کد خبر: ۵۹۳۷۵
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۵
در اجلاس «مجمع جهانی اقتصاد» ارایه شد:

طرح 10ماده‌ای روحانی درباره منطقه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر حسن روحانی نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در اجلاس «مجمع جهانی اقتصاد» خواستار ایجاد محیطی جدید در خلیج فارس جهت «همکاری، امنیت و توسعه» منطقه شد. وی که به دعوت مجمع جهانی اقتصاد در اجلاس دوحه قطر سخنرانی می‌کرد با ارایه یک طرح 10ماده‌ای تاکید کرد در صورت ایجاد یک چارچوب جدید در منطقه می‌توان محیط خلیج فارس را  به محیطی برای امنیت و همکاری جمعی و توسعه پایدار تبدیل نمود.

به گزارش خبرنگار آفتاب، عضو مجمع تشخیص مصلحت و نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در طرح 10 ماده‌ای خود تاکید کرده است «برداشتن تدریجی انواع محدودیتها در مورد همکاری‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی» می‌تواند به عنوان هدف نهایی در دستور کار کشورهای منطقه قرار گیرد.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مسئول پرونده هسته‌ای ایران در دو سال نخست همچنین از کشورهای منتطقه خواسته است «ایجاد یک کنسرسیوم مشترک غنی‌سازی بین کشورهای منطقه جهت تامین سوخت و سایر موارد صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت آژانس» را در دستور کار خود قرار دهند. 

ایجاد «سازمان امنیت و همکاری‌های خلیج فارس» شامل 6 کشور G.C.C به اضافه ایران و عراق براساس بند 8 قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز از دیگر پیشنهادات روحانی به «مجمع جهانی اقتصاد» در راستای ایجاد محیطی جدید در خلیج فارس است.

گزارش ویژه آفتاب از اجلاس مجمع جهانی اقتصاد [اینجا]

متن کامل طرح ده ماده‌ای روحانی برای تبدیل محیط خلیج فارس به محیط «همکاری، امنیت و توسعه» که ظهر سه‌شنبه در اجلاس «مجمع جهانی اقتصاد» ارایه شد به شرح زیر است:

اهمیت استراژیک منطقه خلیج فارس و خلاء اعتماد، امنیت و ثبات کامل و همکاریهای پایدار از یک طرف و وجود پتانسیل‌های لازم برای همکاری و مشترکات فراوان فرهنگی، دینی و تاریخی از طرف دیگر ایجاب می‌کند که کشورهای منطقه در پی یک چارچوب برای منطقه باشند. در این را ستا، طرح ده ماده‌ای ذیل پیشنهاد می‌گردد: 

1. ایجاد «سازمان امنیت و همکاری‌های خلیج فارس» شامل 6 کشور G.C.C به اضافه ایران و عراق براساس بند 8 قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد. 

2. ساماندهی «ترتیبات امنیتی مشترک» در قالب سیستم امنیت دسته‌جمعی در زمینه مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، فرقه‌گرایی، جنایات سازمان یافته، قاچاق مواد مخدر و دیگر نگرانی‌های امنیتی مشترک. 

3. برداشتن تدریجی انواع محدودیتها در مورد همکاری‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی به عنوان هدف نهایی. 

4. گسترش و توسعه همکاری‌های تجاری با توجه به ظرفیتهای موجود مبادلاتی و انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک در طرح‌های اقتصادی جهت دستیابی به «تجارت آزاد» بین کشورهای منطقه. 

5. پیش‌بینی طرحی برای «تضمین امنیت تولید و صدور انرژی» منطقه به منظور تامین منافع کشورهای منطقه و پایداری و ثبات انرژی مورد نیاز جهانی. 

6. اعتمادسازی بین کشورهای منطقه در زمینه مسایل هسته‌ای از جمله نظارت (Monitoring)، راستی‌آزمایی (Verification) از برنامه‌های هسته‌ای یکدیگر در چارچوب ترتیباتی داوطلبانه و غیر مداخله‌جویانه (Non Intrusive). 

7. ایجاد یک کنسرسیوم مشترک غنی‌سازی بین کشورهای منطقه جهت تامین سوخت و سایر موارد صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت آژانس. 

8. همکاری‌های جدی کشورهای منطقه در جهت تحقق «خاورمیانه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی.» 

9. پایان بخشیدن به روند مسابقه تسلیحاتی در منطقه برای تامین منابع لازم در جهت توسعه اقتصادی و مبارزه با فقر. 

10. خروج نیروهای نظامی خارجی از منطقه و تامین امنیت کامل منطقه توسط کشورهای منطقه.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین