هواپیما ۸۵ تلفن و مجموعهای از رادیوهای بیسیم و اتصال کامپیوتری وجود دارد.
داخل هواپیما، رئیسجمهوری و همراهانش فضایی حدود ۴۰۰۰ فوتمربع در سه طبقه در اختیار دارند که در آن یک سوئیت اختصاصی برای شخص رئیسجمهوری، مرکز درمانی مجهز به تخت جراحی، میز کنفرانس و سالن غذاٰخوری، دو آشپزخانه برای تهیهٔ غذا که میتوانند برای ۱۰۰ نفر در هر نوبت غذا تهیه کنند و قسمتهای مختلفی که برای کنفرانس مطبوعاتی، مقامات عالی و مأموران امنیتی و محافظان تعبیه شده است.
چندین هواپیمای باری، از جمله هواپیمای سی-۱۷ گلوبمستر، هواپیمای باری نیروی هوایی آمریکا، ناوگان وسائل نقلیهٔ زرهپوش و بالگردهای رئیسجمهوری آمریکا را حمل میکنند که پیش از رسیدن او در مقصد فرود میآیند.
تصویری از لیموزین ترامپ در هواپیما
به گزارش واشنگتنپست، رئیسجمهوری همیشه دستیاری نظامی همراه دارد که چمدان اتمی معروف به "توپ فوتبال اتمی" را حمل میکند، در این چمدان "کدهای طلایی" راهاندازی و فرمان شروع سلاحهای اتمی کشور و گزینههایی برای استفاده از آنها قرار دارد.
این دستیار نظامی باید همیشه در کنار رئیسجمهوری باشد چون فرماندهٔ کل، کدهای شناسایی شخصی برای فرمان جنگ را در اختیار دارد.
این کدها روی کارتی پلاستیکی که به "بیسکوئیت" معروف است، قرار دارند که فقط زمانی قابل خواندن است که پوشش مات پلاستیکی روی آن از وسط به دو نیم شود و کنار رود.
کاروان موتوری رئیسجمهوری، شامل دو خودروی سواری شکل هم و چندین خودروی امنیتی و ارتباطی است و پیش از ورود رئیسجمهوری با هواپیماهای ترابری نیروی هوایی ایالات متحده به سوی مقصد پرواز میکنند.
روی زمین، رئیسجمهوری، سوار کادیلاک وان میشود که خودروی سواری قدرتمند و تجهیزشدهای است که به دلایلی که نیاز به توضیح ندارد، لقب "بیست" یا هیولا گرفته است.
خودروی بدل یا خودروی تله که آن را همراهی میکند، همان نمرهٔ واشنگتندیسی ۰۰۲-۸۰۰ را دارد.
خودروی ریاستجمهوری ترامپ از سال ۲۰۱۸ فعالیتش را آغاز کرده و خبر آن را سرویس مخفی ایالات متحده پیش از مجمع عمومی سازمان ملل متحد آن سال در توییتی اعلام کرد.
سرویس مخفی و طراحان خودرو در جنرالموتورز در مورد ویژگیهای امنیتی محرمانهٔ این خودرو سکوت کردهاند.
این خودرو حدود ۹ تن وزن دارد و بدنهٔ آن زرهپوش و شیشههای آن ضدّگلوله است (پنجرهها باز نمیشود)، بنا به گزارشها، این خودرو به سیستم پرتاب گاز اشکآور، دوربینهای دید در شب و تلفن ماهوارهای مجهز است.
لاستیکهای تقویتشدهٔ این خودرو روی چرخهای فولادی قرار گرفتهاند، به این معنی که خودرو در حالت پنچری لاستیکها هم میتواند به حرکت ادامه دهد.
بنا به گفتهها، کابین سرنشینان خودرو کاملاً نفوذناپذیر ساخته شده است تا جلوی هر نوع حملهٔ شیمیایی را بگیرد. همچنین در صورت هرگونه حمله برای جلوگیری از انفجار، نوعی کف مخصوص محفظهٔ سوخت خودرو را دربرمیگیرد.
به گزارش رویترز این خودرو مجهز به تجهیزات پیشرفتهٔ الکترونیکی است.
به نقل از انبیسی نیوز، خودرو گنجایش حداقل هفت نفر را دارد و انواع تجهیزات پزشکی و دارویی ازجمله یخچالی پر از خونِ رئیسجمهوری در آن قرار دارد. اما این همهٔ ماجرا نیست. وقتی رئیسجمهور در حرکت است، همه با خبر میشوند.
خودروهای دیگر در کاروان شامل موتورسواران پلیس و خودروهای پشتیبانی نیروهای امنیتی، تیمهای ضدّحمله و مقابله با بحران، خودروهای اسیووی ضدگلولهٔ ارتباطی که به "رود رانر" معروف هستند و آمبولانسها و گروههای رسانهای و خبری هستند.
رئیسجمهور ناوگانی از بالگردها را هم با خود به بریتانیا برده است. در میان آنها مرینوان هم هست که مثل ایرفورسوان، هوانوردی متعلق به نیروی تفنگداران نیروی دریایی امریکا است که رئیسجمهوری آمریکا سوار آن میشود.
البته مرینوان معمولاً اشاره به بالگرد عظیم سیکورسکی اساچ-۳ سی کینگ یا مدل جدیدتر و کوچکتر سیکورسکی یواچ-۶۰ بلک هاوک رئیسجمهوری دارد. این بالگردهای ویژه به دلیل شکل و فرمشان و مجهز بودن به تجهیزات ارتباطی و سیستم دفاعی ضدموشکی و بدنههای مقاوم به "کله سفید" مشهورند.
به عنوان اقدام امنیتی، مرین وان اغلب در میان گروهی از بالگردهای همانند برای ردگمکردن پرواز میکند.
معمولاً این بالگرد را دو یا سه بل بوئینگ وی-۲۲ اسپری اسکورت میکنند که به آنها "کله سبز" میگویند.
این هوانوردها با بالههای چرخان عمودی معمولاً نیروهای پشتیبانی و گروه ویژه مأموران سرویسهای امنیتی را حمل میکنند که وظیفهٔ آنها مهار و کنترل هر نوع وضعیت اضطراری در حین پرواز است.
هوانوردهای اسپری میتوانند بهطور عمودی فرود بیایند و با آخرین سرعت پرواز کنند. در آخرین دیدار ترامپ از بریتانیا در سال ۲۰۱۸ صدای پرواز آنها که بر فراز لندن میچرخیدند، به گوش میرسید.
پرسنل و کارکنان هم با بالگردهای سی اچ-۴۶ سی نايت حمل و نقل میشوند.
ماموران آمریکایی در اطراف لیموزین رئیسجمهوری آمریکا
تعداد همراهان ترامپ در آخرین دیدارش از بریتانیا را حدود ۱۰۰۰ نفر تخمین زدند که شامل بیش از ۱۵۰ مأمور امنیتی ایالات متحده بود.
همراهان دیگر شامل متخصصان ارتباطات نظامی، مشاوران کاخ سفید، پزشک و آشپز و اصحاب خبر و رسانه بودند.
بنا به گزارش مت کورلی، از روزنامهٔ تایمز، در سال ۲۰۱۸، حدود ۷۵۰ اتاق برای اقامت همراهان رئیسجمهوری رزرو شده بود.