کد خبر: ۵۹۵۰۰۳
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۵

حملات کره شمالی به آمریکا، بدون بردن نامی از ترامپ

"یک‌سال پس از دیدار تاریخی رهبر کره شمالی و رئیس‌جمهور آمریکا، دولت کیم جونگ اون بدون خطاب قراردادن ترامپ، مجدداً به حمله علیه واشنگتن روی آورده است."
حملات کره شمالی به آمریکا، بدون بردن نامی از ترامپ
آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشته است: در جریان هشت ماهی که میان دو دیدار رهبران دو کشور در سنگاپور و ویتنام فاصله وجود داشت، وزارت امور خارجه کره شمالی تنها حملات معدودی علیه واشنگتن داشت.

با این حال کره شمالی پس از عدم انعقاد قرارداد هسته‌ای در اوایل ماه مارس در هانوی، پایتخت ویتنام، حداقل 10 گزارش در تخریب مقامات بلند پایه دولت ترامپ و فعالیت‌های آن‌ها، منتشر کرده است. ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در کانون مذاکرات بالا به پایین کره شمالی قرار دارد و علی‌رغم حملات به دولت آمریکا، آقای کیم جونگ اون، رئیس‌جمهور کره شمالی، علاقمند به حفظ ارتباط با ترامپ است. سه شنبه پیش، ترامپ اعلام کرد که نامه‌ای "بسیار شخصی و صمیمی" از آقای کیم دریافت کرده است.

در همین حال، وزارت امور خارجه کره شمالی، با ارسال پیام‌های خشمگینانه، سعی در ارسال پیام‌های متمرکز و رسمی‌تر از حملات رسانه دولتی این کشور به آمریکا داشته است.

در تعدادی از این حملات رسمی، پس از متهم کردن کره شمالی به نقض قطعنامه منع آزمایش‌های موشکی سازمان ملل توسط جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، وزارت امور خارجه کره شمالی وی را یک "نقص انسانی" خواند. در ماه آوریل، بعد از سخنان مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، که اظهار داشت مذاکرات در سطح بالای دو کشور می‌تواند تا پایان سال به نتیجه برسد، کره شمالی وی را یک "داستان‌نویس خیال‌پرداز مستعد" نامید.

همچنین طی این ماه، کره شمالی، دولت آمریکا را درخصوص معاهده سنگاپور پاسخگو دانست؛ معاهده‌ای که طبق آن، هر دو طرف متعهد شدند تا با ایجاد روابط جدید و انهدام تأسیسات هسته‌ای کره شمالی، آرامش را به شبه جزیره کره بازگردانند. دولت کیم گفته است که انتظار ما حد مشخصی دارد.

مکاتبات بین دو کشور -که شبیه به مزاح هستند تا یک هشدار جدی- نشان‌دهنده تمایل کره‌شمالی به مذاکرات بعدی است اما آن‌ها خواستار چند گزینه –از جمله آزمایشات تسلیحاتی- برای تغییر روند مذاکرات به نفع خود هستند. ترجیح مقامات پیونگ‌یانگ، پایتخت کره شمالی، ارسال پیام‌هایی است که آمریکا را تحریک به انجام عملیات نظامی نکند و باعث عصبانیت ترامپ نشود.

به گفته‌ گوردن فلیک، کارشناس امور کره‌شمالی در "مرکز آمریکا و آسیا"ی شهر "پرت" استرالیا، کره شمالی بیش از تحت فشار بودن، از نادیده گرفته شدن واهمه دارد.

در حالی‌که رژیم کیم به اظهار خشم خود درخصوص مذاکرات درهم‌پیچیده با آمریکا می‌پردازد، از اول ماه مه، هشت پیام مختلف مخابره کرده است. این وضعیت با ثابت نگه‌داشتن تحریم‌ها، به ضرر اقتصاد کره شمالی است.

ناظران معتقدند که مقامات پیونگ‌یانگ در حال استراتژی چیدن مجدد برای مذاکراتشان با آمریکا هستند.

این توقف در مذاکرات، از زمان دست‌دادن تاریخی ترامپ و کیم در سنگاپور و معاهده افزایش روابط دو کشور، بسیار فاصله گرفته است.

پس از پایان ناگهانی اجلاس هانوی، کره شمالی تا زمان انتقاد از مقامات آمریکا در هجدهم آوریل، سکوت اختیار کرده بود.

پس از آن تاریخ، وزارت امور خارجه اعلامیه‌هایی را در واکنش به توقیف کشتی باربری کره شمالی توسط آمریکا، نقض حقوق بشر پیونگ‌یانگ و استراتژی نظامی آمریکا در محدوده اقیانوس هند، صادر کرده است.

به گفته راشل لی، تحلیلگر ارشد سابق امور کره شمالی در دولت آمریکا، اگرچه پیام‌ها لحن شدیدی دارند اما از تهدید مستقیم آمریکا و ترامپ خودداری کرده‌اند و بسیاری از حملات در داخل کره شمالی اعلام نشده‌اند که نشانه‌ عدم تمایل آن‌ها برای اقدام جدی است.

"آن‌ها درهای گفتگو را باز نگه داشته‌اند"، این گفته‌ خانم لی، یکی از کارکنان خبرگزاری "ان کی" است. این پایگاه تحلیل خبر، روی امور کره شمالی متمرکز است.

کره شمالی در گذشته نیز، حملاتی را از رسانه دولتی ترتیب داده بود. به طور مثال در سال ۲۰۰۵، جورج بوش، رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده را "هرزه‌ای غیر قابل مذاکره" خواندند. همچنین در زمان روی کار بودن اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده نیز به وی توهین‌های نژادپرستانه کردند. در اوایل دهه ۲۰۰۰ طی گفتگوهای شش‌جانبه جان بولتون درخصوص برنامه هسته‌ای کره شمالی، رسانه‌ها او را "جانور بی‌پروا" نامیدند.

مقامات واشنگتن، این حملات را نادیده می‌گرفتند؛ اگرچه ترامپ در گذشته به رسانه دولتی کره شمالی، واکنش نشان داد. در سپتامبر ۲۰۱۷، کیم، ترامپ را "پیر روانی و دیوانه آمریکایی" نامید و ساعاتی بعد، ترامپ در توئیتی، او را "دیوانه‌ای که تلف شدن مردمش در اثر گرسنگی و کشتن مردم برایش اهمیتی ندارد" خطاب کرد.

در اوایل ژوئیه سال ۲۰۱۸، رهبران دو کشور بر سر گزینه‌های هسته‌ای روی میزشان با هم به جدال پرداختند اما با گرم‌گرفتن روابط، هر دو به نزدیک‌تر شدن روابط‌شان اقرار کردند.

"تا به حال کره‌ای‌ها کسی را در آن طرف نداشتند که صحبت‌های یک‌سویه‌شان را تبدیل به گفتگوهای دوطرفه کند"، این گفته‌ ماسون ریچی، استاد مطالعات خارجی در دانشگاه هانکوک سئول است که رسانه‌های رژیم کره شمالی را بررسی می‌کند.

به گفته‌ دویئون کیم، از کارکنان مرکز "امنیت جدید آمریکا" در واشنگتن، رویکرد رسانه‌های دولتی کره شمالی در تنگنای مذاکرات، بیان تفاسیر نه‌چندان صحیح از موضع کره شمالی است زیرا مقامات رژیم کیم برای توضیح راه‌کارها یا مواضع خود، در دسترس آن‌ها نیستند. وی افزود: "مشکل در اینجاست که این، راه مذاکره دوجانبه نیست".

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین