کد خبر: ۵۹۴۳
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۵:۴۰

اردوگاه از پيش شكست خورده اصلاح طلبان ايران

آفتاب‌‌نیوز :
اما معين ،خاتمي نيست؛ اين جمله اي است كه حميدرضا جلايي پور يكي از مشاوران بلندپايه خاتمي گفته است. جلايي پور گفت: معين به هيچ وجه جذابيت شخصيتي خاتمي را ندارد. 

او اين مسأله را اين گونه به خوبي به تصوير مي كشد. وقتي كه خاتمي در سال 1967 توانست با نسبت آرا معادل با 1/69 درصد به رياست جمهوري برگزيده شود و چهار سال بعد از آن نيز در سال 2001 با 9/76 درصد مجدد ابقا شود، معين چگونه مي تواند در حالي كه در نظرسنجي ها مقام سوم را به خود اختصاص دهد راه اين مرد را پيش بگيرد. جنبش اصلاح طلبي ايران بيشتر توان خود را از دست داده است. آزادي های شخصي ، ديگر اين روزها براي جوانان ايراني دغدغه بزرگي به شمار نمي رود و ديگر آنها خواستار ماندن پشت درهاي بسته آزادي نيستند. تنها چيزي كه اين روزها براي اين نسل مهم به شمار مي رود يك لقمه نان است. 

آمار غيررسمي نشان مي دهد كه درصد بيكاري در ايران به 25 درصد رسيده و اقتصاد به شدت بيمار است. فساد در تمام ساختار ايران رشد و خانه كرده است. شركت هاي بزرگ خودرو سازي، كارخانجات نساجي و ديگر شركت هاي بزرگ در انحصار حكومت است.
اما اصلاحات سياسي ديگر تقريبا براي ايراني ها مهم نيست و از آن گذشته اند.
خاتمي با آن پشتوانه عظيم مردمي كه داشت نتوانست و نخواهد توانست به وعده هاي خود جامه عمل بپوشاند. او نتوانست جلوي افراطيوني كه صدها روزنامه و زنداني سياسي جلوي راه اصلاحات او بياندازند، بايستد. آنها يعني قوه قضائيه، مجلس تشخيص مصلحت نظام و مجلس توانستند تمام كارهايي را كه خاتمي درصدد انجام آن بود را محكوم به شكست كنند. 

مجلس محافظه كار ايران ده ها طرح اصلاح طلبانه را در سال گذشته رد كرده، و حكومت با تمام قدرت در دست روحانيون باقي ماند. 

عليرغم شكست تلاش هاي خاتمي در دور دوم براي پيشبرد اصلاحات مورد نظر خود اما مردم ايران براي اين كه فرصتي ديگر به او داده باشند و خاتمي را شكست خورده نبينند با قاطعيت دو باره به او رأي دادند. 

معين هم اهل شكست نيست.
مردان اردوگاه او خطر را به تن خريده اند و با انتقاد علني از رهبران بلند پایه ایران روانه زندان ها شده اند .
اما در عين حال با دستوري كه آيت الله خامنه ای به شوراي نگهبان داد و از آنها خواست معين را كه از عرصه رقابت رياست جمهوري ايران خارج كرده بودند را دوباره به ميدان برگرداننده نشان داد كه از معين هراسي ندارد. 

بسياري از ايرانيان بر اين نظرند كه با اين كار ، آرا تنها تهديد واقعي اقتدارگرایان يعني علي اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور سابق ايران تا حدی سوزانده خواهد شد.
خامنه اي و رفسنجاني هر دو خود را وارث انقلاب ايران مي دانند. هر دو آنها از نزديكان بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، آيت الله روح الله خميني به شمار مي روند. 

اما با اين حال تنها چيزي كه مي تواند در نهايت از معركه اخير در ايران نصيب اصلاح طلبان شود، همراهي افكار عمومي ايرانيان است. 

هيچ يك از كانديداها خود را افراطي معرفي نمي كند در حالي كه چهار نفر از آنان از اعضاي سابق سپاه پاسداران به شمار مي روند و همگي آنها با توجه به سوابق تاريكي كه در پرونده خود دارند، خود را حاميان و ادامه دهندگان اصلاحات مي دانند. 

حتي محمدباقر قاليباف فرمانده سابق سپاه پاسداران، كسي كه از سركوبگران تظاهرات دانشجويان در سال 1999 شناخته مي شود كه در حال حاضر در نظرسنجي ها رده 2 را به خود اختصاص داده است. 

خيلي از ايراني ها به رفسنجاني اعتمادي ندارند اما او را تنها كسي مي دانند كه مي تواند رودروي افراطيون بايستد.
همانطور كه هادي صديقي 21 ساله مي گويد: «خاتمي معلم حرف بود آن هم حرف های غیر قابل عمل ». اما رفسنجاني، «مي تواند در عمل از حرف هاي خود دفاع و اصلاحات واقعي را اجرا نمايد.» 

هفته گذشته طرفداران معين اميدوار شدند كه مرد شماره يك اردوگاه خود را به مرحله دوم برسانند تا بتوانند در مرحله بعدي آراء مخالفين رفسنجاني كه اكنون در جناح راست نمايان شده اند را جلب و به كرسي رياست جمهوري برسند. 

روزهايي كه گذشت ايران شاهد تخريب سازمان يافته چهره رفسنجاني مرد قدرتمند اين كشور بود. 

اما هر كسي كه به مقام رياست جمهوري ايران برسد بدون ترديد كار آساني پيش رو نخواهد داشت. 

خاتمي در واپسين روزها شكست خود در پيشبرد اصلاحات را پذيرفت. اما اين واقعيت را نبايد ناديده گرفت كه اگر اصلاحات خاتمي نبود، محال بود مردي چون قاليباف دم از اصلاحات بزند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین