کد خبر: ۵۹۴۶۲۲
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۶

جام جهانی فوتبال زنان؛ تفاوت دستمزد با مردان چقدر است؟

این مطلب نگاهی دارد به آمار و ارقام فوتبال زنان و جایزه‌هایی که بازیکنان می‌توانند بگیرند.
جام جهانی فوتبال زنان؛ تفاوت دستمزد با مردان چقدر است؟
آفتاب‌‌نیوز :

جام جهانی فوتبال زنان به سرعت محبوب می‌شود و پیشبینی شده است که تعداد بیننده‌های جام جهانی ۲۰۱۹ فرانسه به یک میلیارد نفر برسد.

اما بازیکنان حاضر در این رقابت از حقوقی که می‌گیرند و میزان جایزه‌ها در مقایسه با فوتبال مردان ناراضی هستند.

هوپ سولو، فوتبالیست آمریکایی که سابقه قهرمانی در جام جهانی را نیز دارد، معقتد است تفاوت جایزه مادی بین زنان و مردان نشانه‌ای از نهادینه شدن "برتر پنداری مردان" در فیفا است.

این مطلب نگاهی دارد به آمار و ارقام فوتبال زنان و جایزه‌هایی که بازیکنان می‌توانند بگیرند.

به دلیل مشکلات مربوط به برابری جنسیتی آدا هگربرگ برنده توپ طلای ۲۰۱۷ برای نروژ در جام جهانی بازی نمی‌کند
قهرمان جام جهانی فرانسه ۴ میلیون دلار جایزه می‌گیرد؛ دو برابر جایزه‌ای که در تورنمنت قبلی در سال ۲۰۱۵ پرداخت شد.

جایزه‌ای که به سایر تیم‌ها تعلق می‌گیرد بستگی به میزان پیشرفتشان در تورنمنت دارد. کمترین جایزه (۷۵۰ هزار دلار) برای حضور در دور گروهی است.

کل جایزه‌ای که فیفا به تیم‌های حاضر در جام جهانی زنان می‌دهد ۳۰ میلیون دلار است. این در حالی است که کل جایزه‌ای که پارسال فیفا به تیم‌های حاضر در جام جهانی مردان داد ۴۰۰ میلیون دلار بود؛ بیش از ده برابر.

گذشته از جایزه مادی، هریک از تیم‌ها کمی بیش از ۸۰۰ هزار دلار برای اردوهای آماده‌سازی و همچنین پرداخت پول به باشگاه‌های بازیکنان می‌گیرند. مبلغی که تیم‌های مردان پارسال برای این مورد گرفتند یک و نیم میلیون دلار بود.

بارها این نظر مطرح شده است که دلیل این تفاوت، میزان درآمدی است که از رقابت‌های مردان و زنان حاصل می‌شود.

این در حالی است که فدراسیون جهانی فوتبال می‌گوید درآمد ناشی از جام جهانی زنان نمی‌تواند جدا از سایر رقابت‌های فیفا باشد، به این دلیل که حق پخش تلویزیونی معمولا به صورت مجموعه‌ای از مسابقات فروخته می‌شود.

فیفا پول جایزه را نه به ملی‌پوشان که به فدراسیون‌ فوتبال کشورها می‌دهد. به این ترتیب فدراسیون‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند چقدر از این پول را به بازیکنان بدهند و چقدر در سایر بخش‌های فوتبال سرمایه‌گذاری کنند.

میزان این پول معمولا به دنبال توافق با اتحادیه بازیکنان مشخص می‌شود و اطلاعات آن به بیرون درز نمی‌کند.

اما برای مثال تیم فوتبال زنان استرالیا می‌گوید که ۳۰ درصد از جایزه مادی هر تورنمنتی به اعضای تیم تعلق می‌گیرد. سایر تیم‌ها گفته‌اند که علاقه ندارند در مورد چگونگی تقسیم جایزه مادی صحبت کنند.

کاتلین ماری، که نویسنده کتابی در مورد فوتبال زنان آمریکا است، می‌گوید: "در پایان، پولی که به بازیکنان زن می‌رسد در مقایسه با مردان بسیار ناچیز است و ما می‌بینیم که بازیکنان خیلی به اسپانسرها، حقوق باشگاه و حقوق فدراسیون وابسته هستند."

به گفته "فیفپرو"، اتحادیه جهانی بازیکنان، حقوق ماهانه فوتبالیست‌های زن در کشورهای غربی شاید ماهانه به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو برسد. آن‌ها زمانی که برای تیم‌های ملی بازی کنند هم از فدراسیون روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ یورو می‌گیرند.

فوتبالیست‌های کشورهای فقیرتر به احتمال زیاد پول کمتری از فدراسیون‌ کشورهایشان می‌گیرند.

کاتلین ماری می‌گوید که فاصله بین جایزه مادی تورنمنت‌های مردان و زنان در واقع بیشتر هم شده اما دو برابر کردن جایزه مادی جام جهانی امسال "گامی بزرگ در مسیر درست" است.

فیفا معتقد است که توانسته تاثیری قابل توجه در فرآیند جلب توجه به فوتبال زنان داشته باشد. سارا بیرمن، مسئول فوتبال زنان فیفا می‌گوید: "جایزه مادی فقط بخش کوچیکی از سرمایه‌گذاری فیفا در گسترش فوتبال زنان در سراسر جهان است."

در سه سال آینده فیفا قصد دارد به طور مستقیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار در فوتبال زنان سرمایه‌گذاری کند. آخرین گزارش فیفا نشان می‌دهد که این سازمان ۲۸ میلیون دلار برای گسترش فوتبال زنان هزینه کرده است.

در آمریکا، تیم ملی زنان دست به اقدام قانونی علیه فدراسیون فوتبال این کشور در مورد پرداخت دستمزد برابر زده است.

اتحادیه بازیکنان فوتبال استرالیا خواهان جایزه مادی برابر بین مردان و زنان شده است.

اعضای تیم ملی نیجریه سال ۲۰۱۶ در اعتراض به دستمزدهایشان پس از قهرمانی در جام ملت‌های آفریقا در هتل تحصن کردند.

سال ۲۰۱۸ توافق شد که اعضای تیم‌های ملی فوتبال مردان و زنان نیوزیلند حقوق و جوایز یکسان بگیرند.

بازیکنان تیم ملی مردان و زنان نروژ از سال ۲۰۱۷ به این سو برای دوره‌ای که در خدمت کشورشان هستند، حقوق یکسان می‌گیرند.

فدراسیون فوتبال هلند اخیرا با افزایش پرداخت به بازیکنان زن موافقت کرده و قصد دارد میزان حقوق و جوایز زنان را بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ به اندازه مردان برساند.

ویوین میدما، از جانب اتحادیه بازیکنان هلند گفت: "ما از توافق جدید بسیار راضی هستیم. این قدمی بزرگ در راه برابری حقوق زنان و مردان است."

منبع: بی بی سی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین